Hogyan szoktathatnám le 1 éves foxi keverék kutyusomat, hogy ne szedje szét a lakást ha nem vagyunk itthon?
Figyelt kérdés
Kikaparja a padlószőnyeget, letépi a tapétát pedig van elég játéka. Boxba nincs szivem tenni2010. nov. 11. 10:36
1/6 anonim válasza:
Tudom, ez már szinte közhely, de úgy szoktathatod le, ha megérteted és megtaníttatod vele, hogy hol a helye a rangsorban. Mikor nem vagy otthon azért szed szét mindent, mert valószínűleg szeparációs stressz miatt szenved, mert azt hiszi, ő a te vezéred és neki kell vigyáznia rád. Ebből kifolyólag pedig rongál, mert nem tudja hogy levezetni az energiáit.
2/6 anonim válasza:
Legkönnyebben génmanipulációval.
3/6 anonim válasza:
Vagy mert nincs lefárasztva rendesen. Vagy le van, de még mindig túl sok az energiája. Vagy mert nem szokta meg/nem tanulta meg h mi a rendszer.
A box igenis hasznos, ha az jól van használva. Nyugodtan be lehet tenni boxba a kutyát amíg nem vagy otthon ha az megfelelő méretű. Természetesen nem úgy h egyik nap még azt se tudja h mi az a boy, másik nap meg már abban hagyod otthon. Fokozatosan kell megismertetni vele, megszerettetni, sok pozitív élményt kapcsolni hozzá, ott etetni, együtt bemászni vele, odatenni a fekhelyét. Amikor már szereti, nyugodtan otthon lehet benne hagyni. Meg kell tanulnia mi a rendszer....de kidobhatsz egy rakás pénzt is a lakásod újrarenoválására ;o)
4/6 anonim válasza:
Abszolut egyetértek az előttem szólóval. A box nem szív kérdése. Meg kell tanulnia a rendet, és, hogy ő ott van, mikor Te távol vagy.Az én boxerem 8 órát is elvan ott, és hidd el nagyon jól van. A kutyát nem emberként kell tekinteni, és így is lehet nagyon szeretni.
5/6 anonim válasza:
Az ember azért vesz kutyát, hogy öröme legyen benne. Így nem hiszem hogy túl nagy öröm hazamenni hozzá, hogy minden szét van rombolva... Boxot javasolok én is.
6/6 SajtFighter válasza:
Ember normális vagy?Foxit lakásban?A foxi egy olyan fajta ami egész nap állandóan rohangál.A lakásban nem tudja ezt megtenni,ezért szétszed mindent.Boxba nehogy berakd,kiássa magát.Ha lakásban szeretnél kutyát tartani akkor vegyél tacsit,havaneset,vagy akármit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!