Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » "Közterületes" problémák. Ti...

"Közterületes" problémák. Ti hogyan kezelitek?

Figyelt kérdés
Budapesten, lakásban lakom, két nagy testű kutyával. Naponta háromszor sétáltatom őket. Reggelente elbattyogunk a kutyafuttatóra labdázni, kora esténként a közeli téren gyűlünk össze kutyázni többen is, ott le is tudják az ebek a játékot és éjfél után is lejövök velük egy körre, mert ilyenkor már sehol senki, nyugodtabban tudom őket a pórázról elengedni, beszólogatás nélkül. Képzett, engedelmes kutyáim vannak, első szóra visszajönnek. Emellett barátságosak, bárki meg akarja őket simogatni, teheti nyugodtan. Ha póráz nélkül sétáltatom őket és idegen kutyával, gyerekkel vagy babakocsival jönnek szemben, mindig megfogom őket, de akkor is, ha valaki szól, hogy fél tőlük. A piszkot is eltakarítom utánuk, egyszóval TÉNYLEG igyekszem tekintettel lenni embertársaimra. De nem fogom naponta többször is a kutyafuttatóra hordani az ebeket, mivel a kutyabarátaik mindig a közeli téren gyűlnek össze esténként és nekik is kell a játék. Így viszont rendszeresen betalálnak olyan alakok, akik szemét szúrja a póráz nélkül rohangáló kutya. Ti hogy kezelitek az ilyen helyzeteket? Becsületesen bevallom, én nem jól. Tudom magamról, hogy valóban igyekszem alkalmazkodni, nem gondot okozni, néha mégis elküldenek a francba és ilyenkor én jogosnak érzem a saját felháborodásomat. A kutyáim a gyengéim, még ha csak szóval is, de bárki bántja őket, képtelen vagyok nem leállni veszekedni az illetővel.
2013. máj. 26. 15:08
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
79%

Én ha valaki látványosa jön szembe, akkor behívom és megfogom a nyakörvét, vagy félreültetem. nagyon ritkán kapunk beszólást. A multkor valami idóta kezdett el kötözködni, hogy de a kutya potenciálisan veszélyes mert megharaphatja őt. A velem lévő kutya 4 hónapos volt így elpattant az agyam.

megkérdeztem, hogy ő képes-e felemelni egy kalapácsot. mert ha igen akkor potenciálisan képes a gyilkolásra, miért is nincs bilincsben?

2013. máj. 26. 22:23
 12/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!!
2013. máj. 27. 00:31
 13/21 anonim ***** válasza:

"A törvény a "beszólogatók" mellett áll, mivel kutyát szabadon csak a kijelölt kutyafuttatón sétáltathatsz"

Tessék már ezt pontosan idézni akkor! :

2013. máj. 27. 12:10
 14/21 anonim ***** válasza:
"17. § (1) Belterület közterületén - kivéve az ebek futtatására kijelölt területet - ebet csak pórázon lehet vezetni. Közterületen ebet csak olyan személy vezethet, aki az eb irányítására, kezelésére és féken tartására képes."
2013. máj. 27. 15:16
 15/21 anonim ***** válasza:

A tükör iskola elvileg olyan nagyon húdejó...Ők kardoskodnak a próázmentességért is...

Elég csak másfél percig nézni és láss csodát, több olyan eset is van, h a kutyát simán elgázolhatja valami (lemaradó beagle és border, elfutó németjuci).

2013. máj. 27. 15:29
 16/21 anonim ***** válasza:
2013. máj. 27. 15:29
 17/21 anonim ***** válasza:
100%
jó azért nem ugyan úgy közlekedsz a kutyával mint ahogy bemutatózol.. meg egy erős patkaszabály sokat segít. de ebbe ne menjünk bele mégegyszer. Jelenleg tényleg tök jogos a póráz kötelesség.. mivel a kutyák 90%pórázon se tud sétálni nem hogy nélküle.
2013. máj. 27. 19:48
 18/21 anonim ***** válasza:
73%

Amúgy az elfutó az egy cseh farkas keverék (történetesen az enyém), és nem elfutott, hanem az iszonyú zajban nem hallotta meg, hogy behívás van, a többi kutyát követve rossz irányba indult és bepánikolt, hogy nem talál meg.

Amúgy az igazság valahol középen van. Vannak helyzetek amikor nem csak a kutya biztonsága miatt hasznos a póráz hanem, hogy ne tudjon másokat zavarni és van amikor tényleg tök felesleges.

A paragrafus melyik jogszabályból lett idézve?

2013. máj. 27. 21:09
 19/21 Szilvi & Argos ***** válasza:

[link]

17. paragrafusa!

2013. máj. 27. 21:14
 20/21 anonim ***** válasza:

Na látod. Nem hallotta a zajban, h behívtad. Tegyük fel mindez egy zebrán törtánik, ami felé száguld egy szirénázó rendőr/mentő/tűzoltó. Amellett se valószínű, h meghall a kutya.

Én pont a kutyák biztonsága MIATT mondom, h kötelező legyen a póráz. Vannak olyan szagok/fények/hangok, amit mi észre se veszünk, viszont a kutya bepánikolhat/begőzölhet/megijedhet tőle, és kész is a baj.

2013. máj. 27. 21:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!