Kölyök kiskutya problémák?
Nevelés!
Azért mert kicsi, igenis rá kell szólni és következetesen tiltani a nem kívánatos dolgoktól.
A szobatisztaságot pedig rendszeres sétával lehet megtanítani neki (nem fog megfagyni, többször kell keveset kivinni).
nem csak szidjuk, persze szeretgetjük meg játszunk vele, meg ilyenek. a kutya tenyésztőtől van. órákra megyünk el, 4-6 órákra.
a kutya megérkezése után csúszott be a baba.
minden esetre köszönöm a tippeket!
Négy órát bármilyen kutya kibír kb. 15-16 hetes korától. Benti ürítésnél ha rajtakapjátok (éppen akkor tojik/csurgat a szőnyegre), lehet tiltani (amennyiben érti a kutya a tiltást), ha utólag találjátok meg, szó nélkül fel kell takarítani. Két óránként vigyétek le, ha lent produkál bármit, dicséret, simogatás, esetleg falat. Ha elmentek, szobakennel. Nyilván valamivel többször kell levinni, mint egy "normál méretű" kutyát, de én nem tudnék úgy szülésre készülni, pláne kisbabát nevelni, hogy a kutyám a sarokba sz@rik.
Nektek is hasznos lehet: Cesar Millan (könyvek, weboldal, videók - főleg az "Emberképzés kutyákhoz" című), Jan Fennel Kutyapszichológia című könyve, Korom Gábor (weboldalak, "Neked ugatok!" című könyv, www.kutyasuli.hu , www.egyikkutyamasiknem.hu ), Vámosi-Nagy Nóra ("Klikk!" című könyv, www.klikker.hu)
Köszönöm a valamennyi nagyon hasznos információt...
a kennel meg jó ötlet, köszönöm!
Remélem változás fog bekövetkezni!
Bocsánat! Egyébként meg nem azt kérdeztem, hogy véleményezzétek, a baba nevelését vagy érkezését...(A kérdésem nem így tettem fel...)csak segítséget kértem, ötleteket, tippeket a kutyával kapcsolatban...
Nyilván én sem azt akarom, hogy a kutya ürülékében játszadozzon majd a gyerek...
Első körben tudnám ajánlani neked a Neked ugatok! című könyvet. Ha ezt átolvastátok, akkor pedig a környéketeken lévő kutyaóvodába el kellene járnotok. Hetente egyszer szombatonként van általában. Ott sokat tudtok tanulni egymásról is, és a kutya szocializációja is könnyebb lesz. Ott segítenek abban is, hogy a kutyátok személyiségéhez milyen nevelési módszer a célravezető.
Attól, mert kevés az időtök, attól még lehet jól nevelt egy kutya. Az oktatók is azt mondják, hogy napi 20-30 perc intenzív, minőségi idő elég a kutyáknak, csak akkor annak olyannak kell lennie.
Sok sikert nektek hozzá! És örömteli babavárást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!