Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A kutyám függ tőlem, mit...

A kutyám függ tőlem, mit tegyek hogy "lazítsak" a kapcsolatunkon?

Figyelt kérdés
Amikor idekerült folyton együtt voltunk, lehet ez volt a hiba. Most mindenhova követ engem, nem bír meglenni nélkülem. Ha nem vagyok itthon, sír utánam. Itt a falkavezérséggel van gond? Nem hiszem, mert pl ha megyünk valahova utánam jön, bevár, figyel rám. Lehet sok mindent rosszul csinálok, pedig már mindenhol utánaolvastam a falkavezérségnek. Segítsetek, mit tegyek, milyen gyakorlatokat végezzek, min változtassak? Szerintem tényleg csak az van, hogy nagyon ragaszkodik, nagyon megszeretett.

2013. ápr. 21. 16:14
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

kb 52-53. old.

* Automatikusan eltávolított tartalom.
2013. ápr. 21. 18:15
 12/16 A kérdező kommentje:
Hallgat a maradra, ott is marad, de áll mereven ameddig vissza nem jövök.
2013. ápr. 21. 18:53
 13/16 anonim ***** válasza:

Ezért mondtam, jó lenne elérni, hogy megnyugodjon, mert a lelkiállapot a lényeg.

Az, hogy ottmarad, az a trenírozáson múlik, ami ilyen szempontból egy felszínes dolog, attól, hogy teljesít egy parancsot, még lelkileg kiegyensúlyozatlan.

Nyugtasd meg a helyén, egy kis masszázs, stb, te tudod, mitől nyugszik meg annyira, hogy szinte elaludjon.

Ezt az élményt összekötheted valami szaggal.

Pl egy levendula olajos kendőt teszel a fekhelyére ilyenkor, vagy a saját ruhádból valami használt darabot.

Mindig ezt a szagforrást használd, a nyugodt, kiegyensúlyozott lelkiállapothoz.

Utána gyakorolhatod vele amiket mondtam.

Ne akkor korrigáld, ha utánad akar menni, hanem akkor, ha látod, hogy megmerevedik, izgatottá, aggodalmassá válik, vagy bármilyen módon kizökken a nyugodt állapotból. (a szagforrást természetesen hagyd ott, hogy a társítás megmaradjon)

Olyankor térj vissza az alapokhoz, és nyugtasd le.

Türelemmel, és határozottsággal elég jól lehet kezelni ezeket a dolgokat, ha nem túl súlyosak, vagy rögeszmések.

Amivel semmire nem mész, az a szeretgetés (rosszul időzítve), meg a sajnálkozás, attól csak gyengének látszol a szemében, ami tetézi a bajt.

Ha meg tudod oldani, hogy pl webkamerával nézed valós időben másik szobából, vagy házból, az is jó.

Csak legyen a kutya közelében valaki, aki azonnal korrigálja (helyesen) amikor szorongani kezd.

Ez bárki lehet a családból, amúgy se árt, ha másoknak is engedelmeskedik.

Ha tart másoktól, ezzel is építheted a bizalmát.

2013. ápr. 21. 19:10
 14/16 anonim ***** válasza:

*...a kutya közelében valaki, akit nem lát, nem tudja, hogy ott van.

Hatásosabb, ha a korrigálás meglepetés szerű.

Így hamarabb megérti, hogy attól, hogy nincs ott senki, nem kell szorongania.

Nyugodtan hagyta ott a gazdája, és az a feladata, hogy ezt a lelkiállapotot fenntartva nyugodtan várja meg.

2013. ápr. 21. 19:14
 15/16 anonim ***** válasza:
A "marad" egy parancs, amit teljesít a kutya, nem pedig jelzés arra vonatkozóan, hogy felesleges követnie. Ha már mindenképpen rá akarsz szólni, akkor tiltsd, zavard el, de én azt mondanám, hogy azt se, egyszerűen csak hagyd figyelmen kívül.
2013. ápr. 21. 19:21
 16/16 anonim ***** válasza:
(És az elzavarást itt nem durván kell érteni, és kizárólag akkor, ha konkrétan idegesítő és zavaró a kutya jelenléte.)
2013. ápr. 21. 19:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!