Nagyon szeretnék egy kutyát! Lakásba, cica mellé milyen
fajtát ajánlotok?
kis termetűt és mozgás igénytelent...
2009. szept. 26. 16:07
akkor az egy plüsskutya lesz amire az előző gondolt :D
2009. szept. 26. 16:10
3/10 A kérdező kommentje:
hát..igen...napi 3-5*tudnám/tudnánk levinni,meg peprsze nagyob sétákra..ez egyértelmű...tetszik pl.a bolognese de a mopsz is...szóval fogalmam sincs...ja,és hát a cica miatt azért nem vehetek alármilyet!
Az nem a fajtától függ, hogy milyen a viszonya a cicákkal. Ha egy kölyök kutya cica mellett nő fel, szeretni fogja :) nekem legalábbis ez a tapasztalat.
2009. szept. 26. 16:41
Lakásba valami kistermetűt ajánlok, a cica találkozott már kutyával? Kiskorukban kell összeszoktatni őket, tehát vagy valami macskabarát kutya kell vagy nagyon kölyök bár ha a cica nincs hozzászokva akkor neki biztos idegen lesz. Én ajánlanám hogy néz körül menhelyeken is, ott is vannak helyes szobakutyusok.
2009. szept. 26. 16:41
6/10 A kérdező kommentje:
2 éves a cicám,ivartalanított lányka:) még sosem találkozott kutyával...szóval nem tudom majd,egyszer hogy fog reagálni!
Én úgy vettem észre a nagyobb kutyák jobban kijönnek a macskákkal, persze ez csak általánosítás! A kicsik félnek tőlük bár ha kölyök korától szoktatod össze őket akkor nem lehet baj. Ettől függetlenül középtermetűt ajánlok. Nagy mozgásigényű is lehet ha minden nap beiktatsz a wécézések mellé legalább egy másfél órás sétát/szaladgálást. Azt már csak te tudod mi tetszik!
2009. szept. 26. 20:25
Igazándiból a cicának mindegy,h milyen fajtájú a kutya, de talán egy kisebb termetűvel elöbb össze haverkodnak és jókat játszanak majd. Az én cicám 7éves elmúlt, amikor az első kutyát (egy nj keveréket) haza hoztam. 1hónap alatt teljes barátság alakult ki közöttük úgy,h az 1éves kutya előtte arra volt tanítva,h megkergesse a macskákat. Szóval minden csak kitartás kérdése!
A fajtáknál inkább a saját igényeid, elvárásaid vedd figyelembe. A bolognese szőre elég sok ápolást igényel. Hetente 1-2alkalommal fésülni kell, valamint sáros időben is koszosabb lesz, mint egy mopszli. A mopsz szőre jobban hullik, mindenbe (szőnyegbe, ruhába) bele akad, az csak nehezen távolítható el. Egy mopsz horkol(hat) is. Illetve a rövid orra miatt légzési problémák gyakoribbak náluk, gyorsabban túlhevül nyaranta. A szemével is szoktak gondok lenni.
2009. szept. 26. 20:35
9/10 A kérdező kommentje:
köszi szépen a válaszokat:) a szőrös dolgokat meg különösen...még azért jó alaposan meggondolom...
nekünk egy 2 éves bullterierünk van és nagyon jól kijön a cicával
am lakásban vagyunk mi is
2010. júl. 22. 00:53
Kapcsolódó kérdések: