Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Szerintetek ez így jó volt?

Szerintetek ez így jó volt?

Figyelt kérdés
Az a helyzet hogy, nem szoktam a kutyát nem megfelelő táplálékkal etetni. Tegnap mégis lepottyant a földre egy csirkeszárny, hát úgy gondoltam, egye penész, egyszer egy évben, miért ne. Gondoltam előbb beadom neki a kalcium tablettáját, amit mindig szépen önmagában elrágcsál. Most hogy meglátta a csirkeszárnyat csak azt akarta. Nem volt hajlandó figyelni rám, de még a kalcium tablettáját is kiköpte, holott mindig rendesen elrágta. Nagyon okos és szófogadó, de most valahogy más lett. Többszöri próbálkozás után, miután állandóan kiköpte a tablettáját, úgy döntöttem nem kapja meg a szárnyat, a tablettát meg belettettem a szájába és összefogtam hogy igenis nyelje le. Össze is szorította hogy nehogy kinyissam neki. Nem kértem tőle cserébe sokat, ráadásul ezt a tablettát simán elrágja anélkül hogy cserébe valamit adnék neki. De most. Az istennek nem akart a csirkeszárnyamért megdolgozni, csak egyszerűen be akarta volna zabálni. Nem hatotta meg ez, semmit nem változott. Szerintetetek jól tettem hogy így érvényesítettem az akaratomat?

2013. máj. 15. 08:25
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
Én is kiszállok, ugysem érti, hajtja a mag igazát.
2013. máj. 15. 09:46
 22/27 Bozsikrisz ***** válasza:

Ok, értem a lényeget. A kutya ezek szerint értette, hogy mit vársz el tőle, de erősebb volt a csirke utáni vágya, és nem akarta megenni a tablettát.

Mondjuk én is szigorúan veszem a kutyanevelést, nálunk is vannak szabályok, de én ilyen helyzetben megpróbáltam volna úgy megoldani, hogy valamilyen úton módon csak megehesse azt a csirkét. Sz@r érzés lehetett neki, hogy végül nem ehette meg :( Ők sem gépek, nekik is vannak gyenge pillanataik, és ettől még nem vette volna át a világuralmat :)

Nem azt mondom, hogy csak úgy add oda neki, de ne a táplálékkiegészítő elfogyasztásával kapcsold össze a jutalmazást, meg az evést.

2013. máj. 15. 10:13
 23/27 zsuzsabazsa ***** válasza:
75%

Tudod mit. Én azt csináltam volna a helyedben, ha már leejtetted azt a csirkeszárnyat, odaadom a kutyának egye meg.

Utána meg beadom neki a tablettát és kész. Mit kell ezt az egyszerű dolgot csűrni és csavarni és belemagyarázni mindent.

Főleg ha még nem adtál neki sosem csirkeszárnyat.

Az illata őrjítően finom volt számára, hát azt választotta elsőnek. Kivételt néha lehet tenni, főleg ha ügyetlen is voltál.

2013. máj. 15. 10:23
 24/27 anonim ***** válasza:
100%
Kíváncsi vagyok, te mit szóltál volna, ha anyád odarakja eléd a kedvenc kajádat/ süteményedet, amiért bolondulsz, de előtte még egyél meg valami teljesen íztelen, pocsék valamit. Ja, és ezt szorozd be, mert anyád el tudja neked magyarázni, hogy utána megkapod, de a kutya nem tudja. Agyadra ment a falkavezérség, nem ettől lesze határozott vezető, hanem attól, hogy éles szitukban is higgadt tudsz maradni, és a kutyádat tudod irányítani. A kutyám rendszeresen kap konyhai maradékot (húsdarabok stb), mégis maximálisan bízunk egymásban. Kicsit félreértelmezed a dolgokat.
2013. máj. 15. 11:33
 25/27 anonim ***** válasza:
0%
Ha egy csirkeszárnyról nem tudod lehivni, akkor tüzelő szukáról, hogy?????,
2013. máj. 15. 11:57
 26/27 anonim ***** válasza:
100%

ennél a kérdésnél még a "hogyan szoktassam a kiskutyámat szobatisztaságra" kérdések is jobbak. és ne haragudj meg ezen, de ez kiverte nálam most a biztosítékot. lehet az a baj, hogy nemrég keltem. elsőre nem is értettem, hogy mi van. ez tényleg egy gyakoris probléma? ekkora törést okozott neked?

nem, nem tetted jól, hogy érvényesítetted az akaratod. ez egy hülyeség volt, amit túlreagáltál. ez pedig nem a jó falkavezér ismérve.

nem kell ennyit aggódni szerintem :)

2013. máj. 16. 09:47
 27/27 Bozsikrisz ***** válasza:
100%

"Agyadra ment a falkavezérség, nem ettől lesze határozott vezető, hanem attól, hogy éles szitukban is higgadt tudsz maradni, és a kutyádat tudod irányítani"

Ezzel a mondattal egyetértek, nagyon jó megfogalmazás. Szerintem is eltúlzod a dolgot.

2013. máj. 16. 13:56
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!