Hogy csinalta? Mindenki azt mondja hogy csak pozitiv megerositessel hat ez hogy van?
Én szétválasztom a tanítást és a nevelést. Nevelésnél igenis tekintély alapon ELVÁROM, hogy megtegye amit kérek, ha tök mást akar is csinálni. Tanításnál labdával, jutival, klikkerrel, kézzel-lábbal magyarázva elérem a kívánt mozdulatot, pózt. Tanítsd meg a kutyát lábad közt szlalomozni, körülötted körbetolatni, fél erdőket megkerülni, szemetet kukába kidobni, stb-t labdás/kajás megvezetés nélkül.
A pórázzal, kézzel való fizikai behatások számomra kényszerítést jelentenek, ezeket 15-20 évvel ezelőtt használták. Az mondjuk más, hogy meghajlásnál a has alá rakom a lábamat, hogy ne feküdjön le, vagy enyhén lenyomom a fejét lapuláskor...DE MINDIG kajával/jutival kezdem.
IPO3-as fegyelmező melót jutalom nélkül nem raksz össze, az tuti fix...ahogy egy dog-dancing kűrt sem...stb-stb...
És nekem is megcsinál mindent jutalom nélkül is, de az "úgy" is néz ki. Ellenben labdára felpörgetve gyorsan, tüzesen, lendületesen és pontosan dolgozik...ESZMÉLETLEN A KÜLÖNBSÉG.
Szilvi!
Nem tudom nekem címezted e az írásod.
Engem már nem lehet tesztelni.
Ami létezik legmagasabb vizsga az a BM-vizsga. /belügyminisztériumi/ Ezen kívűl ott voltak még az HPO-II-III. Hogy pontosítsak. /Magyarországi/
Ezen kívül versenyek. Ami csak játék, bemutatók.
Ezen felül filmforgatások kutyával.
Rendőrségi szolgálat teljesítése kutyával.
Emellett ezüst koszorús mesterkiképzői cím.
Akkor most miről beszélünk.
A behívás is a munka vizsga egy része.
A huskyt és a Beagle-t azt más csoportba sorolom. Azokkal is szép eredményt lehet elérni csak nem feltétlen ugyanazokkal a módszerekkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!