Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogy csinalta? Mindenki azt...

Hogy csinalta? Mindenki azt mondja hogy csak pozitiv megerositessel hat ez hogy van?

Figyelt kérdés
Egyszer eljott hozzam a kutyam tesoja es az nagyon okos volt mindent megcsinalt akar hol el lehetett engedni mindig szotfogadott es azt mondta hogy jutalom falat nelkul csinalta ez hogy lehet?
2013. ápr. 17. 18:00
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:

ma 11:57

Valóban..nem csak a falat lehet a jutalom. Viszont általában a falat az, ami a legtöbb kutyánál bejön. Lényegesen kevesebb a labdamániás.És bizony, legtöbbször még a labdásoknál is nüansznyit erősebb a falat hatása.Hiszen az egészségesen etetett kutya szinte mindig éhes.

2013. ápr. 18. 13:37
 12/35 anonim ***** válasza:
Vagy a másik véglet: a labda túl erős motiváció, túlságosan rápörög a kutya és nem képes koncentrálni. Mi ezért nem alkalmazunk, csak sportra labdát jutalomként. :)
2013. ápr. 18. 14:05
 13/35 zsuzsabazsa ***** válasza:
56%

Nálam egyetlen motiváció létezik a megfelelő időben kiadott dicséret.

Egyetlen kutyát sem képeztem sem jutalom falatra sem labdára.

Ha labdáztunk akkor csal labdáztunk, de nem jutalmaztam labdával.

A kutyák akkor voltak kitörő örömben ha sikeres feladat végrehajtása után megdicsértem.

Csakhogy a dicséret és a dicséret között óriási különbség van.

Lehet egy un simi ami nem ér semmit a kutya érzékeli, de nem pörgeted fel vele.

Meg a megdöngölés és a vele járó hanghatások amiket adok, azoktól tud a kutya kiugrani a bőréből.

És mindent megtesz, hogy ez a dicséret ismét bekövetkezhessen.

Itt nem egy kutyáról beszélek, hanem többről.

2013. ápr. 18. 15:25
 14/35 Szilvi & Argos ***** válasza:

Juti és labda nélkül hogy veszed rá a kutyát egy bonyolultabb dologra??? Például gyors-egyenes-lendületes előreküldés, vagy kúszás a földön? Kell vmi, ami vezeti a kutya orrát, elejét, hogy a kívánt mozdulatra rájöjjön. Szerintem legalábbis...

Egyébként a pozitív megerősítés mellett szükséges a határozott bánásmód is, különben a kutya hülyére veszi a gazdit.

Például sokan elvégzik a tanfolyásokat, panaszkodnak, hogy a suliban működik, levizsgáztak, de utcán csődöt mond...hát persze, mert a béna gazdi otthon nem alkalmazza a tanultakat! Csak az utyuliputyuliklikkelgetemetetem módszer nem működik! Pl. egy nőci egy nj keverékkel. Órákig lájtosan, lagymatag módon fordulgat a "póráz szabály" miatt, de semmi eredménye hetek óta, ugyanis sokszor hagyja, hogy feszüljön a póráz, aztán megunja, fordul egyet, de előbb a kutya húzza még pár lépést...közben dumál neki...ja, feszes pórázról engedi el játszani

Másik, szintén német juhász, miért ne...mindenki nj-t vesz első kutyának, nevelni kevesek hozzá, aztán majd fűt-fát betámad Szóval kb. 4 hónapos kölyök, pórázon, mert behívás 0. De húz, mint a franc, gazdi kezében klikker...gondolom oviban javasolták...Kutya lelkére beszél, húzigálja vissza hasztalan...Vagy klikkelget a vizslájának, hogy láb mellett megy, de ha szólok, hogy hívja vissza, nem tudja és én terelem vissza gazdinak...

ilyenkor úgy odaszólnék, hogy a klikkelgetés mellett azért lehet a pórázon rántani is forduláskor, illetve ha következetlenül csinálja, cart sem ér vele...Meg rá kéne szólni a kölyökre, ha bizonytalanságból kivakkantgat másokra, nem fapofával állni feszes pórázon...

2013. ápr. 18. 15:39
 15/35 zsuzsabazsa ***** válasza:

Szilvi.

Mondjuk ma kúszást vegyem elsőre.

Forgattunk egy filmet és ott a kutyámnak kúszva kellett megközelítenie egy lovas kocsit. Volt rá egy hetem, hogy a kutyának ezt megtanítsam.

K-II vizsgás volt már akkor, de kúszni addig nem tanítottam meg.

A következő képen: Lefektettem ráraktam a pórázt. A karabinernél ráléptem a pórázra és a pórázt a lábammal toltam előre addig míg a kutya előre nem mozdult, közben a bal kezemmel tartottam a fenekét, hogy ne emelkedjen fel. Eközben a kúszik vezényszót adtam ki. Minden előre haladásnál a kutyára rádicsértem. Rövid ideig csináltam, hogy a kutyát ne kedvetlenítsem el.

Kis idő múlva megint.

Egy hétig gyakoroltam. A hét vége felé póráz nélkül.

Szüntelenül dicsértem amikor jól végrehajtotta.

Azért feloldásnak egy bottal játszottam vele.

A motiváció mindig az örvendezés volt.

2013. ápr. 18. 16:01
 16/35 anonim ***** válasza:
Zzuzsa, akkor neked valami ufó kutyád lehet. Vagy lehet, hogy csak az enyém hülye, de attól, hogy szépen néztem rá és megdicsértem, az istennek sem akart rájönni, hogyan kell kézen állni vagy bukfencezni. Persze odáig még elmegy, hogy lenyomod a fenekét, vagy magad mellé rántod a pórázzal ha lábnál követés van, de ennél bonyolultabb trükköket nem tud anélkül megtanulni, hogy ne mutatnád meg neki valami segédeszközzel, és már ezek is elavultak. Meg gondolom semmi komolyabb célod sincs velük, csak hogy jólneveltek legyenek. Hát ahhoz tényleg elég dicsérgetni, de van akinek magasabb céljai vannak. Most komolyan senki nem érti itt, hogy miről pampogunk? A kutyának valamivel IGENIS meg kell mutatni, hogy mi a feladat! Megvezeted a labdával vagy a jutalomfalatta, vagy klikkelsz neki, hogy a fenébe jönne rá különben? Senki nem azt mondta, hogy 15 évig egy zsák jutalommal kell sétáltatni a kutyát vagy labdával, csak hogy szót fogadjon!
2013. ápr. 18. 16:02
 17/35 anonim ***** válasza:
Ja most látom, hogy tényleg így csinálod. Hát ez sajnálatos. Tudod ezek a módszerek már rég kimkentek a divatból. Minek kényszeríteni a kutyát amikor sokkal egyszerűbben is rá lehet venni? 1 hét? Az ilyet jutalomfalattal és klikerrel pár gyakorlás alatt meg lehet csinálni.
2013. ápr. 18. 16:05
 18/35 anonim ***** válasza:
És tényleg baromi nagy motiváció lehetett a kutyádnak az örvendezés, ha attól kellett félni, hogy elmegy a kedve. A labdával, jutalomfalattal, klikerrel tanuló kutyáknak nem megy el a kedve, hanem akarják csinálni mert jó nekik és érdekes!
2013. ápr. 18. 16:08
 19/35 zsuzsabazsa ***** válasza:
56%

Előreküldésnél a kutya kíváncsiságát céloztam meg.

Kiraktam a pórázát először egy rövidebb távon, de lehet az bármi más is egy kődarab is amin a szagod rajta van.

A kutyát előre küldtem, mikor nem látta hátrafelé mentem mintha messzebb kerültem volna. / Itt egy kicsit becsapod a kutyát mert azt hiszi hogy ö ment távolabbra/

Mikor kiér a kutya a tárgyig akkor lefekteted távolból.

Először még imbolyog mert a tárgyat bórbálja keresgélni, de később úgysem lesz ott semmi. Erre ráébred, és elég lesz az "előre" vezényszóra kiküldeni.

Aztán meg kimegyek a kutyáért, felültetem és megdicsérem és kész.

2013. ápr. 18. 16:14
 20/35 anonim ***** válasza:
Ühüm, és akinek a kutyája nem fog kiszáguldani egy kőre, annak most talán szégyellnie kéne magát, hogy csak a jutalomfalat miatt fogad szót? Ne haragudj, mikor volt ez, 20-30 éve? Nekem már 10 éves koromban egyértelmű volt, hogy valami jutalmat adok a kutyámnak és boldogan megtanul bármit...
2013. ápr. 18. 16:17
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!