Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Beleegyezzek az elaltatásba?

Beleegyezzek az elaltatásba?

Figyelt kérdés

Van egy közel 4 éves labrador keverékünk. Sajnos a másik fajtáját nem tudjuk. A bátyámnak lett hozva, de ő nem törődik vele. Sajnos keveset is jár haza munkája miatt, de akkor sem törődik vele. Ő már egyszer kitette, de anyuék megkeresték és hazahozták a sintér karjaiból...

DE ez a kutya olyan hálátlan. Vicsorít és morog ránk, sőt még a csaunkra is. Aput már egyszer megharapta, akkor apu felhúzta, de leengedte... (tudom, hogy elég gonosz...)

Folyton ugat... ha elmegyünk akkor máshogy ugat...

Sajnálom is, de iszonyatosan félek tőle és gyűlölöm is...

2013. máj. 1. 12:48
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:
87%

Azt írod, nem jött normális válasz. Miért? Mert szinte mindenki azt írta, hogy ne altassátok el, hanem keressetek más megoldást? A válaszok nagy része ez volt, ami mindenképpen válasz a kérdésedre. Csak azért nem normális válasz, mert nem azt írták, hogy igen, altassátok el?

Akkor az én válaszom se normális, mert én is azt mondom, hogy keressetek más megoldást, kérjetek máshol segítséget, de ne május elsején akard, hogy felvegyék a telefont...

Én a helyedben egyébként megnézném a facebook-on is a fent említett segítségeket, valamint a radikális állatvédőktől is megkérdezném, nem tudnak-e helyet keríteni neki, ahol segítséget is kap, mert nálatok nem fog menni. És még rengeteg állatvédő/állatmentő szervezet van fent a facebook-on, ha valóban segítséget vársz, addig keresd őket sorban, amíg valamelyik nem segít.

Tudom, nem normális a válaszom, mert nem azt írtam, hogy altasd el...

2013. máj. 1. 15:29
 32/36 anonim ***** válasza:
80%

Honnan tudtuk volna, hogy 15éves vagy? Ilyen komoly döntést gyerekekre általában nem bíznak.

Ha utálod a kutyát akkor nehezen fog csak megváltozni+ valami pénteket irogattál addigra nem fog semmit sem változni, vagy csak nagyon keveset. Két nap nagyon kevés hozzá. Szerintem még 2hónap sem elég.

Te adj neki enni, érezze hogy szereted (bár ez nehéz lesz) beszélj hozzá szépen, ne érezze rajtad hogy félsz tőle. Ne üsd meg, olvass sok könyvet, nyerd el a bizalmát. Ha már bízik benned szájkosárhoz szoktathatod, majd pórázhoz, végül elviheted sétálni hogy érjék ingerek. Lehet hogy elég rövidnek látszik, de szakember segítsége nélkül nagyon sokáig fog tartani. Minden nap foglalkozz vele stb. Ha nem adtok neki olyan sokat enni nem fog annyit enni mint az összes többi.

Mindenre van megoldás, csak akarni kell.

Az altatást mindenképpen kerüljétek el, sok helyre lehet még telefonálni, holnap el is kezdheted.

Így már elég jó a válasz?

2013. máj. 1. 16:22
 33/36 anonim ***** válasza:

Szia!

Az Illatosra vigyétek be, ők elvileg kötelesek befogadni, ha budapestiek vagytok. Ha nem, akkor fogjátok rá, hogy talált kutya, és nem tudjátok megtartani, Pesten találtátok. Előtte hívd fel a váci menhelyet is, nekik mondd, hogy Vácon találtad. Tudom, hogy nem tisztességes dolgokat írok, de talán jobb, mint a kutya életét kioltani.

2013. máj. 1. 21:20
 34/36 anonim ***** válasza:
100%

"Van egy közel 4 éves labrador keverékünk. Sajnos a másik fajtáját nem tudjuk. A bátyámnak lett hozva, de ő nem törődik vele. Sajnos keveset is jár haza munkája miatt, de akkor sem törődik vele. Ő már egyszer kitette, de anyuék megkeresték és hazahozták a sintér karjaiból..."

"Aput már egyszer megharapta, akkor apu felhúzta, de leengedte... (tudom, hogy elég gonosz...) "

"DE ez a kutya olyan hálátlan."

én csak annyit szeretnék megkérdezni hogy a kutya miért is legyen hálás?

egyértelmű hogy ez a kutya nem bízik bennetek egy cseppet sem. az mit akar jelenteni hogy felhúzta apád a kutyát? felakasztotta vagy mi? a csau kutyátokra és rátok azért vicsorít mert köszöni szépen nem kér a társaságotokból. amit őszintén szólva nem is csodálnék. én borzalmasan sajnálom ezt a kutyát. semmi több nem kell neki csak egy erős határozott kéz ami nem azt jelenti hogy bántalmazzuk a kutyát. hidd el tudom miről beszélek egy domináns ivaros kan pitet tartok kézben. kemény 47 kilós nőci vagyok. szóval nem a testi fölényemmel győzedelmeskedek nekem elhiheted. a fő gond ott van hogy féltek a kutyától és egyéb sok negatív érzelmekkel vagytok tele irányába. ő ezt érzi. éppen többek között emiatt is gondolja hogy ő a falkavezér és nem ti. hiszen semmit nem tettetek le az asztalra neki amivel tudnátok bizonyítani hogy valóban alkalmasak vagytok a vezetésére. ezért is ugat másképpen amikor elmentek. stresszes hiszen azt gondolja hogy nem vagytok képesek vigyázni magatokra és ő nem tud veletek lenni hogy megvédhesse a falkáját. nagyon jól írta az egyik válaszoló, sajnos a kutyáról lövésetek sincsen. hiába írod hogy eddig nem volt gond. nekem is totál könnyű eset kutyáim voltak azelőtt. mióta ez a dimáns kanom van eszméletlen sokat tanultam. rájöttem (amolyan korom gáborosan) hogy egy kalap kakit sem tudtam a kutyákról azelőtt.

rengeteget gondolkodtam azon is hogy egy labit mi a fenének vettetek magatokhoz ha nincs is időtök rá? marha fontos dolog a kutya lemozgatása. de persze nem ez minden. a fő siker a rendszeres lemozgatáson és a tekintélyen alapul. azt hiszitek hogy minden kutya elvan magában? esetleg kerti dísznek? bizony ez nem ennyiből áll. én személy szerint örülök hogy bevállaltam ezt a domináns kant. nah persze az elején nem így éreztem. nagyon sok mindenre megtanított. megtanított jó vezetőnek lenni. (nah persze jó pap holtig tanul)

hogy a kérdésre is válaszoljak:

nem, ne egyezz bele az altatásba. vagy vegyétek fel a kesztyűt vagy helyezzétek el megfelelő helyen (fajtamentők stb amit a többiek írtak). ez a kutya egyáltalán nem érdemli meg a halált csak azért mert ti nem tudtok bánni vele.

azt úgy láttam senki nem kérdezte meg de akkor kérdem én:

eddig ti mit tettetek a kutyáért? hogyan foglalkoztok vele? hogyan etetitek? hogyan próbáltátok a pórázhoz szoktatni? ha nem hallgatott rátok mit csináltatok? ha morgott, nem elfogadhatóan viselkedett mi volt a reakciótok? úgy általában mi a kutya napi programja? játszottatok e valaha vele, mondjuk labdával (apport)? dicsértétek e valaha bármiért amit jól tett? ösztönöztétek e már valaha bármilyen dologra amit biztosan tudott így dicsérve őt, biztatni hogy jól tette amit tett? tudjátok e mi az a pozitív-negatív megerősítés alkalmazzátok e? neveltétek e bármilyen módon a kutyát valaha? tudjátok e mit jelent a falkavezérség? tudjátok e hogyan/miként lehettek jó falkavezérek?

2013. máj. 2. 04:44
 35/36 anonim ***** válasza:
100%
jah és még annyit hozzátennék hogy cesar millannak van egy olyan videója ahol a világ szerint legvadabb kutyafajtákat rehabilitálja. abban szerepel egy elaltatás előtt álló roti, eléggé antiszoc szegény. mit ad isten a kutya cesar akkor 13 éves fiánál kötött ki. még fel is olvastatott a gyerekkel egy irományt amivel megfogadja hogy a kutya mellett lesz és felelősséget vállal érte.szóval ezzel azt akarom mondani hogy marhára nem az számít hogy mennyi idős vagy sőt az sem ha akkora vagy mint egy gyufaszál, hanem a tudás.
2013. máj. 2. 04:58
 36/36 anonim ***** válasza:
Mi lett a kutya sorsa végül?
2013. máj. 4. 22:15
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!