Német törpespiccet lehet udvaron tartani?
Nem.
Kisméretű kutyákat egyébként sem szabad kint tartani, nem tudják átmelegíteni magukat a méretük miatt. Társasági kutya nem az udvarra való.
Volt egy Japán törpespitzünk!Nem volt hajlandó a lakásban maradni.Este ha benn akartuk tartani addig nyafogott mig kiengedtem és a rotival aludt.Hiába kapott saját ólat,nem foglalkozott vele.Ment és a rotival aludt.Ha fagy volt az ólban,ha hó is akkor a hó tetején!Minusz 10fokban is.
Kénytelen voltunk odaadni egy barátom lányának mert nem türte meg a láncot,a másfél méteres keritésen-amin a nagy kutya nem ment át-úgy mászott át,hogy nekifutott,fölszalasdt rá másikoldalon meg leesett és futás!!Féltünk hogy elüti egy autó ezért egy zárt udvarú lakással rendelkező barátomhoz került,akit jól ismert és szeretett.
Nagyon szerettük,de így jobb volt.
ma 00:08 Mit nem értesz?A lakásban egyszerüen ült az ajtóban és kinn akart lenni és nem bent!Az anyja is udvari kutya volt,de zárt udvarban ahonnét nem tudott kiszökni.Gondolom onnét örökölte,vagy az maradt meg benne!
Annak ellenére hogy kinn volt, a bundája mint a patyolat olyan tiszta volt mindig!Sosem értettem hogy csinálja.
A lánc dolgot meg még a Te kedvedért sem magyarázom el mégegyszer.Olvasd el-ott van leirva!
Az ölebek nem udvarra valók valóban!Azonban nekem volt egy samoyed spyitzem és a minusz 20fokban a hó tetején aludt,be sem ment a jó meleg óljába.Tőlünk három házzal volt egy fehér törpe spytz és azt is kinn tartották.A jappán spytz az a kettő közt van valahol,akkor az miért lenne más?
Talán a lánc az kicsit erős egy olyan kiskutyának,de ha más megoldás nem volt be lehetett volna tenni egy zárt ketrecbe,vagy megcsinálni a keritést hogy ne ugorja át!
Fel ne robbanj már ... jelentettem a modinak ahogy kérted.
Puszika
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!