Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Szerintetek ez így jó volt?

Szerintetek ez így jó volt?

Figyelt kérdés
Az a helyzet hogy, nem szoktam a kutyát nem megfelelő táplálékkal etetni. Tegnap mégis lepottyant a földre egy csirkeszárny, hát úgy gondoltam, egye penész, egyszer egy évben, miért ne. Gondoltam előbb beadom neki a kalcium tablettáját, amit mindig szépen önmagában elrágcsál. Most hogy meglátta a csirkeszárnyat csak azt akarta. Nem volt hajlandó figyelni rám, de még a kalcium tablettáját is kiköpte, holott mindig rendesen elrágta. Nagyon okos és szófogadó, de most valahogy más lett. Többszöri próbálkozás után, miután állandóan kiköpte a tablettáját, úgy döntöttem nem kapja meg a szárnyat, a tablettát meg belettettem a szájába és összefogtam hogy igenis nyelje le. Össze is szorította hogy nehogy kinyissam neki. Nem kértem tőle cserébe sokat, ráadásul ezt a tablettát simán elrágja anélkül hogy cserébe valamit adnék neki. De most. Az istennek nem akart a csirkeszárnyamért megdolgozni, csak egyszerűen be akarta volna zabálni. Nem hatotta meg ez, semmit nem változott. Szerintetetek jól tettem hogy így érvényesítettem az akaratomat?

2013. máj. 15. 08:25
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
100%

Na igen, meg kellene értened, hogy a tabletta bevétele, az számára nem feladat, csak egy rosszabb falat, mint a szárny.. ő kutya, nem ember!!!!

Most gondolj bele, ha már ennyire emberfejjel gondolkodol... ha te mindig csak kenyeret ennél, aztán egyszer csak kapnál egy finomabb falatot, de meg kellene enned előtte a kenyeret.. jó, persze, megennéd, mert tudod, hogy utána megkapod a falatot, de a kutya ezt nem tudja így átgondolni.

2013. máj. 15. 09:03
 12/27 anonim ***** válasza:
100%

Nehéz egy olyan kérést teljesíteni, amit nem ért:)

Ha már elővetted a csirkeszárnyat, és ismered a kutyát, hogy mondjuk haspók, és már annak az illatára van fixálva, akkor odaadod neki, esetleg előtte leülteted, hogy kapjon valami feladatot. A tablettaevést nem érzi annak...

Ez az egész, az lesz amit én akarok hozzáállás csak akkor kivitelezhető, ha a kutya is érti, mit akarsz...

Mi az első féregtelenítő tablettát le akartuk tolnia kutya torkán. Teljesen ki voltam akadva, hogy a kölyök miért nem engedelmeskedik. Most meg fogjuk, összetörjük és beletesszük a kajájába... attól nem leszek kevésbé falkavezér, hogy nem kényszerítem felesleges dolgokra.

Egyébként miután megette a jóval nagyobb jutalmat jelentő csirkeszárnyat, simán megette volna a tablettát is...

2013. máj. 15. 09:05
 13/27 anonim ***** válasza:

"Az istennek nem akart a csirkeszárnyamért megdolgozni,".

ezt te irtad.

2013. máj. 15. 09:05
 14/27 A kérdező kommentje:
Igen. De megtennéd hogy értelmezed is azt amit írtam? Töbször leírtam már hogy valójában meg sem kellett volna dolgoznia érte. Csak a szokásos tablettáját akartam neki odaadni. Nem először történik hogy valami előtt adjuk be neki, tehát ez sem volt újdonság a számára. De most ő úgy döntött hogy a tablettát nem kéri. Miután kiköpte elsőre, így lett belőle feladat. Nem szó szoros értelmében. Egyszerűen kértem tőle valamit, ami sosem esett nehezére, semmilyen szituációban és megtagadta. Nem olyan bélpoklos amúgy a kutya. Volt már olyan hogy a férjem hozott neki marhahúsos csontot. Akkor a tápját nem akarta eleinte, de végül megette így meg is kapta. Szóltam neki hogy egyen, megette. Most semmi. És pedig csak egy tablettát kellett volna lenyelnie, nem egy adag tápot megenni.
2013. máj. 15. 09:20
 15/27 anonim ***** válasza:
Mi értjük, te nem érted. El kellett volna tenned a csirkét, és pár perc mulva beadni neki a tablettát. Fiatal még ez a kutya? mellesleg ha egy ilyen szituációban nem tudod magadra vonni a kutya figyelmét, akkor idáig nem is csináltál semmit.
2013. máj. 15. 09:26
 16/27 Bozsikrisz ***** válasza:
100%

"Töbször leírtam már hogy valójában meg sem kellett volna dolgoznia érte. Csak a szokásos tablettáját akartam neki odaadni."

Saját magadnak mondasz ellent. Egyszer azt írod, hogy utasítottad, hogy egye meg, utána meg azt, hogy ez nem feladat volt.

Értem, hogy a kutya "megtagadta" a Te kérésedet/utasításodat, de szerintem akkor is logikus a kutya reakciója. Még ha az a Te elképzeléseidnek nem is felel meg. Itt már 10-en leírták, hogy nem volt jó, ahogy csináltad.

Ha saját magadat akarod meggyőzni arról, hogy jól csináltad, akkor hajrá. Szerintem nem.

2013. máj. 15. 09:29
 17/27 A kérdező kommentje:
A féreghajtó szerintem nem ugyanaz. Annak bizonyosan keserű íze van. Azt a mienk sem eszi meg csak úgy magában. Nekünk is bele kell rejteni valamibe, hogy megegye. Ezt a tablettát simán elrágja. Maximum is szerintem semleges íze van. Mellesleg a férjem a tablettáért, ugyanúgy megdolgoztatja akár egy jutalomfalatért. Nem adja még azt sem, csak úgy oda, mert esetleg nem finom.
2013. máj. 15. 09:29
 18/27 A kérdező kommentje:
A csirkét ki kellett volna vinnem, egy másik térségbe? Nem volt előtte. Ez a kutya maximálisan hallgat rám is, és a férjemre is minden esetben. Tüzelő szukáról tökéletesen letiltható, de még annyira sem vonja el a figyelmet hogy ne tudnánk vele dolgozni egy szuka jelenlétében. Egy utcán szaladgáló, kóborló kutya vagy macska nekünk nem is kihívás. Tehát akkor valóban nem értünk el semmit? Néha kitalálja hogy ellent mond olykor-olykor. Illetve mondana. 2 éves, ivaros kan.
2013. máj. 15. 09:36
 19/27 Bozsikrisz ***** válasza:
Ok, akkor téma lezárva. A kutyád most is ellent akart mondani, és helyesen cselekedtél.
2013. máj. 15. 09:38
 20/27 A kérdező kommentje:

Bozsikrisz!

A helyzet. A csirkeszárny egy bizonyos helyen, ahol a kutya tudja tökéletesen, hogy hiába van vele egy térségben, az nem az övé. Én odamentem, és eközben arra gondoltam hogy majd utánna megkapja a szárnyat, odaadtam neki a tablettát amit kiköpött és folyamatosan a szárny felé lesett. Gondoltam, hátha véletlen, odadtam megint, ugyanaz történt. Ekkor a férjem is odaadta neki, ugyanaz történt. Ekkor KÉRTEM a kutyát, odadtam neki, ugyanaz történt. Majd parancsoltam, odaadtam neki, ugyanaz történt. Hát így lett belőle feladat. De nem a szó szoros értelmében. Így már remélem mindenki számára érthető és eléggé világos a helyzet. Az hogy egy térségben volt a kutya a szárnyal, nem mérvadó. Ízletesebbnél-ízletesebb illatosnál-illatosabb ételek szoktak vele egy térségben lenni, mégsem probléma.

2013. máj. 15. 09:46
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!