Miért van az ha valakinek Pit bull-ja van azt leszolják h csak menőzni kell neki meg hogy most ez a divat?
"23-as: mert ha nem csak az udvarodban tartod a pited, ne adj isten, kiszökik"
Nem tud kiszökni.
"vagy elmennél vele kirándulni az erdőbe és szembe jön egy másik kutya, akkor nem jó, ha a szocializálatlan kutyád bántja a másikat"
Mint írva volt, szocializálva lett, attól még hogy kutyázik, engedelmes (IPO szinten van az engedelmessége), szóval amíg ki nem tör a bunyó, le tudom, hívni a másik kutyáról és pórázra tudom tenni. Ha meg a pórázon lévő kutyám szájába bemászik a másik kutya, az az ő gazdája hibája.
"És mert elég rossz dolog, ha mindig a normális gazdinak kell megvédenie a saját kutyáját a szocializálatlan, kutyákra veszélyes pittől."
A normális gazdi el tudja hívni a kutyáját a szocializálatlan, veszélyes pit közeléből, hisz a kutyája engedelmes és hallgat rá, így tudja a legjobban megvédeni tőle. Ha meg a kutya nem megy hozzá vissza, akkor meg a gazdi nem normális.
"(Ez a megjegyzésem kizárólag az általad feltett kérdésre vonatkozik, a normális pittel, staffal semmi bajom! Számomra az a normális kutya, amit el lehet engedni más kutyák között úgy, hogy egyiknek se lesz baja.)"
Más a mércénk. Én meg nem gondolom úgy hogy a tökös, domináns kutyámnak el kell viselnie idegen kutyákat a közelében.
90kiló kutyát sétáltatok póráz nélkül úgy hogy általában megdicsérnek hogy milyen jól neveltek.. Talán ha 3szor hallottam rossz szót. Napi két órát sétálunk kb.
És ránézésre az enyémek se azok a tündibündi kutyák ^^
Arra célzol hogy az olyanok miatt akik tárgyilagosan kezelik a kutyáikat, tisztában vannak a tulajdonságaikkal és a képességeikkel, ezáltal felkészülnek a rázós helyzetekre? Mert azt vállalom.
De gondolom te vagy az aki nem vállalja azt hogy a hozzád hasonlók miatt, akik szabadjára engedik a neveletlen kutyáikat akiket aztán nem tudnak visszahívni, alkották meg a póráztörvényt? Pedig ez van.
Ha össze is találkozunk és baj lesz azt csak magadnak köszönheted.
Mert én meg tudom fogni és vissza is tudom hívni a kutyámat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!