Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogy etetitek meg a kutyátokka...

Hogy etetitek meg a kutyátokkal a tablettákat?

Figyelt kérdés
Gondolok itt a vitaminra, féregtelenítőre...
2009. okt. 2. 10:45
1 2 3 4
 11/36 A kérdező kommentje:
Sőt a vitamin dobozán is az van h kedvence szívesen elfogyasztja..pff.
2009. okt. 2. 11:03
 12/36 anonim ***** válasza:
79%
Nem fog megfulladni a kutya, ha lenyomod a torkán. Az egész egy pillanat, mire észbe kap már le is nyelte. Határozottan kinyitod a száját és a mutatóujjaddal jól hátranyomod. Reflexből nyelni fog, de azért befoghatod a száját is simogathatod a torkát egy kicsit. Egyedül is megtudod csinálni, nem kell ehhez két ember.
2009. okt. 2. 11:08
 13/36 A kérdező kommentje:

Hát nem szeretném mert hatalmas műkörmeim vannak, így marad a párom. Egyébként annyira írtózom az ilyenektől, öcsém amikor kicsi volt és gyógyszert kellett vele megetetni menekültem onnan:)

Miért nem tudnak normális vitamint csinálni...és ezt jó pár hétig majd naponta meg kell ismételnünk..

2009. okt. 2. 11:13
 14/36 anonim ***** válasza:
100%
Hát tény, műkörömmel nem olyan egyszerű a dolog. Viszont nem ártana megtanulnod ezt. Nem várhatsz mindig másra, hogy beadja neki a gyógyszert, főleg ha egy nap többet és többször kell esetleg szednie. Vagy kérd meg valamelyik kutyás ismerősöd, hogy adja be neki. Nekem is van aki hordja át a kutyáját, ha gyógyszert kell neki adni, kullancsot kiszedni belőle stb.
2009. okt. 2. 11:17
 15/36 anonim ***** válasza:
100%
Nos, én vagyok az aki virslibe, kolbászba, vagy mogyival adom be a tablettát, mert az tényleg könnyebb és humánusabb. Jobb érzés nekünk embereknek, ha önként és dalolva nyeli le kiskedvencünk. Azonban néha muszáj "megerőszakolnunk" az Ő érdekében, és az állatorvos is úgy adja be, hogy letolja a torkán. Ha kellően óvatos vagy, megfelelően mélyre teszed és elég gyors vagy, nem fog szomorúan nézni a kutyus. Arra figyelj, hogy ne sértsd fel a torkát a körmöddel és mielött összefogod a száját ne tudja a nyelvét mozdítani, mert akkor már kint is van a gyógyszer. Az én egyik kutyimnak is rövid az orra, (shih-tzu) így nem is lehet összefogni a száját. Neki egy kézzel teljesen hátrahajtva megtámasszák a fejét, úgy hogy a nyaka függőleges legyen. Másik kézzel a szétnyitott szájba betolják a bogyót és már azonnal támasszák is meg állát, közben párszor végigsimítják a nyakát, hogy nyeljen. És hogy a rosszból kellemes élmény legyen, azonnal kapja is a jutalom falatot.
2009. okt. 2. 11:22
 16/36 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk 2 variáció van:

1- simán elveszi és megeszi

2- lenyomom a torkán

utána mind két esetben kap valami finom falatot...

és nem szokott szomorú lenni (nincs rá ideje :D)

2009. okt. 2. 11:25
 17/36 A kérdező kommentje:

Együtt élünk a párommal, tehát nem gond, ha várni kell rá, reggel elmegy délután hazajön. Veszek sonkát megpróbálom abba, aztán maximum marad a szájába be.

Egyébként milyen jutifalatot adtok nekik?

2009. okt. 2. 11:25
 18/36 A kérdező kommentje:
Egyébként köszönöm a sok-sok választ megy a + mindenkinek.
2009. okt. 2. 11:26
 19/36 Harmoka ***** válasza:
92%
Az én kutyám imádja még a kockasajtot, ezért a gyógyszert mindig egy kockasajtba dugom, ill. egy kis darabba és nyeli, mint kacsa a nokedlit.
2009. okt. 2. 11:29
 20/36 anonim ***** válasza:
20%
Én vagyok a felháborodott. Egyébként meg kedves, hogy lepontoztok egy olyan vélemény miatt, egyáltalán nem sértő stb.. Na mindegy, mindenki azt tezsi a kutyájával, amit akar, mindenesetre felháborít, hogy így írtok ezekről. Két német juhászom van, és minden erőszak nélkül megeszi a bogyókat. Valószínű hozzáállás kérdése. Kinek mi. Mindenestre, örülök, hogy nekem működik minden erőszak nélkül.. És a kutyáim nem menekülnek, ha meglátják a gyógyszeres dobozt.
2009. okt. 2. 11:54
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!