Ezt miért csinálta? Mit jelent?
Bocsi a sejtelmes címért de nem jutott eszembe semmi találó.
Van egy bernáthegyi keverék kutyám. Mindig én sétáltatom valaki pedig a másik kutyónkat. Velem nagyon tisztelettudóan, "szabály szerint" sétál: egy oldalon, mögöttem és nem húz. Viszont múltkor nagypapám vitte és hát neki nem viselkedik húz és csak menne-menne-menne és hát nagyapám nem igazán cicázik vele bőrpórázzal olyat rácsapott a fenekére szegénykémnek...csak visított egyet aztán előre szaladt hozzám és a két első mancsát összekulcsolta és úgy szó szerint szorította a lábamat és nem tudtam "leszedni magamról".
Ezt miért tette? Még ilyet nem csinált, azt látom rajta hogy szeretem és kötődik hozzám de ezt nem tudom hova tenni.
Biztos megszokta, hogy te sétáltatod, téged már kiismert, hogy meddig szabad elmenni. A papád pedig idős, és ha nem szokta sokat sétáltatni, lehet, hogy a határt keresi. A lábhoz bújás pedig lehet hogy a félelemtől volt. Nem hiszem, hogy szoktátok verni, szóval mikor a farán csattant a bőr, váratlanul érintette, nem gondolta, hogy ez lehet belőle, és hozzád szaladt, mert nálad érezte magát biztonságban.
Régebben mindig apu sétáltatta a mi német juhász kutyánkat, ő neki szépen ment, nem húzott, nem maradt le, láb mellett ment mindig. Egyszer elvállaltam, hogy na majd én is megpróbálom. Kereste nálam a határt, de mikor rövidebbre fogtam a pórázt, rájött, hogy nem hagyok mindent rá.
Talán idáig a nagyapád nem csapott a fenekére a jelenlétedben.
Nyilván meglepődött az ütéstől és naná, hogy nálad landolt, hiszen veled még nem volt ilyen élménye. Azért nagyapádat felvilágosíthatod, hogy semmiféle pórázcsapkodástól nem fog másként viselkedni a kutya. Netán megmutathatnád neki, te miként sétáltatod és hogyan érted el vele a mostani állapotot.
Ehhez látnunk kellett volna ezt a mozdulatot pontosan.
Egyrészt iszonyatos marhaságot csinált a nagypapád - a kutya tuti azt sem tudja, miért kapott verést...
A pórázfegyelmet nem így tanítjuk...
Ebből arra következtetek, hogy oldódni ment hozzád, "töltődni a buborékodban"...
De furcsa, ahogy írod, hogy mindkét mancsával olyan erősen szorított.
Ez lehet dominancia is...
De mivel azt írod, szaladt,... az első verzió talán valószínűbb - de ezer más dolgot is jelenthet...
Gratulálok a nagypapinak.
Soha többet ne csináljon ilyet, ez nem nevelés, csak értelmetlen verés.
Nagypapa kezébe soha többet ne add a kutyádat!!!
Mivel Veled szokott sétálni és gondolom harmonikus a kapcsolatotok, Hozzád futott, Benned kereste a biztonságot.
köszönöm!
Tudom elmagyaráztam neki, hogy ezzel semmit nem ér el. Egyébként ő sem szokta bántani csak a kutya szó szerint kirángatta az ajtón és nem tudta bezárni az ajtót.
Én sem láttam pontosan csak hallottam hogy nyüszögött és mire oda fordultam már a "lábamon" volt a kutya. Aztán rögtön cseréltünk is és én vittem tovább.
Tényleg olyan volt mint egy ölelés. Belekapaszkodott a lábamba és oldalra fordította a fejét. Mintha egy ember ölelte volna a lábamat pont olyan volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!