Németjuhász keverék kutya. Teljesen hiperaktív. Mit kezdjek vele?
4-5 hónapos kb. de annyira idegesítő. Ha kötve van és megyek felé enni/inni adni vagy akármi, rögtön 2 lábra áll, nyalogat lökdös és persze végig karmol. Pólóban már kerülöm is.
Ha szabadon van, szintén hülye, mint aki fel van pörögve, nem is figyel rám ha pacsizni tanítám, csak dugja a fejét hozzá 2 lábon ugye és kapaszkodik rám. Értem én h figyelemre/törödésre vágyik, de már a kedvem is elveszi a viselkedésével, sétáltatni sem könnyű.
Mit tegyek?
20 éves fiú.
nem tudom ti hogy vagytok vele, de itt általában kötik a kutyát, legalább nappal.
hogy minek? pl. ugrik a fűnyíróra, nem lehet ki-be járni a kapun mert szalad ki, vagy éppen be a házba.
És tanácsot kértem, nem kioktatást, altatás előtt állt, úgy hoztam el, nyílván rosszat nem akarok neki.
#7.es köszi, meg fogom próbálni a futást vele.
"nem tudom ti hogy vagytok vele, de itt általában kötik a kutyát, legalább nappal."
Elég szomorú. Máshol meg megeszik őket, megint máshol életre-halálra harcoltatják - ezek szerint ezek is normális dolgok?
"hogy minek? pl. ugrik a fűnyíróra, nem lehet ki-be járni a kapun mert szalad ki, vagy éppen be a házba. "
Nem hiszem, hogy a kutya tehet róla, ha a gazdája nem elég intelligens, vagy kitartó (de akár az egyik is elég), hogy képes legyen megnevelni.
#12es! csak attól tartok h elszaladgál, főleg h szarvasok/őzek is mászkálnám, ha elkezdi kergetni őket, soha nem hozom haza :'D
#13. Tanácsot b_szdmeg, ne engem analizálj ismeretlenül! Nehogy már a kikötést harcoltatáshoz meg megevéshez hasonlítsd --"
Futtatni majd egy éves kora után lehet! Addig tilos megterhelni a kutya ízületeit! Utána kezdhetsz vele sportolni, agility-zni -persze csak jó oktatóval-, a frisbee-t alap szinten korábban is elkezdheted. 7-8 hónapos korában mehetsz már vele kutyasuliba is, mert te nem tudod megnevelni, az pedig nem élet egy ilyen kutyának, hogy láncra vered és csak pórázon sétáltatod! Addig napi 2-3 óra séta legyen tanítással. Más kutyákkal, kölykökkel mennyit találkozhat hetente? És legalább fél éves koráig a lakásban a helye mellettetek, hogy az emberekhez is szocializálódjon, hogy megfelelő kötődés alakuljon ki.
És ezek még csak a legminimálisabb, legalapvetőbb dolgok! Ha ezeket sem akarod teljesíteni, inkább a kutya érdekében keress egy felelősebb, tudatosabb gazdát!
Túl sok újat nem tudok hozászólni.Az én kutyám tanyán van.Vidéken szintén!Kuvasz.Sosincs megkötve,csak max. akkor ha jön valaki idegen.Nagy terület,nincs mindenhol kerítés,mégse megy el.Szerintem minden a nevelésen múlik.A nagy kutyáknak erős kezű gazda kell.Részben szerintem attól is függ,hogy milyen helyről hoztad.Volt egy kutyánk(szintén a tanyán).Ahonnan őt hoztuk ott sokan voltak testvérek,és csak kiborították nekik a kaját és ha nem fért oda,akkor nem evett.Élete végéig féltette a kajáját.A kutyaiskoláról:sok jót hallottam róla,biztos az is.De.Egyetértek,hogy aki vidéken él nem biztos,hogy meg tudná oldani.Az előzőeknek igazuk van,hogy a kölyök kutyáknak szükségük van mozgásra.Azt is megértem,hogy meg kell kötni.De szerintem max.akkor kösd meg ha "füvet nyírtok,kocsival ki vagy be álltok a garázsba".Ha biztonságos a kertetek engedd el,hadd mozogjon kedvére.Nekem most egy tacskó kölyköm van.Még csak most nevelem,de már tudja,hogy nem jöhet be a házba. :) Az enyém futkározik,játszik(játszok vele)és ha elfárad elmegy aludni. Azon kívül,hogy etetem,itatom,játszok vele,semmi dolgom nincs. Nem akarlak kioktatni,de amikor kutyát veszel tudnod kéne,hogy jó esetben 13-14 évig élni fog. Vagyis kb.13 évig felelőségteljesen kell gondoznod,nevelned. Ha az első 4-5 hónapban feladod..El hiszem,hogy egy kicsit idegesítő.Esetleg ha más kutyákkal eggyütt játszana ,vagy szaladgálna?Még 1! Ha ilyen kajla akkor szerintem ne a pacsit tanísd meg neki először. (: Remélem nem kioktatóan jött le. Jóóóó tudom,hogy nem adtam nagy tanácsot,de remélem azért valamennyit segítettem.
14/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!