Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit kell tenni, ha az 5...

Mit kell tenni, ha az 5 hónapos kis németjuhászom az éjszaka alatt megöli és meg is eszi a házi nyulat, aki szintén szabadon van vele az udvaron?

Figyelt kérdés
Aznap, amikor meghoztuk a kutyust, odaszegődött egy jó erőben lévő fekete szelíd nyúl hozzánk. Kb. egy hónapja egy udvarban vannak, de a kutya mindíg el zavarta a hátsó udvarba. Reggel arra ébredtünk, hogy már csak a nyúl bundája van meg, tiszta vér minden, a kutyus a virágoskertben fekszik és ökrendezik. Szó szerint megnyúzta és megette. Lehet-e valami baja ettől a kutyának? Megvadulhat a vértől amit evett? Lesz-e emiatt gond vele a jövőben, mondjuk a házi macskákra nézve? Vagy netán az emberekre.
2009. szept. 22. 07:22
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:

"Friedrich Biehler kutyái egy éves korukban már IPO III-as nyomon dolgoznak, tárgyak nélkül." Tee ez a szegéény német juhász, már egy! éves korában ilyet csinál. Biztos sz*r lehet neki.

Ha nem uaszítgatod,a kkor minek kardoskodsz hogy kiskutyát nem kell még neveéni és hogy milyen természetes hogy a kutya vadászik és nem lehet lenevelni róla és nem kell őket együtt tartani?

2009. szept. 22. 11:13
 22/31 anonim ***** válasza:
Amúgy nem mondtam, hogy mudim van :D Csak pásztorkutya és nem olyan nagy mint a német juhász ezért lehet keménykedni de nem mudi...
2009. szept. 22. 11:14
 23/31 Winner of Royal Hill ***** válasza:
Még jó hogy a német juhászkutya juhászkutya, a pásztorkutya,meg pásztorkutya, benne van a nevében...
2009. szept. 22. 12:07
 24/31 anonim ***** válasza:
Úristen xD Az én kutyámnak nincs a nevében hogy pásztorkutya :D Akkor nem is lehet az? xD Teljesen tökmindegy (mert a terelésben azért tényleg igazén otthon vagyok, de gondolom te is terelsz) hogy pásztorkutya meg juhészkutya. Hülyeség az ilyen megkülönböztetés. Mindegyik állatok között dolgozik és mindegy hogy védi meg tereli őket, akkor is a gödörben végezné, ha bántaná őket védelem helyett. Amúgy meg azoknak is kell terelni néha akik őrzik őket. Ilyen nagy úr a muszáj. Tudod én járok terelni, és képzeld, hogy kuvaszokkal meg komondorral meg beauceronnal is terelnek. És terelnek német juhásszal, mert ő is pásztorkutya (terelőkutya, juhászkutya TÖK MINDEGY) csak sajna nekik is csökött már a terelő ösztöne, mint sok más régen birkát terelő kutyának. Épp ezért 100-ból 2nek van ösztöne. Ettől ugyanúgy pásztorkutya volt és felesleges azon filózni, hogy terelő vagy juhészkutyának hívják-e. tudom agyadra mennek, de itt van pl mudi, puli, pumi... Akkor ők mik? Mert nincs odaírva, hogy juhász, pásztor stb... Valaki okoskodik ilyen elválasztásokkal hogy a pásztorkutya ez a juhész meg az... De ez tökre felesleges, amúgy meg ha igaza is van és mást jelent a két szó akkor is állatokkal foglalkozik az illető kutya, tehát semmiképp nem kell bántania őket.
2009. szept. 22. 12:27
 25/31 Winner of Royal Hill ***** válasza:

Még sosem hallottam csirke vagy nyúl terelő,hajtó,pásztor kutyáról...

Mert ugye a juhászkutya,pásztorkutya nem fogta meg mondjuk a vadnyulat ha elé kerül?

A birkát,kecskét,szarvasmarhát nem bántotta,mert ez volt a dolga...

De ez a vita parttalan,sosem fogunk egyet érteni.

2009. szept. 22. 12:31
 26/31 anonim ***** válasza:
Amúgy az angol (shepherd, sheepdog=juhász, juhászkutya) nevük ugyanazt jelenti. Pl tehát akkor ugyanazt jelenti a német juhász meg a sheltie (shetland sheepdog) pedig más a munkájuk. Most néztem meg. Na akkor mi van? Igen van egy kis különbség de nem az alapján hogy egyik juhászkutya másik meg pásztor :D hanem, hogy melyik mit csinál az állatokkal. Akkor miért is fontos, hogy juhász vagy pásztor?
2009. szept. 22. 12:33
 27/31 anonim ***** válasza:
Nem azért fogta meg, mert szórakozott, hanem mert éhen halt volna a szalonnabőrkén, amúgy meg már akkor is kinyírták a vadászgató kutyákat a vadászok. Tehát szórakozásból nem vadászgatott. Az én kutyám sem terel csirkét (bár kétségtelen hogy régen az egész udvart rengben kellett tartaniuk) mégsem különbözteti meg a birkától. Sőt, a birkával csak terelni hajlandó, tehát ha meglátja, már hajtaná. Bár ez csak azért van mert nem látja őket minden nap, ha így lenne akkor valószínű őket is puszilgatná. A csirkét egy egyéb nem terelendő állatot is puszilgatja. Na? Valami baja van akkor a kutyáimnak? Nem kell terelni mégsem akarja megenni őket. Na mindegy... A lényeg még mindig az, hogy egy átlagos kutyának simán együtt kéne élni más állatokkal. Ha ez a mindenkinek ösztöne meg nem kell őket együtt tartani dolog valóban igaz lenne, akkor igencsak nehéz lenne kutyát tartani. Én még mindig csak evvel vitázok, hogy normális esetben a kutya nem akar vadászgatni. És hogy a kiskutyát is nevelni kell. És tudom is hogy igy van :) Felneveltem már pár kutyát és nem lettek kevesebbek, hogy kutyaoviban jártak meg tudtak ülni picin is. :)
2009. szept. 22. 12:40
 28/31 anonim ***** válasza:

Én nem szeretnék belefolyni a vitába csak leírom a véleményemet a kérdező részére.

Nézd ha téged zavar, hogy a kutyád háziállatokra vadászik akkor elkezded ilyen téren a nevelését és leszoktatod róla, ha nem és inkább veszekszel majd a macskák és tyúkok gazdáival akkor hagyod hagy csinálja, legalább jól táplált kutyád lesz. Ha az én kutyámról lenne szó biztosan megnézetném pár nap elteltével orvossal mert kismillió fertőzést elkaphatott attól a nyúltól. Ha veszettségre eddig nem volt beoltva akkor MINDENKÉPP vidd el orvoshoz.

Egy darabig elolvasgattam azért a hozzászólásokat és a sertéshúshoz fűznék annyit, hogy azért nem adható nyersen amiért a többi hús sem, férgeket, élősködőket és baktériumokat hordozhat.

2009. szept. 22. 14:08
 29/31 anonim ***** válasza:
Én írtam a sertéshúst... Lehet félreérthetően fogalmaztam de én is erre gondoltam.
2009. szept. 22. 14:10
 30/31 anonim ***** válasza:
Nagyon remek. Jár egy virtuális tökön rúgás mindazoknak, akik szerint a válaszom haszontalan volt. Szertintetek egy szórakozásból gyilkolászó állatot nem kell tanítani, nevelni? Hát any@tok. Ezért van tele az ország idegbeteg kutyákkal, akik letépik a nyugdíjasok és kisgyerekek arcát...
2009. szept. 23. 08:07
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!