Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Amstaff törzskönyvet kinek...

Amstaff törzskönyvet kinek kell lekérni?

Figyelt kérdés
most vettem egy kutyust amstaff-ot,4.5hetesen oda adták,a szülök törzskönyvesek,azt mondta a faxi hogy kérhetek hozzá törzskönyvet de azt neki kell lekérnie?

2013. márc. 31. 20:18
 191/217 A kérdező kommentje:
MERT kitudja milyen az idegrendszere,föleg ha pit van benne,mert az nem teljesen normális.
2013. ápr. 16. 06:25
 192/217 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos egy Amstaff is lehet kiszámíthatatlan ez mind neveléstől függ.A Pit is lehet nagyon jó természetű kutya csak úgy kell nevelni.
2013. ápr. 16. 07:39
 193/217 A kérdező kommentje:
igen csakhogy a pit veszélyesebb fajta mivel van vmi az agyába,és bármikor rádtámadhat és még a jelét se mutatja.
2013. ápr. 16. 07:56
 194/217 anonim ***** válasza:
100%

jézusom ne máááár! komolyan mondom kérdező te semmit az ég vilgon nem tudsz a kutyákról és azon belül a fajtákról! ez már nagyon durva! mostmár én is azt gondolom hogy ez a kérdés szivatás, ennyire buta nem lehetsz. ez kizárt.

elmondanám hogy az amstaff pontosan úgy bekattanhat mint a pit. vagy a dobberman, vagy a rotweiler, vagy a német juhász vagy az akármelyik ilyen nagy testű fajta. be tud kattani úgy hogy AZT HISZED jelét nem mutatja MIKÖZBEN PONTOSAN AZ ÖSSZES KUTYA MUTATJA A JELÉT HOGY PL. TÁMADNI FOG CSAK SOKAN NEM ISMERIK A KUTYÁK TESTBESZÉDÉT! leragadtak annál hogy farokcsóva, barátságos morgás vad! pedig elmondanám hogy a farokcsóva is lehet idegességből is. a morgás pedig barátságos. lehetletnyi különbségek vannak de bizony azok akik nem tudják ezt észre sem veszik. vagy a kutya saját szájának nyaldosása. ez az egyik legintőbb jel arra hogy a kutya éppen kellemetlenül érzi magát mert mondjuk pl. egy gyerek nyúzza éppen. de teliírhatnám ezzel az egész gyikot.

az enyém is (tudod, az a pitbull amelyik bekattan) szokott kis édesen morogni. amikor még KÖLYÖK volt, úgy rohantak el mellőle a családtagjaim mint annak a rendje, mire nagy nehezen megértették hogy ez nem az a fajta morgás ami veszélyes. azóta már nevetnek rajta ha így morgolódik. komolyan mondom 3 hónapos sem volt a kutya és rohantak el tőle mert így morgott, nagy röhej volt. most meg egy hatalmas disznó ahhoz képest és a párom édesanyja aki már 80 is elmúlt, nagymama (aki amúgy imádja), simán a képébe röhög, mert megtanulta értelmezni a kutya testbeszédét.

nem mondom hogy az enyémmel mindenki azt teszi amit jónak lát, nyúzhatják ahogy akarják. evidens hogy elvárom hogy a kutyámnak ne okozzanak fájdalmat hiszen érez ő is és nem feladata mindenféle megalázó kellemetlen körülményt elviselnie. viszont ha valami oknál fogva mégis át kell vészelnie kellemetlenséget, mondjuk pl. az orvosnál, akkor simán szólok neki és gyönyörűen tűri csak mert én a gazdi azt mondtam. persze nem így születtem sem én sem pedig a kutya hogy ilyen fronkón egyetértünk. hanem nagyon is sok melót, időt, energiát, mindent fektettem a nevelésébe. ráadásul nem egy megadó típus. nagyon nem. mégis egyetlen panasz nincsen rá. ugyanakkor bármibe lefogadnám ha ezt a kutyát neked odaadnám az első nap sírva adnád vissza hogy neveletlen idegbajos állat mert totálisan alkalmatlan lennél ugyanazt a szerepet betölteni nála amit én. éppen ezért passzolnak vissza ideiglenesektől befogadott kutyákat. mert a sok olyan buta sötét ember azt hiszi hogy a kutya egy robot. az ideiglenes befogadó meg beállította rajta a megfelelő funkciót és nekünk már nincs is dolgunk. pedig pontosan hogy van. ugyanazt a munkát le kell tenni az asztalra amit az ideiglenes letett. ugyanazt a ahtározottságot. és ezt tartani is kell. nah de eltértem egy kicsikét a témától.

szóval nagyon nem mindegy az sem -ahogyan már más is írta- hogyan neveled a kutyádat. és az olyan leírhatatlanul TOTÁL LÉNYEGTELEN HOGY MILYEN FAJTA. hidd el a gyereked mellé a világ legmamlaszabb kutyáját is vásárolhatod, HA NEM NEVELED MEG MEGFELELŐEN ÉS NEM TE VAGY A KUTYA VEZÉRE bármikor haraphat, odakaphat. de ez bizony nem egyszerű feladat amire úgy látszik nem értél meg még véletlenül sem. de majd remélhetőleg elmész egy jó kutyasuliba és ott megvilágosítják a mérhetetlen sötétséget a fejedben.

végezetül pedig egy nagyon jó kép olvass és tanulj!

[link]

2013. ápr. 16. 10:25
 195/217 A kérdező kommentje:
akkor ezt nézd meg és engem te ne nevezz sötétnek [link]
2013. ápr. 16. 10:47
 196/217 anonim ***** válasza:
100%

én ezt meg se néztem. már a mondaton kiakadtam. szóval egy állítólagos kiképző "aszongya" hogy mindenfajta előjel nélkül a pit bekattan. nah ahhoz a kiképzőhőz se mennék az is tuti, még egy plüssállatot sem bíznék rá. azt elolvastad hogy milyen véleményeket írtak mellé? pont az általam belinkelt fotó tulajdonosa is "rég nevetett már ilyen jót".

olyan kutya nem létezik amelyik ne jelezné előre a testbeszédével hogy támadni fog. olyan sötét ember létezik aki ha már állatt tart képtelen ezt megtanulni. de tudod mit? ha annyira okos vagy kérlek keress nekem egy olyan videót ahol a kutya valóban mindenfajta előjel nélkül esik az embernek. ilyet nem fogsz az istennek sem találni. és főleg azért mert a kutyák nem emberek. nem leplezik az érzéseiket ahogyan mi tesszük. tulajdonképpen ezért is olyanmarha egyszerű őket kezelni ha a testbeszédével tökéletesen tisztában vagy. mert amit jelez az úgy is van.

egyébként nem akartam ezzel előhozakodni de rendben ássunk egy kicsit bele a pit rondábbik múltjába. ugye azt tudod hogy a pitet harcoltatták, sőt tulajdonképpen erre a célra tenyésztették. gondolom ha olyan okos vagy az életedben láttál már egymásnak eső kutyákat (tökmindegy milyen fajta) és azt is hogy nem egyszerű ilyenkor észhez téríteni őket mert úgymond elborul az agyuk. ha egy pit olyan kattant, akkor az az okos doki és te meg tudnátok nekem magyarázni hogy egy vérre menő brutális küzdelemben ahol szó szerint a kutya élete a tét, hogyan választották szét őket anélkül hogy az ember sérüljön? hiszen gondolhatod, egy pit nem piskóta, az enyém (igaz vékony nő vagyok) de már 5 hónapsan simán lezabálhatta volna a karomat. ha ezek a pitek bekattannak és nekiesnek az embernek akkor gondolhatod hogy nem lett volna ennyire virágzó ez a tevékenység, hiszen kinek jó az ha a pit bezabálja a körülötte levő embereket.

érdekes az is hogy pl. cesar viedóiban akárhány pitet ment rahbilitálni az egyetlen legdurvább gond is maxi az volt hogy a másik kutyára akart támadni. de az embert és főleg a saját gazdáját soha egyetlen pit nem bántotta. vannak nagyon durva videók a pitről a neten de ott minden esetben a nevelés hiánya róható fel. ugyanakkor vannak nagyon is jó dolgok is a neten. egyszer belinkeltem egy rakat fotót itt valakinek ahol katonák, kommandósok meg rendőrök kutyái voltak pitek nem kis elismeréssel. ha olyan kattant agyú lenne kérlek világosíts már fel engem miért használják ezeket a kutyákat ilyen fontos szerepben? ősrégi képet halom számra tudnék neked belinkelni ahol kisgyermekes családok kutyái voltak, de még manapság is találsz egy rakás videót ahol szintén kisgyermekes családok kutyája.

a pit egy iszonyúan jó kutya. nem hiába mondják azt a bár szerintem idétlen példát hogy a pit a kutyák ferrarija. iszonyat jó képességű és teherbírású kutya. viszont oda kell tenni magadat annak érdekében hogy jó kutya legyen belőle ne pedig egy vadállat. (persze ez mindegyik másik fajtánál amiket már fentebb leírtam ugyanúgy érvényes. ) és most bocsi de undi példával fogok dobálózni. ha te képtelen vagy ferrarit vezetni akkor ne a kocsot okold. tehát ne azzal takarózz hogy a kutya a kattanós meg tudom is én mi minden hanem lásd e hogy alkalmatlan vagy a tartására. persze a fő ciki az hogy ezesetben ugyanúgy az amstaff tartására is alkalmatlan vagy. persze nem akarlak riogatni de előszeretettel linkeltem be nemrég egy cikket ahol a staffi gazdija elutazott és a gazdi édesapja etette addig az állatokat. nos egyszer ez a staffi egy másik kutyával szépen kiszökött és megtámadtak egy embert akit később le kellett százalékolni elég durva sebei miatt. szóval a staffi is ugyanúgy bekattan. persze nincsen még minden veszve. nem kell rohanni és egy másik kislány kezébe nyomni ezt a kutyádat is. hanem szépen fel kell markolni az általad említett sok pénzedet amit havonta megkeresel és beirítkozni egy jó kis kutyaoviba, majd kutyasuliba és így tovább. akkor lesz egy olyan szuper kutyád amiért még az életedet is odaadnád. mint ahogyan én az általad kikiáltott kattanós pitemért.

2013. ápr. 16. 11:21
 197/217 anonim ***** válasza:
100%
bocsi a zavaros írásért de el van törve az ujjam. mindenesetre érthető ígyis.
2013. ápr. 16. 11:27
 198/217 A kérdező kommentje:
fogok is vele menni kutyasuliba,van rá idöm!És foglalkozni is van rá idöm,mert szerencsére az idömet én osztom be.De érdekes azért hogy mégis be voltak tiltva a pitek,meg van apitbull törvény,nem véletlen.
2013. ápr. 16. 11:32
 199/217 anonim ***** válasza:
100%

Neked van gyereked,az ő biztonságát nem kockáztattad.Más gyerekéét viszont igen.

Az új kutyát van időd elvinni kutyasuliba.A régit nem volt,inkább rövid úton megszabadultál tőle.

Azzal a kutyával csak egy baj volt:nem volt fajtatiszta,és nem tudtál volna villogni vele.

2013. ápr. 16. 13:41
 200/217 A kérdező kommentje:
egy fajtatiszta kutyát akartam,nem olyat amin látni hogy nem az.
2013. ápr. 16. 13:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!