Mit kell tenni, ha az 5 hónapos kis németjuhászom az éjszaka alatt megöli és meg is eszi a házi nyulat, aki szintén szabadon van vele az udvaron?
És ha egy ember fog menekülni előle mint egy nyúl akkor mi lesz? Azt is megnyúzza? Vagy majd a szomszéd összes csirkéjét kinyírja, az meg feljenet akkor nem fognak neki örülni, hogy ő csak beleélte magát... Nem fog megvadulni a vértől, ez tévhit, mint pl az is hogy szülnie kell egyszer ha szuka. Ellenben van olyan hús amit nyersen nem ehet, mert beteggé válhat tőle (sertéshús).
Úgyhogy szerintem sürgősen meg kéne nevelni. A német juhász nem vadászkutya, hanem pásztor, igaz, hogy ma már nem használják erre, de azért elvárható tőle amúgy is, hogy egyen meg állatokat. Hozzá kéne szoktatni valami kisállathoz (macska ilyesmi). Ha egy rossz mozdulata van, azonnal szóljatok rá mindig, és nem hagyjátok egyedül őket.
Semmit, legközelebb plüssnyulat adni neki játszani, nem élőt. Nem fog megvadulni a vértől .. a macskakergetésről meg le kell szoktatni, 5 hónaposan még nagyon jól nevelhető.
Szegény nyúl :(
Miből gondoltátok hogy lehet őket együtt tartani? Lehet, hogy én vagyok túl okos, de ilyen eszembe se jutna soha.
Semmi baja nem lesz a kutyának 1-2 nap koplalás javasolt de semmi több. A macskázásról le lehet szoktatni(én nem szoktattam le az enyémet,nem is akarom).
Annak meg aki azt írta, hogy legközelebb az embert nyúzza meg, üzenem, hogy nézettesse meg magát valami orvossal! Ez egy 5 hónapos gyerekkutya!!! Nem kell neki még se iskola, se kiképző se semmi!Csak következetesség a gazdi részéről és minden rendben lesz.
Hát oersze, a szegény 5 hónapos kisbaba kutyának élni kell a világba, szenvedjenek vele majd 3 évesen, amikor már 30kg-os vezérkutya!:D Szegénykének ilyen korban megrötné a pici lelkét ha megpróbálnák normálisra nevelni! Lehet hogy neked utolsó fogalmad sincs a kutyákról (és hogy mi a jó nekik- nem azamit ők akarnak) de egy kiskutyát a hozzáskerülése óta nevelni kell! És képzeld a kutyaiskolába is már minnél előbb ajánlott elvinni oviba.
Ha egy kutya rákap az ízére, akkor arról soha az életben nem fogod leszoktatni! Ez sok embernek megkeseríti az életét! Én tudom, a nővérem kutyája ilyen volt! Igaz ő nem német juhász hanem vadászkutya keverék. 6 éves voltam amikor kiszökött a kennelből és a jámbor újfundlandival szátszagatta a nyúlketrec rácsát és kinyírta a nyulam! Úgyanúgy ahogy a csirkéket és minden mást! Az egyetlen különbség az volt, hogy a csirkéket fel is falta. És aki ezt normálisnak tartja (mint ahogy a nővérem is röhögött, hogy kinyírta egy általa nem kedvelt személy macskáját) avval valami baj van! A rossz szokások kis korban alakulnak ki. Nincs olyan, hogy most még csak kicsi, játszik és ez nincs kihatással a felnőtt korára! Dehogynem. Most megtanulja egy alakalommal, hogy milyen faxa kis "játék" ez és akkor az jó istenkének sem fogják többet leszoktatni róla! Szerintem ez egy alapvető együttélési szabály. Ne bántson más állatokat. Ha vadászkutya akkor ne biztosítsák, hogy ne tudjon kijutni, és vigyék pórázon. Ha nem az, akkor meg neveljék meg. Felőlem az se baj ha utálja a macskákat, csak ne menjen utána, legyen fegyelmezhető.
Lehet, hogy ódivatú vagyok, hogy szerintem egy kiskutyát is nevelni kell (elvégre ez nem egy IPO szintű vizsga, csak a kényelmes együttélés egyik alapszabálya), de akkor te meg valamit nem tudsz a kutyákról. Tudniillik gondolkozz el rajta, hogy miért mondján, ne fuss el, ha a kutya veszélyes. Mert akkor otánad megy mert zsákmánynak gondol. És aki már 5 hónaposan nyulon edz, annak egész k9nnyű lesz futú embereknél sem visszatartani magát. Hú mekkora baromságot mondok... -.-"
Húha itt igen sok a fejben beteg ember!Menjetek a f*szomba az 5hónapos kutyát kutyaiskolába vivésetekkel együtt. Azért mert Ti debilek vagytok és képtelenek vagytok helyretenni kiképző nélkül a kutyáitokat az nem jelenti azt hogy más is képtelen erre. Mit nem adtam volna érte ha a 6 hónapos németjuhászaim legalább ennyi zsákmányösztönnel rendelkeztek volna... Lehettek volna munkakutyák, így csak családi kedvencek.
De tudjátok mit vigyétek csak a kutyáitokat iskolába, meg is érdemlitek. az enyémek meg elvannak itt velem, iskola nélkül mégis boldogan kiegyensúlyozottam, mert tudják hol a helyük.
Ja és még valami!
A kutya ragadozó! Miért várjátok el hogy a nyulat, szárnyasokat ne bántsa??? Néha nem ártana gondolkodni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!