Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Veszettségre utaló jelek. Mit...

Veszettségre utaló jelek. Mit csináljak?

Figyelt kérdés
A barátnőméknél lakom. Ismerem a veszettség jeleit. Van két kutyájuk. Most engedtem be őket, de az egyik elég furán viselkedik, egyedül vagyok itthon. Nem ismerem a kutyát gyerekkora óta, csak kb. 1 éve, de ilyet még nem csinált. Fura. Ahogy bejött az ajtón, csak mered maga elé, lehajtott fejjel, és erősen rázza a farkát. Odamenni nem merek, nehogy váratlanul csináljon valamit. Negyed óránként ránézek, de nem változik a viselkedése. Ilyenkor általában leheveredik a másik kutya mellé, és alszanak. Olyan mintha nem tudna lefekdüni, állva próbál aludni. Utána megint folytatja a merengést. Régebben volt tacskóbénulása, amiből felgyógyult, gondoltam arra is, lehet az újult volna ki, de attól még miért meredne maga elé olyan furán?

2013. máj. 11. 22:42
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
32%
Ez nem veszettség. Hogyan lehet így parázni egy kutyától? Zárd be a lakáson belül mindkettőt, amíg egyedül vagy.Aztán. ha hazajön a barátnőd, majd megvéd.
2013. máj. 11. 22:48
 2/26 A kérdező kommentje:
Beengedtem őket. A kutya állapota miatt "parázok".
2013. máj. 11. 22:50
 3/26 anonim ***** válasza:
Küld ki őket és lapozd fel az oltási könyvüket.
2013. máj. 11. 22:50
 4/26 A kérdező kommentje:
Az állkapcsát nem zárja össze. Ami megint lehet a fáradtságtól is. Igazából könnyen bele lehetne magyarázni a csendes veszettséget, ahogy elnézem a kutyát. Persze remélem nem az, de valami baja akkor is van, mert ez nem normális, hogy így viselkedik.
2013. máj. 11. 22:52
 5/26 anonim ***** válasza:
76%
Az már közelebb van a valósághoz, hogy talán nincs rendben valami az egészségével.
2013. máj. 11. 22:53
 6/26 anonim ***** válasza:
45%
Magyarországon az utóbbi 10 évben 1 kutya volt, amelyik (állítólag) veszett volt.
2013. máj. 11. 22:53
 7/26 A kérdező kommentje:
Ha mondom a nevét, nem reagál.
2013. máj. 11. 22:54
 8/26 anonim ***** válasza:
52%
pl. vidd orvoshoz!
2013. máj. 11. 23:00
 9/26 anonim ***** válasza:
75%
Oltva van a kutya? Ha nem, harapta meg az utóbbi időben olyan állat, amelyik gyanús, hogy veszett volt? Gondoltál már arra, hogy a veszettség ritkább, mint egy rakás olyan betegség, amiről még nem is hallottál? :)
2013. máj. 11. 23:02
 10/26 A kérdező kommentje:
Ritka a veszettség, csak erre gondoltam elsőre. Egyébként fogalmam sincs az oltásairól, meg hogy mi lehet a baja. Holnap reggel kiderül hogy van.
2013. máj. 11. 23:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!