Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A német dogot télen lehet...

A német dogot télen lehet kinnt tartani?

Figyelt kérdés
Nemrég kaptam, de nagyon rövid a szőre és már most fázik. Télen mi lesz vele? Most fás-ólban lakik.
2009. szept. 20. 16:49
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
Azt fogják mondani, hogy túl rövid a szőre. Én nem tapasztaltam, de láttam már télen kint lakó német dogot. Azt nem tudom hogy bírta, de így kívülről nem látszott szenvedni. Tegyél a kutyaház ajtajára egy szőnyegdarabot és belül béleld ki. Ja és jó ha szigetelt. A kinti kutyának azért jár egy kutyaház. Vagy vidd be.
2009. szept. 20. 16:59
 2/16 anonim ***** válasza:
69%
Ne tartsd kinn, szenvedni fog. Nekem kettő is volt, nagyon fázósak. Maximum, ha nem tudod lakásban tartani, akkor az ólat csináld meg úgy, hogy élhető legyen neki.
2009. szept. 20. 17:04
 3/16 anonim ***** válasza:
80%
Nem volt még ilyen kutyám..de amikor azt látom,hogy egy nagytestű,főleg izmos kutyát lakásban tartanak..na az nagyon gáz.Ennek a kutyának mozgásigénye van,bent nem tud mozogni megfelelően.Szerintem tartsd kint,legfeljebb éjszakára engedd be.Nekem sztafim volt,simán el volt kint,semmi baja nem lett,és annak is rövid a szőre.
2009. szept. 20. 17:13
 4/16 anonim ***** válasza:
70%
Nekünk volt, ilyen kutyu, de hamar meghalt. Nagyon fázós volt, reszketett szegény. Kinti kutya volt, de télen a műhelyben aludt apukámnál, éjszakára pedig bejöhetett a lakásba ha akart. Akart! De jó nagy kutya, remélem elég nagy a lakásod, mert különben megfordulni sem tud szegényke. Fura jószág, nekem többet nem kéne! Rengeteg gondunk volt vele, annak ellenére csoda szép állat volt, mint egy hatalmas szobor, mindenki megcsodálta!
2009. szept. 20. 17:21
 5/16 anonim ***** válasza:
100%
Harmadiknak üzenem, gondolom az én hsz-emre reagált (második vagyok): nyilván én is úgy értettem a bent tartást, hogy kertes házban, de benn és egyébként sokat mozgatni. Mi is naponta több kilométert mentünk a kutyákkal az erdőben, hogy le legyen vezetve a mozgásigénye. De ettől még baromi fázós és a dogok sajnos sokkal gyengébb felépítésűek mint a staffik.
2009. szept. 20. 17:25
 6/16 anonim ***** válasza:
100%
Szia, nekem Bullmasztif-jaim vannak (4) 4.éve vannak nállam, kint laknak egy hőszigetelt "kis" házban. Üveggyapottal oldtuk meg nekik az alvós helyet... nagyon pöpec lett nekik:) Szóval ha veszel neki egy normális kutyaházat (feltehetőleg aki csinálta azt a házat gondolt a "hőszigetelésre" is) akkor abban ellesz a télen. Amugy a kutyák örömére mostanában nincsennek télen -30fokok:) (igaz az enyéim imádják a havat) Szóval nyugi, ellesz az kint!!! Sok szerencsét hozzá!
2009. szept. 20. 18:20
 7/16 anonim válasza:
100%
Persze hogy lehet kint tartani. A miénk 8 évet élt. Az első télen bevittük elég sokszor mert augusztusban született és pici volt, de utána csak kint volt. Egyébként nagyon kényesek. Nemrég a hugom vett szintén egy dogot, fél évet sem élt meg, elpusztult. Az elsőt úgy mérgezték meg, de a környéken ő volt a legidősebb dog.
2009. szept. 20. 18:21
 8/16 anonim ***** válasza:
29%
Nincs olyan kutya, amelyiket nem lehetne kint tartani, elvégre állatok...
2009. szept. 20. 19:58
 9/16 anonim ***** válasza:
100%

19:58

amit irtál az egy oltári nagy hülyeség!!!

A kutyákat mindig "tovább fejlesztik" pl. a kinai kopasz kutya-t ha te kinthagynád +5C' fokba már ott szinte rögtön megálna neki a szive... Nemnagyon birja 1-2kutya (meg más állat is) szóval nem minden állat birja a telet!! Ezértis vannak költöző madarak is!!

2009. szept. 20. 20:04
 10/16 anonim ***** válasza:
100%

A dog, hatalmas termete ellenére nem kizárólagosan kerti kutya. Egyik a rövid szőre, másik a család centrikussága.

Ha fázik, be kell engedni a konyhába, garázsba, stb. Oké, hogy kutya, de neki se jó, ha egész télen csak remeg, amikor nem az óljában fekszik.

Azért is fontos beengedni, mert az izmai és az ízületei is megfázhatnak, ami pl. arthrosishoz vezethet hosszú távon.

Persze van olyan dog is, ami teljesen jól el van kinn is. Kutyafüggő, majd meglátod.

2009. szept. 20. 22:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!