Milyen kistestű kutyafajták vannak? Szeretnék kutyát venni. És árban ne legyen több 25ezernél.
Fajtiszta kutyát ingyen is lehet kapni.
A fajTAtiszta kutyáért kell egy nagyobb összeget kiadni,ami összehasonlítva egy fajtajellegű orvosi számlájával,már nem is olyan nagy összeg :)
Ahogy ennyi pénzért rendes okos-telefont sem kapsz amit kb max 2 évig használnál, így miből gondolod hogy egészséges, FAJTAtiszta kutyát kapnál ami legalább 15 évig veled lesz? Telefonra meg ilyen szarokra egy csomót kiadnak emberek amit kb a következő Ájfon12 kiadásakor majd eldobnak, de egy kutyáért meg sajnálják a pénzt, ami mellett még egy gyerek is felnőhet.
Ilyen pénzért minőséget nem fogsz kapni "még" kutyában sem.
Tudom ajánlani az uszkárt,a törpe,vagy toy méretűt!Én vásárlás előtt állatorvos ismerősömtől kértem fajtaválasztásra vonatkozóan tanácsot,és nagyon jól tettem,mert a javaslata szerint vásároltam kiskutyát.
Nagyon okos az uszkár,nem hullik a szőre,nem ugatós fajta,lakásba a legjobb választás!Viszont rendkívül ragaszkodó,sokat kell foglalkozni vele,nem szeret egyedül lenni.
Továbbtenyésztésre nem alkalmas kiskutyust szerintem tudsz venni elég olcsón.
Gondolom a kérdező nem a kutyájából szeretne megélni , mint némelyik tenyésztő.Ezért felesleges a földől elrugaszkodott "kedves" tenyésztőtől horribilis áron kiskutyát venni.Lehet venni nagyon neves szülőktől pl: színhibás kutyát is kevés pénzért (ha már a név miatt veszi) , mert ugye az ember az állat szeretete miatt venné meg , nem azért hogy milyen tökéletes és mennyit profitálhatok vele míg él szegény kutya.
Csiccso-nak pedig azt ajánlom, hogy nézzen képeket , videókat különböző kutyákról, amelyik megtetszik olyat keressen ne olyat amit más ajánl.De mindenféleképpen menjen az eladóhoz és nézze meg a tartás körülményeit , a kicsi szüleit (mint ahogy fentebb írták)hallgasson a szívére és ha nem elég a pénz akkor várjon , egy normális tenyésztővel sok mindent meg lehet beszélni.
"Gondolom a kérdező nem a kutyájából szeretne megélni , mint némelyik tenyésztő."
Ebben az országban biztosan nem tudsz olyan tenyésztőt mutatni, aki 100-200 ezer forint közötti árakkal a tenyésztésből él - ez ugyanis - ha csak fogalmad lenne a tenyésztésről, vagy a kutyatartásról, nyilván tudnád - LEHETETLEN.
"Ezért felesleges a földől elrugaszkodott "kedves" tenyésztőtől horribilis áron kiskutyát venni."
Tehát csak annak kell megfelelő ősöktől származó, öröklődő betegségekre szűrt, lehető legjobb körülmények között nevelkedett (az első 8-12 hétről beszélek), egészséges kutya, aki pénzt akar belőle csinálni? Érdekes a felfogásod.
"Lehet venni nagyon neves szülőktől pl: színhibás kutyát is kevés pénzért (ha már a név miatt veszi)..."
Igen, ez is egy lehetőség, de a legtöbb fajtában ma még színhibás egyedet sem kapsz 25 ezer forintért - egész egyszerűen azért, mert ez az összeg még a kölyök etetését és orvosi ellátását sem fedezi.
"mert ugye az ember az állat szeretete miatt venné meg , nem azért hogy milyen tökéletes és mennyit profitálhatok vele míg él szegény kutya."
Akkor döntsük már el, hogy fajtatiszta kutya kell az adott fajta külső és belső tulajdonságai miatt, vagy "csak" állatszeretetből vásárolunk kölyköt - utóbbi célra tökéletesen megfelel egy menhelyi kis keverék is, sőt! - ebben az esetben nem kell százezreket kifizetni, ott az örökbefogadás. Az, hogy valaki fajtatiszta kutyát akar, nem a profitról, haszonszerzésről szól, hanem arról, hogy az ember beleszeret egy fajtába - a küllemébe, természetébe, munkastílusába. Az egész írásodból üvölt, hogy fogalmad sincs, miről beszélsz.
"Csivavát is tudsz annyiért venni, csak ki kell fogni!"
...egy jó beszélőkéjű szaporítót.
"Azóta már az én kutyusomnak is voltak kölykei...és mivel itthon vagy 100 ezerért vagy ha lehet ingyen kéne kutya...így mi is relatív olcsón adtuk el őket."
Szívből gratulálok, szaladj gyorsan dicsekedni a fajtamentőknek is, biztos örülni fognak. Az a baj, hogy nem látsz a saját lakásod határánál távolabb - láttam nem is olyan rég egy egész jó ötletet erre egy válaszban: ott azt ajánlották, hogy ilyenkor a kedves szaporító gazdi menjen el egy menhelyre és válassza ki azt a hat kutyát, akit elaltatnak, mert házi fajta jellegű keverék megy a helyére.
"És nem divatból vettem csivavát, mielőtt lehurrognának, csak ez a fajta tényleg lakásba való és a gyerekeimet se löki fel még játékból sem:)"
Ahogyan bármilyen más fajta (néhány nyilvánvaló kivétellel) is tartható lakásban gond nélkül, sőt, a gyerekeket sem lökik fel.
"Volt már fajtatiszta, keverék és menhelyi kutyám is-amit mellesleg vissza kellett vinnem, mivel ugye nem saját nevelés, nem lehet tudni milyen szokásai vannak-csak engem fogadott el..senki mást a családban"
Egy akárhány éves akármilyen múlttal rendelkező kutyának épp olyan szokásai vannak, amilyet a gazdi belé nevel - vagy épp amiről a gazdi képtelen letiltani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!