Tényleg ennyi mindenre oda kell figyelni, ha kutyát szeretnénk?
Sziasztok!
A családdal úgy döntöttünk, hogy szeretnénk venni majd a közeljövőben egy kutyát. A Border Collie tetszik anyunak, de ez persze még nem jelent semmit, de én most utánaolvastam.
Hogy ha családba vesszük, úgy értem nem szeretnénk kiállításokra vinni stb.. akkor is meg kell nézni honnan veszem, stb..? Most olvasom, hogy szaporított kutyát nem szabad venni csak tenyésztettet. Mi a különbség egy tenyésztett, és egy szaporított kutya között? Úgy értem ez meglátszik rajtuk?
Mindenképpen olyan kell aki nevelhető, és szereti a gyerekeket, mert belőlük van 3, és a család is elég nagy, mindenki törődne vele. Ha én pl. neten találok egy hirdetést, ahol magánszemély árul egy fajtiszta kutyakölyköt, akkor lehet, hogy nehezebben tanítható mint egy tenyésztett kölyök, akiknek a felmenői díjakat stb.. nyertek?
És végül így családba,ahol sokan vagyunk, gyerekek mellé ajánlott a Border Collie? Vagy esetleg tudnátok mondani más fajtát?
Egyébként kertes házban lakunk, a kutyát minden nap ki tudnánk vinni sétálni/futni a közeli elhagyott focipályára, tehát a mozgásigénye ki lenne elégítve.
Volt már kutyánk, egy újfoundlandi, őt is nagyon szerettük , a szőrét rendszeresen ápoltuk, szóval nyilván az új kutyussal is törődnénk.
Ez kicsit hozzáértés kérdése is. Én ideiglenesezem, és sokkal szívesebben vállalok felnőttet, mint kölyköt, mert sokkal kevesebb gondom van vele.
Egy kölyökkel 3 óránként rohangálni kell, mindent el kell neki magyarázni százszor, büntetni még értelme nincs és nem is igazán szabad.
Minden egyes kölyök után megfogadom, hogy kölyköt tényleg csak akkor legközelebb, ha magamnak nevelem.
De még abban sem vagyok 100%-ig biztos, hogy valaha lesz kölyök kutyám, nekem felnőttel sokkal könnyebb.
Hát egy JRT ugyanaz a kategória aktivitásban, mint egy border, csak hozzá még akaratos rettenetes terrier is :)
Napi 1-2 óra sétával meg tényleg inkább valami nyugis kutyát kellene választani, az egy aktív kutyának szinte semmi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!