Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogy csinalta? Mindenki azt...

Hogy csinalta? Mindenki azt mondja hogy csak pozitiv megerositessel hat ez hogy van?

Figyelt kérdés
Egyszer eljott hozzam a kutyam tesoja es az nagyon okos volt mindent megcsinalt akar hol el lehetett engedni mindig szotfogadott es azt mondta hogy jutalom falat nelkul csinalta ez hogy lehet?
2013. ápr. 17. 18:00
1 2 3 4
 31/35 anonim ***** válasza:
jó hogy írja zsuzsabazsa! nálam is pontosan ugyanez a helyzet. iszonyú nagy örömmel jön. és se virlsi, semmi nálam csak én. és valóban nagyon jó érzés. ebben az esetben pl. tényleg elképzelhetetlennek találom hogy a virslinek vagy a labdának nagyobb hatalma lenne. egyébként nagyon sokan írták már itt is le hogyha tényleg olyan a probléma ahol az ember tekintélye lenne a fontos (behívás, figyelemelterelés stb) akkor hiába a kaja vagy bármi a kutya nem foglalkozik vele. egyértelmű jel akkor hogy mennyire hatásos... és ha maradok a kérdésnél akkor pont hogy soha nem lesz 100%os az utcán, póráz nélkül való közlekedés ha a gazdinak ez az egyetlen "hatalma" van. szerintem minden kicsit is tapasztaltabb kutyatartó nagyon is jól tudja hogy ha egy kutyát elragad az ösztöne (macska, másik kutya, érdekes szag stb) akkor az orrába is nyomhatjuk a falatot akkor sem fogja érdekelni, maxi elnéz mellette mert zavarjuk a kilátást... ugyanez a labdával. nekiiramodik pl.a kutya. nem behívható. én meg elkezdem pattogtatni a labdát vagy mi? közben meg a kutya még csak nem is látja de nem is érdekli és szalad előre... természetesen ahogyan azt már mások is írták, mindenkinek a maga dolga mely módszer szerint neveli a kutyáját.
2013. ápr. 18. 20:20
 32/35 Szilvi & Argos ***** válasza:

Én szétválasztom a tanítást és a nevelést. Nevelésnél igenis tekintély alapon ELVÁROM, hogy megtegye amit kérek, ha tök mást akar is csinálni. Tanításnál labdával, jutival, klikkerrel, kézzel-lábbal magyarázva elérem a kívánt mozdulatot, pózt. Tanítsd meg a kutyát lábad közt szlalomozni, körülötted körbetolatni, fél erdőket megkerülni, szemetet kukába kidobni, stb-t labdás/kajás megvezetés nélkül.

A pórázzal, kézzel való fizikai behatások számomra kényszerítést jelentenek, ezeket 15-20 évvel ezelőtt használták. Az mondjuk más, hogy meghajlásnál a has alá rakom a lábamat, hogy ne feküdjön le, vagy enyhén lenyomom a fejét lapuláskor...DE MINDIG kajával/jutival kezdem.

IPO3-as fegyelmező melót jutalom nélkül nem raksz össze, az tuti fix...ahogy egy dog-dancing kűrt sem...stb-stb...

És nekem is megcsinál mindent jutalom nélkül is, de az "úgy" is néz ki. Ellenben labdára felpörgetve gyorsan, tüzesen, lendületesen és pontosan dolgozik...ESZMÉLETLEN A KÜLÖNBSÉG.

2013. ápr. 18. 21:31
 33/35 zsuzsabazsa ***** válasza:
100%

Szilvi!

Nem tudom nekem címezted e az írásod.

Engem már nem lehet tesztelni.

Ami létezik legmagasabb vizsga az a BM-vizsga. /belügyminisztériumi/ Ezen kívűl ott voltak még az HPO-II-III. Hogy pontosítsak. /Magyarországi/

Ezen kívül versenyek. Ami csak játék, bemutatók.

Ezen felül filmforgatások kutyával.

Rendőrségi szolgálat teljesítése kutyával.

Emellett ezüst koszorús mesterkiképzői cím.

Akkor most miről beszélünk.

2013. ápr. 18. 21:43
 34/35 anonim ***** válasza:
Arra lennék kíváncsi, hogy zsuzsabazsa hogy boldogulna egy nem munkamániás kutyával. Egy német juhász arra van kitenyésztve, hogy az embernek dolgozzon, hogy a legnagyobb öröm az legyen neki, hogy a gazdának megfelelhet. Na de egy huskyval, egy beagle-lel vagy egy komondorral erősen kétlem hogy beválnának ezek a húzom-tolom módszerek. A behívást meg nem értem, miért kell a tanításhoz venni. Az szimplán tekintélyelvű, semmi köze a tanításhoz.
2013. ápr. 20. 21:08
 35/35 zsuzsabazsa ***** válasza:

A behívás is a munka vizsga egy része.

A huskyt és a Beagle-t azt más csoportba sorolom. Azokkal is szép eredményt lehet elérni csak nem feltétlen ugyanazokkal a módszerekkel.

2013. ápr. 22. 11:21
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!