Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy segítsek a férjemen és...

Hogy segítsek a férjemen és ezzel együtt a kapcsolatunkon?

Figyelt kérdés

Előre elnézést ha egy kicsit hosszú leszek.

8 éve ismerjük egymást, 7 éve vagyunk házasok, van egy gyönyörű 3 éves kisfiunk.

Mikor megismertük egymást a férjemnek egy nagyon kényelmes munkahelye volt. Kazánfűtőként dolgozott egy lakónegyedi kazánházban. Ott egész napokat ült, figyelte a kazánokat, volt éjszakai váltás is, de akkor is ugyanazt csinálta. Kerek 10 évig dolgozott ott, aztán megszűnt a munkaviszonya, mert bezárt a kazánház. Ekkor már együtt voltunk. Fél évig munkanélküli volt, aztán bekerült egy hypermarket-be kereskedelmi dolgozónak. Ugyanott átkerült hentesnek, mészárosnak. Végül az is abbamaradt, mert költöztünk arra a településre, ahol nekem volt a munkahelyem és 5 éven keresztül ingáztam, így viszont neki kellett volna ingáznia. Itt is 9 hónapig munkanélküli volt. Aztán kapott munkát, mint őr egy szupermarketben, tehát a fizikai munka nem ölte meg. Ott fél évig dolgozott, aztán az üzlet kicserélte a biztonsági céget és neki el kellett volna menni 100 km-re innen, ha ott szeretett volna maradni a cégnél. Így persze felmondott. Ez tavaly decemberben volt. Február elsejétől kapott munkát egy gyárban itt a településen, de itt is fizikai munkát kell végezni.

Nos ez eddig rendben van, csak a nagy bajom az, hogy azokra a munkahelyekre, ahol nem volt nagy megerőltetés oda semmi gond nélkül ment. Ahol fizikai munkát kell vagy kellett végezni, ott mindig rosszulléttel kezdi a napot. Reggelenként mindig hányingere van, hasmenése, meg minden ami kell. Ha délutáni váltásban dolgozik, akkor kb. egy órával az indulás előtt kezdődik mindez. Amíg kazánfűtő meg őr volt ez soha nem jelentkezett. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy egy időben refluxos volt, de azt kikezelték.

Valahogy segíteni szeretnék rajta is, mert kezdem úgy érezni, hogy ez már a kapcsolatunk rovására is megy. A gyerekkel nagyon keveset foglalkozik, velem úgyszintén. Mindig holt fáradt, este még hamarabb lefekszik mint a gyerek. Semmi sem tetszik neki, mindenbe beleköt. Ha a gyerek szeretne vele játszani vagy egyszerűen vele lenni, elutasítja magától, undok vele, mindenért szidja. De nemcsak őt hanem engem is. Ugyanazokat főzöm mint eddig, de már nem tudok főzni sem, nem jól van semmi amit én csinálok vagy mondok. Arról nem beszélve, hogy még fel is hányja, hogy én nem sajnálom őt eléggé, pedig szegény ő mennyit dolgozik (napi 8 óra). A fizetése nem nagy, sőt, én a dupláját kapom, de soha nem éreztettem vele, soha nemvolt ebből vita. Ő mindenkinek panaszkodik, hogy milyen nyomorult, milyen szegény, neki mennyire rosszul megy, senki nincs még olyan sz.. helyzetben mint ő.

Kezdem nem bírni én sem ezt. Tanácsokat szeretnék, mit tegyek.

2012. febr. 29. 14:09
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Én valószínűnek tartom, hogy ezek a tünetei azért jelentkeznek, mert nem szereti a munkáját, ezáltal még jobban elfárad az amúgy is megterhelő melótól. Ugyanebben a cipőben járok, én is gyűlölöm a munkahelyemet, és hasonló gondokkal küzdök. Véleményem szerint ezen csak a munkahelyváltás segíthet. Tudom, hogy nem könnyű jó munkát találni, de próbáljatok meg keresni olyat, ami megfelelő, mert az egészségnél nincs fontosabb, és sokkal komolyabb tünetek is jelentkezhetnek nála, ha hosszútávon így kínlódik. Próbáld meg tartani benne a lelket, és segíts neki a munkakeresésben.
2012. febr. 29. 14:19
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
A kazánfűtőként eltöltött tíz év a ludas. Életformájává lett a semmittevés. Hozzájött még az őrként eltöltött idő, ami szintén a dologtalanságról szólt. Elhiszem, hogy nehezére esik a munka. Nem vagy könnyű helyzetben. Helyette nem változhatsz meg. Nem tudom mennyi idős a férjed. Ha 40-hez közelebb van, mint a 30-hoz már megváltozni nem fog. 35 évesen 50-50 százalékra teszem, de ha kevesebb, mint 35, akkor jó esélye van megszokni egy új életformát, mert még van benne annyi rugalmasság.
2012. febr. 29. 14:22
 3/6 A kérdező kommentje:

Segítek amiben tudok, de nem is akar bármit dolgozni. Lett volna lehetősége őrnek menni egy másik helyre, csak oda is ingázni kellett volna.

A baj az is, hogy semmit nem szeret igazán. Többféle képzése van, de egyik sem igazán kell neki.

Külföldi munkát meg nem vállalna, lett volna arra is lehetőség éppen jó fizetésért egy éves szerződéssel. De nem ment el, azzal takarózott, hogy ott a gyerek és ő nem tudja itt hagyni.

2012. febr. 29. 14:25
 4/6 A kérdező kommentje:
43 éves, én 35.
2012. febr. 29. 14:26
 5/6 anonim ***** válasza:
Nem könnyű sok mindenen kellett keresztül mennie a munkái során, itt elsősorban a lelki részére értem (új munkahely megszokása, ez sem jó, az sem jó, nem érzi jól magát). Nem tudom mennyi idős, de itt csakis az segíthet, ha találna egy másik állást, amit szeret. Amit leírtál, hogy miket dolgozott, úgy gondolom ez nem lesz könnyű, mert talán az iskolai végzettségei sem jók ahhoz, hogy jó állást kapjon. Az én férjem is sajna most olyan helyen dolgozik, amit nem szeret, szegényem nem tudom meddig bírja, nála is az a baj, hogy a szakmája nem jó (vegyész-technikus) egyéb képzettsége nincs, amiben van tapasztalata, abban nem vennék fel papír nélkül stb. :(
2012. febr. 29. 14:26
 6/6 anonim ***** válasza:
Az a nagy büdös helyzet, hogy még a fiatal évei alatt rohadtul elkényelmesedett, ellustult, mert olyan melója volt, ami mellett nem igazán kellett megerőltetnie magát. Most, hogy már kezd idősebb lenni, most kellene beleszoknia abba, amiben más rendesen élt: a tényleges munkába. Ez nagyon nehéz, de te főzőcskézéssel, meg kedveskedéssel sajnos nem tudsz rajta segíteni. Vagy magától erőt vesz saját magán, vagy így fog eltelni az életetek egy darabig, amíg meg nem unja, és nem akar majd egyáltalán dolgozni.
2012. márc. 3. 13:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!