Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mindenre oda tudtatok figyelni?

Mindenre oda tudtatok figyelni?

Figyelt kérdés
Gondolok arra,hogy amikor terhes és vigyázzol magadra!Nehogy bármi baj essen neked vagy a kicsinek!Vagy amikor már megvan a baba és vigyázzni rá!
2011. szept. 1. 16:21
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
...tehát vannak ezek a könyvek amik felkészítenek téged az anyasságra és a terhes alatti időszakra
2011. szept. 1. 16:22
 2/11 anonim ***** válasza:

Az ember próbál figyelni és óvatos lenni, de nem tudsz megakadályozni minden rosszat. Én terhesen egyszer egy jó nagyot estem, hiába vigyáztam én...szerencsére nem lett semmi baj.

Most már itt van a kislányom és vele is történik néha ez vagy az, hiába figyelek. Olyan mint egy kis tornádó, szóval megy fejjel a falnak, én meg csak rohanok utána.

De ne pörögj ezen, ne a rosszra gondolj! A napunk többségében jól telik, balesetek nélkül!

2011. szept. 1. 16:27
 3/11 A kérdező kommentje:
Ne haragudj,ugy latszik rosszul fejeztem ki magam,nem a balesetekre gondoltam!
2011. szept. 1. 16:28
 4/11 anonim ***** válasza:

Pontosan milyen könyvre gondolsz?

Amúgy az ember tényleg mindenre megpróbál figyelni és óvni magát terhesen, majd óvni a kisbabát, de szakkönyvek ide vagy oda, nem lehet teljesen felkészülni.

2011. szept. 1. 16:36
 5/11 anonim ***** válasza:

Egy szakkönyvet sem olvastam-én így vigyáztam a magunk épségére! :-D

Sokszor ugyanis az anyai ösztön tökéletesen elegendő (várandósan ép úgy,mint amikor már megszületett a csepp kis emberke)!

Üdv:2 egészséges leányzó,38h várandós anyukája

2011. szept. 1. 17:05
 6/11 anonim ***** válasza:

engem szülés után a kórházban szemberöhögtek, mikor látták, hogy könyvet olvasok a gyereknevelésről. Azóta sem vettem kézbe. Anyai ösztöneimre hagyatkozom és szerintem nem csinálom túl rosszul. Bár az elején mindenki tanácstalan ebben a dologban, anyukám mesélt sokat és itt is olvastam okos dolgokat, de már a kisujjamból csöpög minden.

1 gyerekes, 23 hetes km

2011. szept. 1. 17:20
 7/11 A kérdező kommentje:
igen erre gondoltam
2011. szept. 1. 17:22
 8/11 A kérdező kommentje:
...akkor tehát az anyai ösztönök
2011. szept. 1. 17:23
 9/11 anonim ***** válasza:

szia! most lehet körberöhögtök páran de nekem jókor jött egy-két könyv! - nem azt mondom hogy szószerint veszem de, igenis figyelek oda dolgokra melyet ott olvastam. főként gyereknevelés miatt! persze most hogy jön a következő nyilván már felkészültebb leszek... de ha valami olyat érzek hogy igenis szükségem van a könyvekre hogy tanácsot- ötletet merítsek belőlük akkor kézbe fogom venni megint!

létezik igenis az ösztön, de néha az az ösztön is hogy valami még hiányzik nem elég a tudásból ... :)

2011. szept. 1. 17:37
 10/11 anonim ***** válasza:

A csak ösztönnel az a gond, hogy nagyon keveredik a mi pszichés állapotunkkal, azzal, amit otthonról hoztunk (jó-rossz egyaránt), a hiedelmekkel, hallottakkal stb.

Én azt mondanám, hogy a neveleésben vannak olyan dolgok, amit jó megtanulni (pl a fejlődéslélektan), mert az ember több mindent felismer, meg tudja különböztetni a normálisat a kórostól (pl dackorszaknál), illetve saját maga is kap hasznos ötleteket.

És van az ösztön valóban, hogy nem hagyom sírni az újszülött gyerekemet csak azért, mert régen úgy gondolták, hogy ez a jó. És érzem őt, mire van szüksége, mi az ami nem jó neki stb.

2011. szept. 1. 20:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!