Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » "Közterületes" problémák. Ti...

"Közterületes" problémák. Ti hogyan kezelitek?

Figyelt kérdés
Budapesten, lakásban lakom, két nagy testű kutyával. Naponta háromszor sétáltatom őket. Reggelente elbattyogunk a kutyafuttatóra labdázni, kora esténként a közeli téren gyűlünk össze kutyázni többen is, ott le is tudják az ebek a játékot és éjfél után is lejövök velük egy körre, mert ilyenkor már sehol senki, nyugodtabban tudom őket a pórázról elengedni, beszólogatás nélkül. Képzett, engedelmes kutyáim vannak, első szóra visszajönnek. Emellett barátságosak, bárki meg akarja őket simogatni, teheti nyugodtan. Ha póráz nélkül sétáltatom őket és idegen kutyával, gyerekkel vagy babakocsival jönnek szemben, mindig megfogom őket, de akkor is, ha valaki szól, hogy fél tőlük. A piszkot is eltakarítom utánuk, egyszóval TÉNYLEG igyekszem tekintettel lenni embertársaimra. De nem fogom naponta többször is a kutyafuttatóra hordani az ebeket, mivel a kutyabarátaik mindig a közeli téren gyűlnek össze esténként és nekik is kell a játék. Így viszont rendszeresen betalálnak olyan alakok, akik szemét szúrja a póráz nélkül rohangáló kutya. Ti hogy kezelitek az ilyen helyzeteket? Becsületesen bevallom, én nem jól. Tudom magamról, hogy valóban igyekszem alkalmazkodni, nem gondot okozni, néha mégis elküldenek a francba és ilyenkor én jogosnak érzem a saját felháborodásomat. A kutyáim a gyengéim, még ha csak szóval is, de bárki bántja őket, képtelen vagyok nem leállni veszekedni az illetővel.
2013. máj. 26. 15:08
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
83%

Sajnos tetszik-nem tetszik, nekik van igazuk.

Én sem mindig csak a megengedett helyen csatolom le a kutyát a pórázról, de ha valaki szól, akkor nem kekeckedek, mivel tudom, h igaza van.

2013. máj. 26. 15:12
 2/21 anonim ***** válasza:
93%
A törvény a "beszólogatók" mellett áll, mivel kutyát szabadon csak a kijelölt kutyafuttatón sétáltathatsz, akármilyen szelíd és behívható. Sajna ez van, be kell tartani, különben simán rátok ereszthetnek egy közterest, aztán jól megbüntetik az egész bagázst. Nem vagyok ellenetek, de ezt el kell fogadni.
2013. máj. 26. 15:22
 3/21 Szilvi & Argos ***** válasza:
55%

Sajnos jogosan, ám nem helyénvalóan szólnak be. Tudják, hogy az ostoba jogszabályok az ő oldalukon állnak :(

Igyekszem udvariasan válaszolni, vagy szó nélkül odébbállni. Nagy ritkán kelek ki magamból...

2013. máj. 26. 16:10
 4/21 anonim ***** válasza:
53%
eltekintve a dolgok jogi részétől,neked van igazad.érthető ez a hozzáállás,de el kell fogadnod h mindig is voltak és lesznek olyan emberek akik csak azért kötnek beléd h játsszák az agyukat.ilyenkor gorombán lökd oda h leszarod és menj tovább.persze csak akkor ha a másik is bunkó volt...
2013. máj. 26. 16:21
 5/21 anonim ***** válasza:
86%

Ha korrektűl szól valaki, hogy fél vagy látom hogy fél esetleg látom hogy zavarja akkor megkötöm. Ha olyan helyen sétálunk ahol sok ember van megkötöm.

Ha valaki bunkó módon szól akkor ignorálom többnyire attól függ mennyire volt bunkó, meg hogy milyen volt a helyzet. Jelenleg nem szabad és ez így van jól.. amilyen kutyák rohangálnak néha... , én látok rá némi esélyt amúgy hogy lehessen majd, egyszer mert a törvénymódosítást nem fogadták el de az nem idén lesz

2013. máj. 26. 18:21
 6/21 anonim ***** válasza:
51%

Valószínűleg le leszek szavazva, de sebaj :)

6 éves kistestű kutyámon évente max 4-5 alkalommal van póráz, pedig napi 4 alkalommal sétálunk. Sulit végeztem vele, iszonyatosan szófogadó, barátságos.

Tudom, hogy kötelező a póráz, de még sosem találkoztunk közterületessel. Olyan viszont már volt, hogy rendőrök simogatták, és nem szóltak a póráz hiánya miatt :)

Egyszer biztos pórul járunk, de addig is megkapja a kutyám ezt a szabadságot.

2013. máj. 26. 19:59
 7/21 anonim ***** válasza:
32%

Majd egyszer valaki jól felrúgja, és fel leszel háborodva. Vagy valami jól elgázolja, és sopánkodni fogsz!

Pont az ilyen emberek miatt (is) mondom, h a póráz legyen is kötelező ÖRÖKRE!

100%os kutya NEM LÉTEZIK! Azt úgy hívják, h robot.

2013. máj. 26. 20:04
 8/21 Szilvi & Argos ***** válasza:
Ma este volt egy beszólásunk. Duna-parton bringáztam, Argos előttem közvetlen futott szabadon. Szemben jöttek futók, lehúzódtunk a jobb oldalra, az egyik futó szépen kicsit került is, a másik elbambult vagy tudom is én, de egy "ba...ki"-ra volt ideje, majdnem a kutyámba botlott :O Mondtam, hogy azért talán figyelhetne...és ha egy kisgyerek ment volna vele szembe??
2013. máj. 26. 20:41
 9/21 anonim ***** válasza:
53%

100% os ember sincs még is póráz nélkül mászkálunk..

az kéne észben tartani hogy ez a qrva bolygó nem csak a miénk. és nem csak az emberekről szól minden...

2013. máj. 26. 21:13
 10/21 anonim ***** válasza:
78%
Little Red, nem élnék abban a világban, ahol Te örökre pórázra kötelezel élőlényeket, csak azért, mert mi van ha...Mi van ha a kutyám még 10 évig így fog élni velem, szabadon. Az tuti, hogy boldog leszek, mert neki is boldog élete volt:)
2013. máj. 26. 21:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!