Újabb brutális állakínzás, ezúttal Pakson. Mit lehetne tenni, hogy ilyen ne forduljon elő?
Pakson élve elástak egy kutyát,de előtte kiszúrták mindkét szemét.Valószínűleg előtte fel is akasztották.
Mit tennétek az elkövetővel?
Mikor lesz Magyarorságon is használható,az ilyesmit keményen büntető állatvédelmi törvény?
Szia!
Én ha megtehetném pontosan ugyanazt a büntetést adnám , amit az az állatgyilkos, vagy állatgyilkosok műveltek. Egyetlenegy kutya, macska vagy bármilyen állat sem érdemli meg , hogy bántsák , kínozzák, megöljék!!
az a baj, hogy ez Magyarország...Itt nem jár a bűnért büntetés, még védik is az elkövetőt...(ott volt a pécsi macskagyilkos fiúk esete, még ejnye-bejnyét sem kaptak, mert "szegények" megbánták a bűneiket...:S)sajnos, amíg ilyen a hozzáállás, csak a radikális állatvédőkben bízhatunk, hogy legalább ők tesznek valamit(szívesen segíteném őket ötletekkel, vagy bármivel)...
el se tudom hinni, hogy mit árthatott az a szerencsétlen kutya nekik, és ahogyan belenézek a saját kutyám gyönyörű mogyibarna szemeibe, képtelen vagyok felfogni, hogy hogyan képes bántani valaki egy állatot!:( ugyanazt megtenni az elkövetővel(elkövetőkkel) amit ők tettek! az szerintem bőven visszatartó erő lenne, nem holmi nevetséges 100-200 ezer ft, vagy 1 hét börtön...
Nem kell itt önbíráskodni, lesavazni, megnyúzni kérem! Azzal csak ugyanolyan rosszat követ el az illető mint aki az állatot kínozta. Szimplán a törvényeket kell szigorítani, hogy a tetteseket megfelelően büntessék meg, a luxusbörtönöket pedig fel kell számolni. Amíg egy börtön nem szolgál elrettentésül, csak egy intézmény ahol van tv, olvasási és tanulási lehetőség, addig a bűnözők nem fognak félni tőle. Én egy szimpla munkatáborra szavaznék, ahol "érdemei" szerint kell egyre keményebb vagy lazább fizikai munkát végeznie a bentlakónak. Nem haláltáborokra gondolok mielőtt valaki félreértené, csak olyan texasi börtönfélére, ahol az elítéltek reggeltől estig követ törnek. Na ez kellene ide.
Erre viszont nem számítanék, ahogyan az állatok védelmére sem, ugyanis még az emberek védelme sincsen megoldva, sőt, a gazdasági bűnök elkövetői több börtönt kapnak mint az erőszakos bűnözők.
Marad tehát a jelenlegi helyzet.
Kicsit OFF
Azért azokat, akik csak azt tudták részletesen leírni, hogy mit csinálnának az állatkínzóval megkérdezném, hogy egy ilyen esetben vállalnák például az állatot is, akár lábadozási időre (tudom, hogy sok esetben nem épül fel az állat), vagy a vele járó költségeket stb. Mert sajnos a környezetemben az a tapasztalatom, hogy mindenki hőbörög (nem mondom, hogy nem jogosan), különböző kínzásokat gyárt elméletben, csak arról feledkezik meg, hogy az állattal valamit kezdeni is kellene, de persze ő nem tud vállalni egy megkínzott, kóbor állatot se akár egy éjszakára is, mert hát neki már van 1! kutyája, vagy 1! macskája, vagy mert nincs kertje, neki nincs pénze orvosra (részletfizetésről nem hallottak még, mert adósságba csak az új kocsiért lehet verni magunkat) stb.
Lehet rosszul látom, de sokszor a segítségnyújtás elmarad sokak részéről, csak az agresszivitásukat élnék ki másokon. Hiába jönnek azzal, hogy mert nem kapnak megfelelő büntetést az állatkínzók (amivel természetesen én is egyet értek), ha éveket kapnának, akkor is a szemet szemért elvet követnék.
Mi a francért kellett lepontozni a válaszokat? Mert leírtuk, hogy mit tennénk az elkövrtővel? Ez volt a kérdés! Ugyanazt érdemlmi mint a szegény kutya, sőt sokkal kínkeservesebb halált!!!
Létre kellene hozni M.o-n állatrendőrséget, úgy mint Amerikába és szigorítani kellene a törvényt!!! Ja akkor százezrek ülnének börtönben? Hát üljenek! Legalább értelmes emberek fognak velünk szembe jönni az utcán és nem csalók, lopók, kínzók!!!!!!!!!!!!!!!!
nagyon tévedsz, kedves utolsó!ha tényleg értelmes(3év max? ugyanmár!)törvényt alkottak volna meg, és a pénzbünti se lenne ilyen alacsony, hanem mondjuk milliós nagyságrendű(ezeket természetesen értem más bűncselekményeknél is kiszabható büntetésként)akkor nem hinném, h itt "hőbörögnénk"... de amíg féregnyúlványok semmi, vagy minimális büntetésért bűnt követhetnek el, igenis helyén valónak találom, hogy nagyon sokan a kínzással reagálnának(nem tudom, hogy olvastál-e idetartozó tanulmányokat arról, hogy sorozatgyilkosok, vagy perverzek, akik gyerekeket/nőket kínoztak, igen nagy részben kisállatok kínzásával/ölésével kezdték...mert ha úgy vesszük, egy kutya pont annyira védtelen, mint egy kisgyerek...)
a másik témád:sokan nem engedhetik meg maguknak a használt autót sem, nemhogy az újat, és nagyon sok állatorvosnál nincs részletfizetés sem! és lehet az az 1 kutya 1 macska hasonlóan rossz körülmények közül jött, és kifizette a gazdi rendesen!(nálunk is az összes kisállatom(a kutyámon kívül, őt ajándékba kaptam), rossz körülmények közül jött, pl az egyik macskámat 4(!) hetesen kellett elhoznom, mert agyon akarták csapni, hogy mégse kell kiscica nekik, akkora volt, hogy befért a kabátzsebembe...)és nem értem, hogy szerinted miért nem a bajt kell megelőzni(azt hogy félholtra verjenek egy állatot), miért jössz azzal, hogy aki szereti az állatokat, annak igenis kötelező ilyen helyzetben is adósságokba vernie magát...
válaszom természetesen a 9:41es utolsónak szól!
a "lepontozózseninek" csak gratulálok, remélem ez lesz életének legnagyobb öröme, és nem is oly sokára már nem lesz mivel lepontozni!
Azért vicces, hogy aki törvényesen járna el, és nem lesüllyedne a bűnözők szintjére az mind levan pontozva. Természetesen én is röhejesnek tartom azt a büntetést amit kiszabnak az elkövetőkre (ítéljék el azt állatkínzásért vagy másért) és egyet értek azzal, hogy megérdemelné, hogy ugyan úgy szenvedjen mint az áldozat, de ez akkor sem jogosít fel az önbíráskodásra.
Mellesleg kíváncsi lennék, hogy a sok szájhős, ha tényleg odavinnék elé az elkövetőt tényleg végrehajtaná-e a kínzásokat, mert én kétlem. Szerintem még arc és következmények nélkül sem tudnák megtenni sokan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!