3 és fél éves keverék kan kutyám miért rohan el a lányok után? Eddig soha nem csinálta. Hogy szoktathatnám le róla?
Ha visszajön, akkor nem vészes a dolog. :)
Gondolom menne ismerkedni. Egyébként oda szoktad engedni más kutyákhoz?
A lényeg, hogy vissza tudd hívni és ne verekedjen össze más kutyákkal.
Vissza tudom hívni, persze, csak eddig a járdán maradt, de mostanában ha tüzelő lánykát lát (valamiért csak a magyar vizsla lánykák izgatják fel ennyire:D), kb az úttesten is átszalad.
Oda szoktam engedni más kutyákhoz, szukákkal, kölykökkel, ivartalan kanokkal semmi baja, még némelyik ivaros kannal sincs. Balhét nem kezdeményez, ha esetleg mégis összeugranak, elég rászólni.
Én csak akkor szoktam elengedni a kutyámat, ha olyan helyen vagyok vele, ahol tuti nincs másik kutya. Vagy akkor, ha játszik egy másikkal.
Pontosan ezért nem sétálunk póráz nélkül, mert volt már rá példa a Városligetben, hogy tüzelő kutyát hozott ki a kedves gazdi póráz nélkül... mikor én megláttam, már akkor 6 kani ment utána. :S
Vagy ne sétáljatok póráz nélkül, vagy vedd észre hamarabb a kutyát te... de ez nem egyszerű dolog. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!