Mekkora egy vizsla mozgás igénye? És mennyire tanítható? Engedelmes? Lakásba lehet tartani másik (kis testű) kutyával együtt?
mivel a vizsla rövid szőrű ezért csak lakásban/házban tartható kutya! kellő mozgással nyugodtan tarthatod panelba is!
nekem két bolder colliem van panelba! semmi probléma nincs velük! :) mondjuk mind a kettő nagyon jól nevelt és nyugodt kutyák :)
:) Hált isten olyan helyen lakunk, ahol van közös kert használat (jó nagy) meg nagy park is, szintén közös igaz, de elég sok kutyás van a lakóparkban. Mivel van már egy kis testű kutyink, akival azért sokat járok ide oda, a napi 3 óra mozgás az szinte minden nap megvan, nagyon ritkán fordul elő hogy egyik nap csak 2 órát vagyunk ki, de hétvégén a napi 4 óra szokott az átlag lenni, ebbe kutya suli, kutyafuttató, séta, játék, néha erdő is benne van. De gondolom a vizslának ennél többre lenne szüksége ugye?
Viszont az én kutyámat agyilag nehezebb lefárasztani,mert nem egy kutya suli sztár, inkább játszik mint h ügyességi feladatokat csináljon :)
kedves első válaszoló a kijelentésed hogy a vizslát lakásban/házban kell tartani mert rövid szőrű ez hülyeség a vizsla vadászkutya kit a szabadban érzi jól magát persze lehet lakásban tartani de 3 óra mozgás kell neki minden nap bár én szívesebben látom kertben
az én vizslám 4 hónapos és lelőni nem lehet olyan nagy az energiája
jól taníthatóak és békések más kutyákkal.
utóírat: egy viszla jobban bírja a hideget mit a hosszú szőrű panel kutyák
Így van, ahogyan az utolsó írta, főleg igaz ez a magyar vizslára. Náluk hiányzik az aljszőrzet, így nem tudnak megfelelően védekezni a hideg ellen. A német vizsla (különösen a drótszőrű) már tartható szabadban, de MINDEN vizsla ott érzi jól magát, ahol a gazdája van, gyakorlatilag 24 órás társaságot igénylenek, amiből 2-3 óra intenzív mozgásból és mivel nagyon intelligens fajta, szellemi foglalkozásból kell, hogy álljon.
Ezért a vizsla minden további nélkül tartható lakásban, ha biztosítva van neki a megfelelő mennyiségű és minőségű mozgás.
Nekem is vizslám volt. 8 hetes kora óta neveltem. Sok vizslással jártam össze. Az én tapasztalataim:
A vizslának hatalmas mozgásigénye van. Leginkább lakásban érdemes tartani, mert nem is igazán jó neki kint (sokat kell vele kijárni..mi kézbesítettünk és koriztunk). A vizsla az egyik legértelmesebb kutyafajta... szinte azonnal megérti amit közölni akarsz vele. Mindezek mellett a vizsla az egyik legmakacsabb is a kutyusok között, kiváltképp kölyökkorban, így könnyen megeshet, h hamar felfogja mit kérsz tőle, csak éppen tesz a véleményedre. Amit igazán nehéz elérni: a láb mellett séta, a nem eszünk meg semmit a földről, és hogy a behívásra rögtön odamenjen hozzád. Ezen felül viszont a vizsla tényleg marha okos állat és egy bizonyos kor után (kb. 1 másfél év) elég engedelmes tud lenni és ráadásul nagyon barátságosak mind az állatokkal, mind az emberekkel. Jah, és ők a legszebbek :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!