Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogy csinalta? Mindenki azt...

Hogy csinalta? Mindenki azt mondja hogy csak pozitiv megerositessel hat ez hogy van?

Figyelt kérdés
Egyszer eljott hozzam a kutyam tesoja es az nagyon okos volt mindent megcsinalt akar hol el lehetett engedni mindig szotfogadott es azt mondta hogy jutalom falat nelkul csinalta ez hogy lehet?
2013. ápr. 17. 18:00
1 2 3 4
 21/35 zsuzsabazsa ***** válasza:
100%
Szerinted amíg nem létezett klikk addig a kutyák hülyén haltak meg?
2013. ápr. 18. 16:18
 22/35 anonim ***** válasza:
43%
Nem, addig volt jutalomfalat, labda, gumicsont, sípolóds sün, frizbi, vagy akármi más amit a kutya nagyon szeret.
2013. ápr. 18. 16:20
 23/35 zsuzsabazsa ***** válasza:
39%
Az ilyen játékszereket régen ha kivittél a sulira haza is küldtek vele együtt.
2013. ápr. 18. 16:21
 24/35 zsuzsabazsa ***** válasza:
68%

"ha attól kellett félni, hogy elmegy a kedve."

A gyakorlás túlzásba vitelétől megy el a kutya kedve.

Egy nap nem gyakoroltam vele 1-óránál többet.

2013. ápr. 18. 16:25
 25/35 anonim ***** válasza:
43%
Ja, és régen barlangban laktunk és banánon veszekedtünk. És? Akkor most is úgy kéne, hogy legyen? A világ változik. Az olyan is volt. Kényszerrel képezték a kutyákat ami megnyújtotta az időt, elvette a kutya lelkesedését, lecsökkentette a megtanítható dolgok számát és a képezhető egyedek számát. Mert van rengeteg fajta vagy egyed (és más állatfaj, mert nem csak a kutyákat képezik) akiket nem lehetséges ilyen módszerekkel képezni. Én is mondhatnám, hogy ma meg egy versenyen vagy vizsgán kiröhögnének ha odamennél egy kényszerrel képzett kutyával, mert olyan gyorsan, szépen és mániákusan sosem fog dolgozni mint azok akik örömmel tanultak és ma már ez az elvárás. Persze húzni, rángatni, tolni sokkal egyszerűbb mint megtanítani a kutyát és magadat (mert bizony egyes dolgokat elég nagy munka kitalálni, hogyan tanítsuk meg) gondolkozni.
2013. ápr. 18. 16:28
 26/35 anonim ***** válasza:
100%

ma 13:06

a 7.00as valaszban a kerdesre valaszoltam, nem a valaszodra reagaltam, ugyhogy amit irtal nem tudom ertelmezni...

azt meg sehol nem irtam, hogy csak labdas kutyak vannak, azt meg plane nem, hogy a kajas jobb lenne a labdasnal, vagy forditva. beszeltek itt olvasas-ertelmezesrol, akkor alkalmazzatok is...

a kerdezo a jutalomFALATrol irt, erre mondtam a sajat kutyaimat, hogy ok sem falatert dolgoznak. nyilvan jutalomert, de az nem feltetlenul elelem.

2013. ápr. 18. 16:54
 27/35 anonim ***** válasza:
52%

no ebbe én is beleszólok. MAXIMÁLISAN EGYETÉRTEK ZSUZSABAZSÁVAL.

el is gondolkodtam hogy valószínű nekem is ufó kutyám van. én is mindent sima dicsérettel tanítottam meg a kutyának. és értem is mit ért azon hogy különbség van dicséret és dicséret között. haláli látni a kutyán az örömöt ilyenkor és tényleg szó szerint azért hajt hogy megint ugyanígy a kedvedben járjon. akármit amit megtanítottam neki rávezetéssel tanítottam vagy épp elkaptam. én megtanítottam neki az á-át. pl. ha küldöm valamerre de nem jó fele megy akkor ezt mondom neki. és ezt megtanulta hogy nem konkrétan tiltás vagy ilyesmi. hanem egy figyelmeztetészserű hogy nem jól gondolkodik. ilyenkor mindig megpróbálja másképp. és ha csak féluton is van a megoldás felé akkor mondom az-az. ez szintén ugyanaz a jelentésű mint az előző csak pozitív értelemben. pl. ha elhajítottam neki a labdát olyan területre ahol nem látta lazán rá tudtam így vezetni hogy merre menjen. szóval tök könnyű az ilyesmi csak ha valakinek a fejében ilyen szilárdan marad az hogy de márpediglen juti kell a kutyának annak maxi csak gyakorlatban lehetne megmutatni és így megértetni hogy nem csak a juti vagy a laszti létezik. sőt őszintén szólva az eléggé zavaró is hogy most valamihez folyton legyen a kezemben valami.

hozzátenném továbbá azt is hogy vettem klikkert mert gondoltam a kutyából még többet lehet úgy kihozni. hát csak pénzkidobás volt mert őszintén szólva nemigen érdekelte. egyszerűen nem érzi olyan valódi jutalomnak a falatot. oké elnyammogja de semmi eksztra. a dicséretet viszont annál inkább. sok dologban állítom még hamarabb dűlőre is jutsz mint a klikkerezéssel. sőt én megnézném hogy melyik kutya jönne vissza pl. behíváskor egy karika virsliért vagy egy labdáért amikor számára valami tényleg csalogatót érez meg.

tény hogy ezek nagyon sokat dobnak a tanuláson, de a tekintélyt semmiképpen nem cseréli fel egyetlen karika virsli sem. namármost ahol pedig nincsen tekintély (tehát a kutyát jobban érdekli a virsli mint hogy csupán a gazdáért megtenni valamit) ott én kizártnak találom azt hogy mindenben 100% működjön a kutya. egyszer itt írta valaki hogy egy bizonyos módszerrel nem ért egyet mert zsákszámra kell felszerelned magad kajával hogy a kutya figyelmét egyáltalán magadra tereld. szerintem is az elég kellemetlen hogy mindenhova vinni kell magad után egy kiskocsinyi kaját hogy a kutyád figyeljen rád.

érdekes példa ugyanakkor hogy a párom jutis elmélet alapján ültette le mindig a kutyát. én inkább a puszta dicséretért cserébe. fura, de nekem tök mindegy hol vagyunk, mit csinálunk, mi van, azonnal megteszi a kutya amit kérek. a párom ez csak akkor biztos ha van is számára nála valami. azért ez elgondolkodtató hogy a juti pontosan mennyit is segít vagy mennyire pótolja azokat a fontos dolgokat ahol valóban nem más, a gazdi személye a lényeg.

2013. ápr. 18. 17:32
 28/35 anonim ***** válasza:
52%

"mert olyan gyorsan, szépen és mániákusan sosem fog dolgozni mint azok akik örömmel tanultak"

nah itt tévedsz egy hatalmas nagyot. a kutya mániákusan dolgozik ebben az esetben is. sőt az enyém kifejezetten gyorsan. iszonyú nagy örömmel. csakhogy a különbség hogy értem teszi, nem pedig egy falat virsliért.

2013. ápr. 18. 17:35
 29/35 anonim ***** válasza:

Szerintem mindenki találja meg a neki és a kutyájának is megfelelő legjobb motivációs módot.

Mi pl alapból mindent jutalomfalattal tanulunk, de amit már megtanult, azt pontosan ugyanúgy hajtja végre falat vagy akármi más nélkül is.

De néha, ha olyan kedvem van, játékkal is jutalmazok.

De volt már olyan, hogy nem volt nálam semmi, s valamit nagyon szépen megcsinált, akkor én lelkesen örültem neki, s látszott rajta, hogy ő is örül.

Ha valaki a régebbi módszereket kedveli, s a kutyájának is beválik, használja azt.

Én mondjuk borzasztóan élvezem a klikkeres formálást (meg a kutyáim is), de valakinek ez jön be, másnak meg más.

2013. ápr. 18. 18:04
 30/35 zsuzsabazsa ***** válasza:

Én csak azt tudom mondani mint még sokan másik is, hogy mindig az a jó módszer ami beválik.

Tudod amikor a kutyával behívást csinálok kb 30-40 méter csak egy számot mondtam.

K...rva jó érzés mikor behívom a kutyát és látom hogy nem beporoszkál hanem szinte repül a levegőben és úgy érkezik be, hogy szinte felborít.

Ez szerintetek kényszerítésből van? Mert szerintem nem.

2013. ápr. 18. 19:03
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!