Mindenre oda tudtatok figyelni?
Az ember próbál figyelni és óvatos lenni, de nem tudsz megakadályozni minden rosszat. Én terhesen egyszer egy jó nagyot estem, hiába vigyáztam én...szerencsére nem lett semmi baj.
Most már itt van a kislányom és vele is történik néha ez vagy az, hiába figyelek. Olyan mint egy kis tornádó, szóval megy fejjel a falnak, én meg csak rohanok utána.
De ne pörögj ezen, ne a rosszra gondolj! A napunk többségében jól telik, balesetek nélkül!
Pontosan milyen könyvre gondolsz?
Amúgy az ember tényleg mindenre megpróbál figyelni és óvni magát terhesen, majd óvni a kisbabát, de szakkönyvek ide vagy oda, nem lehet teljesen felkészülni.
Egy szakkönyvet sem olvastam-én így vigyáztam a magunk épségére! :-D
Sokszor ugyanis az anyai ösztön tökéletesen elegendő (várandósan ép úgy,mint amikor már megszületett a csepp kis emberke)!
Üdv:2 egészséges leányzó,38h várandós anyukája
engem szülés után a kórházban szemberöhögtek, mikor látták, hogy könyvet olvasok a gyereknevelésről. Azóta sem vettem kézbe. Anyai ösztöneimre hagyatkozom és szerintem nem csinálom túl rosszul. Bár az elején mindenki tanácstalan ebben a dologban, anyukám mesélt sokat és itt is olvastam okos dolgokat, de már a kisujjamból csöpög minden.
1 gyerekes, 23 hetes km
szia! most lehet körberöhögtök páran de nekem jókor jött egy-két könyv! - nem azt mondom hogy szószerint veszem de, igenis figyelek oda dolgokra melyet ott olvastam. főként gyereknevelés miatt! persze most hogy jön a következő nyilván már felkészültebb leszek... de ha valami olyat érzek hogy igenis szükségem van a könyvekre hogy tanácsot- ötletet merítsek belőlük akkor kézbe fogom venni megint!
létezik igenis az ösztön, de néha az az ösztön is hogy valami még hiányzik nem elég a tudásból ... :)
A csak ösztönnel az a gond, hogy nagyon keveredik a mi pszichés állapotunkkal, azzal, amit otthonról hoztunk (jó-rossz egyaránt), a hiedelmekkel, hallottakkal stb.
Én azt mondanám, hogy a neveleésben vannak olyan dolgok, amit jó megtanulni (pl a fejlődéslélektan), mert az ember több mindent felismer, meg tudja különböztetni a normálisat a kórostól (pl dackorszaknál), illetve saját maga is kap hasznos ötleteket.
És van az ösztön valóban, hogy nem hagyom sírni az újszülött gyerekemet csak azért, mert régen úgy gondolták, hogy ez a jó. És érzem őt, mire van szüksége, mi az ami nem jó neki stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!