Miért van az ha valakinek Pit bull-ja van azt leszolják h csak menőzni kell neki meg hogy most ez a divat?
én nem szólmo le, sztem cukik.
én a yorkisokat és a csivavásoakt szólom le,na azok a buta,divat,túltenyésztett kutyák!!
Egyrészt, ezek nem kutya fajok, hanem fajták.
Másrészt, már a válaszokból is látszik, hogy ez a lenézés (ha létezik egyáltalán), kölcsönös: a pitesek meg a yorkisokat nézik le.
Nekem egyébként semmi bajom a fajtával, de tény, hogy nagyon sokan tartják teljesen tudatlanul (mint a yorkikat). Ezek miatt a felkészületlen, tudatlan gazdák miatt rossz mindkét fajta megítélése.
véreb... nah mindegy ezen túl teszem magam :D
Szóval többnyire azért mert a kisebbségi komplexusos idiótáknak van pit/staffjuk..
Egyébként mivel ezek a kutyák fogékonyak az agresszióra, ezért a nem megfelelő bánásmóddal komoly problémákat okozhatnak.. És mivel az emberek még egy pincsit is nehezen nevelnek meg ezért elég nehéz bízni abban, hogy rendes pittel találkozik az ember(egyet ismerek aki terápiás kutya)
Egyébként engem többnyire a gazdák is idegesítenek.. Nekem ambullom van imádom őket, de kiléptem a facbook csoportomból is mert olyan idegesítő okoskodások voltak :D és akkor a pit gazdákról nem is beszéltem
Találkoztam egy sráccal most vette meg a pit-jét mondom neki hogy milyen szép meg aranyos, erre a válasz mi volt? Majd megnézzük milyen aranyos lessz ha felnő.... A kerületbe vannak cigányok akikről hallottam hogy néha kiengedik a pitjüket verekedni az utcára ha látják hogy jön valaki kutyával.. nah az ilyenek miatt ilyen a megítélése a fajtának
Amúgy mond már el nekem hogy egy pitbul mennyivel jobb mint egy német juhász. Légy szíves. Én is akarok majd pitet csak kíváncsi vagyok, hogy mért is lenne jobb :)
"Amúgy mond már el nekem hogy egy pitbul mennyivel jobb mint egy német juhász. Légy szíves. Én is akarok majd pitet csak kíváncsi vagyok, hogy mért is lenne jobb :)"
Nos nekünk volt 2 német juhászunk az egyiket befogadtuk a másik pedig a befogadott kutya kölyke volt..rendesen megvoltak nevelve foglalkozva volt velük napi séta játszás tényleg okos állatok,DE hiretelen haragúak és nagyon alacsony a fájdalom küszöbük tehát én etettem őket én voltam velük a legtöbbet és mégis megharapott semmi elő jele nem volt csak gondolt egyet és már meg is volt a baj most pedig van egy 1 éves amstaffom és egy 3 hónapos pitem de velük bármit megcsinálhatsz semmiért nem kap oda még játszásból sem igazán család centrikusak és olyan "öleb" félék folyamatosan a sarkamban járnak mindenhova el kísérnek ÉS minden parancsszót értenek!
Miért szólód le azokat az embereket akik leszólják az általad említett kutya fajtákat, amikor te is leszólsz bizonyos kistestű kutyákat?
A válasz egyszerű. Mert minden ember ítélkezik, véleményt alkot, mindenki jobban kedveli azt a kutyafajtát amit ő tart, te leszólod a csivavát, ő meg leszólja a amstaffodat. Ilyen egyszerű.
Vagy a te kutyádról ne ítélkezzenek ellenben te szidhatod a kistestű kutyákat?
Hát ez nem így van. Szokj hozzá.
Nem értem hogy lehet egy kutyás ember ilyen beszűkült látáskörű, egyik fajtát szereti, a másikat kifejezetten utálja és nem tartja kutyának sem. Én minden fajta kutyát szeretek és tisztelek, keveréket egyaránt.
A kutya soha nem hibás, nem teher róla hogy ugat mint a fába szorult féreg, vagy megkapja a lábad sétálás közben... a kutya viselkedésért mindig az ember felelős. Amikor leszólsz egy csivavát vagy egy yorkit, akkor igazából nem a kutyát kéne minősíteni, hanem a gazdáját.
Tény, hogy sok ma divatosnak mondott kutyafajta ideg gyenge, ugatós, félős, depressziós, méregzsák, stb, de ez mint a felelőtlen gazdák és a szaporítók hibája.
Sokan azt hiszik hogy a divat miatt kell valakinek ilyen kutya amúgy igen biztos vannak ilyen emberek de ugye a többségük roma akik leszarják h meg van e nevelve és hallgat e saját gazdájára nekik csak azért kell h facebookon pózoljanak vele aztán kifújt vissza viszik a helyére és megkötik.. ez számomra felháborító!
Van egy ismerősöm pitbull-bull terrier keverék kutyája van és ódákat zeng róla h milyen mese szép pitbullja van holott nem az.. és még nem is úgy néz ki inkább a bull-ra hasolít.. ő folyamatossan posztol facebokkon h ilyen kutyája van meg olyan kutyája van és ő nem is foglalkozik vele mert neki nem maga a kutya kell csak egy egy fénykép vele.. teljesen neveletlen a kutya minden rá volt hagyva..
Igen vannak ilyen esetek is de én 18 éves LÁNY létemre mindent megtanítottam a kutyáimnak amit csak lehet akár milyen fáradt vagyok a napi 1,5 órás séta sosem marad el!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!