Van egy tacsim. Ma hiába hívtam de nem jött, ezért elbújtam és a kutya elkezdett ugatni. Miért ugatott? Egy vadász kutyát hogy lehetne behívásra megtanítani? Sokszor meg se hallja annyira szagolgat.
Szia!
Nekem egy tacsi keverékem van. Hát róluk tudni kell, hogy szuper egyéniségek, nem egy tippikus kutyus fajta.
Figyeld meg, hogy az érzelmeik az arcukról leolvashatóak, ellentétben egy nagy ebbel.
Ha szomorú, azt is láthatod. Érzelmes kis élőlény és makacs. A miénk utája a pórázt, mit képzelek én, ő szabad. :)
Nálunk a lakásban él, mivel sorházban élek. Minden órában szinte kimegy a párommal. Meglátja a párom kezében a csészét, és rohan vele az udvarra, megismeri. Tudja, ha kávé, akkor cigi szünet= szabadság.
Nehéz volt becsalni eleinte, nem akart bejönni, hiába szóltam neki. A párom párszor határozottan rákiáltott, hogy befelé. Ne sajnáld, ennyi kell, mert azt hiszi ő az úr. Ezt párszor eljátszotta. Azóta egy szó és jön, sőt, megkopogtatja neki az ajtó üvegét , és tudja hogy be kell jönnie.
Magyarul párszor határozottan kiálts rá. Tartson tőled, így egy idő után megszokja , hogy te parancsolsz.
Remélem segítettem!
Még valami: a tacsi rafinált kisállat, ne hagyd magad érzelmileg meghatni. Megérzik. :)
Krisz
Jah,miért ugatott?
Valószínűleg azért, mert eltünt a gazdi, ez egy kihivás, meg kell találni. Leadott neked egy hangjelet, hogy hol vagy, ennyi.
A miénk is ilyen. Kimegy a párommal az udvarra. Magába berohan a házba. Nem veszi észre, hogy a konyhába vagyok, így rohan fel az emeletre, a szobákban keres, ha nem talál, ugatva leszalad, és jön a konyhába, megkeres. :)
Imádom. :)
Krisz
Attól tartok, hogy sehogy. Legalábbis az én tacskóm is így viselkedik. Mivel 3 év alatt nem sikerült, nem hiszem, hogy (nekem)fog. De nem tudom, hogy a tiéd mennyi idős. Ha kicsi, akkor van még remény. Talán egy hozzáértő ember jobb ötletet tud adni. Hátha találsz olyan fórumot, ahol hasznos tanáccsal tudnak ellátni.
Ez tényleg furcsa, mert eddig rengeteg kutyám volt (így gyerekkoromra visszamenőleg) és egyik sem volt ilyen...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!