Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A német dogot télen lehet...

A német dogot télen lehet kinnt tartani?

Figyelt kérdés
Nemrég kaptam, de nagyon rövid a szőre és már most fázik. Télen mi lesz vele? Most fás-ólban lakik.
2009. szept. 20. 16:49
1 2
 11/16 Winner of Royal Hill ***** válasza:
83%

3 dogom van pillanatnyilag, mind kint laknak! Kutyaház jó sok szalmával, hőzáró függöny a bejáraton és nem fáznak. Még sosem láttam őket reszketni. Egyébként a házikó sima 12-es OSB lapból van és nincs szigetelve.

Az nem normális dolog, ha a dogod ilyen időben fázik. Ha kölyök még akkor előfordulhat, volt nálam egy 6 hónapos kölyök rehabilitáción:D, ő lakás kutya volt úgyhogy éjjel fázott ezért betakartam. Egyébként a szakadó havat és esőt rosszabul viselik mint a hideget. Ha szakadó hóban megyünk sétálni akkor kapnak kis ruhákat(mini méretű lótakarókat), ami megvédi őket a megázástól, megfázástól.

2009. szept. 21. 09:59
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
Jól hőszigetelt kutyaházban elvan télen ugyahogy,de inkább jobban szeret a kanapén punnyadni a tv mellett :)
2009. szept. 21. 11:18
 13/16 Winner of Royal Hill ***** válasza:
51%
Én meg jobban szeretnék palotában lakni és inasokat tartani:D
2009. szept. 21. 13:08
 14/16 anonim ***** válasza:
100%
az én kutyám kint volt télen is. Nagyon jó helye van, dupla helység, bent alszik, kívül van a kajája, de a vize se fagyott be soha, dupla ajtó, azon szőnyeg, napi háromszor szellőztetés. sosem fázott, sőt, imádja a havat. De az izületeimiatt tényleg oda kell figyelni hogy meg ne fázzon. aki úgy él mint az én kutyám, arra mondhatjuk hogy bentikutya, hisz egész kis garzonja van az udvaron:)
2010. ápr. 2. 16:07
 15/16 -Andrea- válasza:
Igen lehet kint tartani dogot! Ez hülyeség hogy nem :) Csak egy jó meleg vacok kell neki!Akik általában azt mondják hogy ne tartsd kint azok lusták csinálni neki házat :) Szóval csak ennyi !
2010. nov. 21. 18:05
 16/16 Petőfi Renáta válasza:

Természetesen lehet kint tartani, de hőszigetelt, szalmával stb. bélelt kutyaház kell neki, PUHA fekhellyel (vastag szivacs, matrac) lehetőség szerint fűthető.

Nem biztos, hogy reszket a hidegben (bár gyakori) a nagy gáz az izületeinek a kifázása, aminek a hatása sokszor évekkel később jelentkezik. Gondolom, senki sem akar 4-5 évesen fájdalomtól vánszorgó, burzákkal teli, nyomorék kutyát...

2011. jan. 3. 15:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!