Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Tényleg nagyon fontos az,...

Tényleg nagyon fontos az, hogy a kutya mellettünk jöjjön sétáláskor, és ne előttünk? És hogy lehetne erre megtanítani?

Figyelt kérdés
Az én kutyám mindig előttem megy, hiszen mindent megszaglászik. Másképp hogy lehetne neki élvezet a sétálás?
2009. szept. 20. 13:07
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
Ja és persze tök mindegy mennyire veszem be a pórázt, ha egy méterre, akkor úgy mennek hogy épp ne feszüljön és lógjon a sárba. Ha 3 méteresre, akkor is úgy mennek.
2009. szept. 22. 16:07
 12/28 anonim ***** válasza:

flexi póráz :)??

akinek nem inge,ne vegye magára !!!

akinek meg inge ,az meg úgysem olvassa ezt,mert hát rohan a kutyája után :):):):)

2009. szept. 22. 17:48
 13/28 anonim ***** válasza:
Hát ha nem olvassa akinek kell akkor minek írod ide? Akinek meg nem inge az azon agyalhat, hogy te most éppen kire gondolsz... Ezt meg lehet takarítani.
2009. szept. 22. 17:51
 14/28 anonim ***** válasza:

nem tudhatom,hogy később nem olvassák -e ?:):)

véleményem változatlan,

a flexi póráz alapból húzásra tanítja a kutyát!

minden kutyaiskolában tanítják .

nagy testű kutyákhoz is kapható flexi, csak éppen semmi értelme .

azonkívül: ha a kutya előtted megy ,az baj .

nem csak az én véleményem,hanem ez az általánosan elfogadott kutyanevelési tanácsadók véleménye is !

hiszen ezt oktatják !!

lásd : kutyakiképzők :)

2009. szept. 24. 11:06
 15/28 anonim ***** válasza:

viszont a kis termetű kutyák ,mennek is bele a világba ( bocs ,ez általánosítás, kivételek vannak :)

nagyobb kutya a bal-vagy a jobb láb mellett megy .

honnan tudná a kutya ,hogy én merre akarok menni??

és aki elöl megy az diktál:ütemet,sebességet,útirányt !

tehát ki a vezér ???:):):)

a többi csak duma !

2009. szept. 24. 11:10
 16/28 anonim ***** válasza:

1, Nem beszélt senki flexiről itt csak te. Én s értést arra értettem, hogy ne sértegess, hogy aki értelmes az nem használ flexit.

2 és légyszi hagyd abba ezt a mosolygós hülyeséget! Ismered a kutyáim? Úgy bírom amikor távolról megmondják, én milyen viszonyban vagyok a kutyáimmal! Képzeld úgy mennek arra hogy 2 másodpercenként nézegetnek vissza rám, és köröznek körülöttem. Amúgy meg senki nem hal bele, hogy megy a kutya és én fordulok másfelé, ő azonnal korrigálja és jön velem. De ilyen sincs, lehet hogy a te kutyád nem ilyen, de az enyém akkor is érzi hogy merre kell menni, ha előttem megy.

Szeirntem nem kéne össezvissza beszélni. A vezérség nem ezen múlik. Azon kívül épp az előbb mondtad, hogy ne vegyem magamra... Aztánn pedig kijelented, hogy de azért akkor is rossz, hogy előttem megy, mert ő diktál (ami nem igaz (amúgy pl amikor lábnál követ, szerinted honnan tudja, hogy futásból és most hirtelem megállok? éás mégis azonnal leül, és nincs előrrébb mint én...)

Egyrészt nem a könyveket kell szajkózni. A kutyának nem séta az ha melletted ballag. Mondd sétáltattál már kutyát? Biztos nagyon élvezte...

Hm de furcsa :) A kutyáim előttem mennek, mégis versenyzek velük sikeresen. És akárhánby profi kutyát nézek, mind megy néha a gazdája előtt, naa mit írnak erre a könyvek? :) Biztosan súlyosan el vannak tévedve, hogy ki a főnök! Szóval dönts már el, hogy mit akarsz mondani, és ne mondj butaságokat. A vezérség nem ezen múlik ha kismillió más dolgon. Mert kicsit vicces, hogy a kutyáimmal azt teszek amit akarok, irányítom őket, de mivel előttem mennek sétakor, ezért sajnos el van rontva a rangsorunk :) -.-" Hm, pedig még meg is dicsértek, hogy milyen szófogadóak (nem utcán hanem hozzáértőknél) de kár, hogy mégis előttem mennek :(

2009. szept. 24. 14:02
 17/28 anonim ***** válasza:

Ja és mondanom sem kell, hogy egyátalán nem olyan gyorsan mennek ahogy akarnak. Úgy mennek ahogy én akarom, előttem szimatolgatnak, MERT EZ A SÉTA, nem a lábnálkövetés! Ha gyorsítok, gyorsabban mennek, ha lassítok lassabban mennek. Ha jön valami vagy úton megyün akor mögöttem menne közvetlen, mert hármank sok helyet foglalnak láb mellett és mert pásztorkutyák szeretnek terelgetni.

Ugye mekkora gondok vannak a kutyáimmal való kapcsolatomban? :D

2009. szept. 24. 14:07
 18/28 anonim ***** válasza:

városban a séta pórázzal működik .

a póráz pedig elvileg kötelező ?!

a kérdésből adódik,hogy "mellettünk jöjjön sétáláskor,ne előttünk ?"

és hogyan lehet erre......

hát szerintem pórázzal lehet megtanítani ,és abból is a rövidebb 1-1,2 m a megfelelő .( itt jött volna a flexi )

a megfelelő nyakörv meg a jutifalat sem árt .

amerre én lakom sok a kutya ,sokan sétáltatnak is , pórázzal .

de amelyiken flexi van az NEM a gazda mellett megy !!

tehát általánosítottam .

te meg kívétel vagy .örülj neki :)

igaz a legtöbb környékbeli kutya 5-15 kg közötti,az enyém meg 45kg.képzett kutya .( terápiás munkát végez egy iskolában ).

2009. szept. 24. 14:31
 19/28 anonim ***** válasza:
Enyémek is képzettek (45 kg együtt) épp ezért tök mindegy hol mennek. És nincs emberáradat a környéken. Szerintem nem vagyok kivétel. Egy kutya pusztán attól, hogy nem a gazda lába mellett megy nem lesz vezér. Amúgy az meg milyen séta? Amikor jönnek az emberek akkor melléd jön, meg mindig... De ilyen formán labdázni sem lehetne vele, meg futkosni, mert nem mehet eléd... -.-"
2009. szept. 24. 14:50
 20/28 anonim ***** válasza:

gondolom nem érted .

séta városban = emberek,autók,motorok,babakocsit toló nők,buszok,kerékpárosok, iskolából hazafelé tartó gyerekek stb, KÖZEPETTE SÉTA A KUTYÁVAL !!!!.

ha nem így lenne ,nem lenne értelme a kérdésnek, mert ugyan-már kit érdekel,hogy a pusztán hogy megy a kutya ?

puszta = nem a város ,azaz nincs közlekedés, és a többi civilizációs átok .

MERT BIZONY A VÁROSBAN SZÓBA SEM JÖHET AZ ÁLTALAD MONDOTT SÉTA !

séta nem egyenlő a játékkal,labdázással .

séta az séta .

a játékhoz meg logisztika kell,mert itt mifelénk,azaz a városban szinte sehol nem engedheted szabadon a kutyád !

ezért is megyünk minden nap 2-3 km-t csak a megfelelő helyszínre . ahol is szabad a póráznélküliség .

2009. szept. 24. 16:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!