Amstaff törzskönyvet kinek kell lekérni?
Ha a pénz nem akadály,miért nem normális helyről vetted a kutyát?
És miért nem jártál előbb utána az alapoknak,pl.hogy honnan kéne venni?
szörnyen sajnálom a hozzáállásodat kedves kérdező. nekem volt már amstaffom is és most jelenleg egy pit kanom van. megmondom őszintén a legjobban nekem ennek a kettőenk a keveréke szokott tetszeni, de most nem is ez a lényeg. okés hogy fajta tisztát akartál de ennyi pnzért nyilván nem is kaptál. ha úgy vesszük még jól is jártálk mert kettő rokon fajtával volt keverve a kutya nem pedig valami mással. elmondanám hogy ahogyan a pitekbe, ugy az amstaffba is melót kell feccölni, különben az is bekattan. legyen fajtatiszta vagy pites keverék szinte lényegtelen. borzalmasan sajnálom én is azt a pici kutyát mert elszakították az alomból ráadásul a nagy semmiért. remélem (szívemből kívánom) jó helyre adtad és majd meglátod hogy mire nagy lesz egy csodakutya lesz abból a pici keverékből. az én pitem is egy haláli tünemény, de nem a kisujjából szívta ki a neveltséget hanem én foglalkoztam vele sokat. sajnálom nagyon a jelenlegi kutyádat is mert hidd el az is neked fog esni ugyanis amstaff, pit, és ezek keveréke a fajtából adódóan durvábban játszanak, arra hogy ne legyen durva maxi megtanítani lehet nem kis munkával. amit sajnálatos módon az előzőnél sem tettél meg. valóban semmit nem értesz a fajtához, de még a kutyához sem. hidd el, jól mondta az előző, ezt is el fogod passzolni mert képtelen vagy arra hogy a kutyust megfelelően neveld, megmutasd a kiskutyának hogyan játszhat, mi az a durvaság ami még szabad és mi az ami már nem. és itt még pici kutyáról beszélünk, a kamaszokkal, a felnőttekkel még nagyobb baj lehet. az egyetlen megoldás ha a sok pénzből amit megkeresel egy hónap alatt már a kutyaovit elkezded majd a kutyával. persze ugyanígy nem lett volna semmi baj az előző picivel sem, ha azt is a jövőben elvitted volna egy olyan suliba ahol megértetik veled mi a kutya.
szörnyen nagy szemétség volt tőled az is hogy a picit egyből "kidobtad", mielőtt legalább azon elgondolkodtál volna hogy neki (mivel elszakítottad az alomból) senki nem tanította meg még egy kicsit sem hogyan játszon, hogyan harapjon, hiszen pontosan az az időszak esett ki amit az alomban kamatoztathatott volna. ez a te hibád és felelőtlenséged volt, de lelkiismeretfurdalás nélkül képes voltál elpasszolni.
ha ajelenlegi staffod is olyan helyről van ahol hamarabb mint 8 hét odaadták, ugyanez lesz a gondod elsősorban, ez már most bortékolható. én örülök hogy van sok pénzed, és hogy ilyen lazán, akárcsak egy kiló kenyeret vásárolgatsz kutyákat nyakra főre, annak már nagyon nem örülök hogy elmondhatatlanul buta ember vagy, főleg egy kutya neveléséhez. sajnos te akár egy ovodás, ott leragadtál hogy ez a kutya tetszik szóval ez kell. és azt hiszed ezzel már el is van intézve a dolog. csakhogy egy kutyával eszméletlen sokat kell foglalkozni, főleg az elején. és itt lényegében lényegtelen a fajta ahogyan az is hogy keverék vagy sem. a kutya a lényeg, amivel foglalkozni kell. de úgy látszik neked magyarázhat az ember, mert már megint mindent jobban tudsz mint a kezdetekkor is, mindenkit minden .....nak lehordtál mert közölték veled hogy a kutyád szaporítótól van, törzskönyvet maxi álmaidban kapod meg és hogy valószínű keverék. te erre azt mondtad hogy a kutya fajtatiszta, a cigó muksó hivatalos tenyésztő és hogy a 4 HETES aprócska kutyához majd 100tudom is én mennyi nap múlva tuti jön a törzskönyv.
én is mérhetetlenül sajnálom azt a kis kutyát de még a jelenlegit is.
Gratulálok!A kutya most is támadott(állítólag),te nem bírtál vele,és odaadtad egy kislánynak.
Egyre nagyobb a gyanúm,hogy kamu a kérdés.Ha nem,akkor jó eséllyel arról olvashatunk majd a hírekben,hogy az aranyos kislány súlyos kutyatámadás áldozata lett.
jaj az ég szerelmére ne butáskodj már kérdező. sem amstaff sem pitbull sem pedig ezek bármilyen kombis keveréke kislány kezébe nem való. rendben van hogy a kutya még pici de nem mindig marad kiskölyök és ennek a fajtának szükséges a kemény határozott kéz. egy kislány nem tudja úgy megnevelni ahogyan az szükséges. sokszor még felnőttek sem bírnak ilyen fajtával el. ezért is volt annyira felháborodva az a válaszoló. megvallom őszintén magam is lecsesztelek volna, de én bízva bízok abban hogy annak a kislányak van apukája, anyukája és ahogy az lenni szokott normális esetben, valójában ők nevelik majd a kutyát. abban is reménykedek továbbá hogy azok a szülők nem lesznek tudatlanok vagy ha mégis hajlandóak lesznek tenni azért hogy minél többet megtanulhassanak a kutya megfelelő neveléséről. így nem lesz baj egyáltalán. az én pitem is kenyérre lehet kenni amikor a párom nővérének a pici lánya itt van. soha nem durváskodott vele, még annyira sem amennyire nekünk felnőtteknek belefér. de persze ezt a kutyának meg kell tanítani. ha senki nem "mondja"/mutatja meg neki mit hogyan szabad akkor magától sajnos nem fogja tudni.
bár hogy őszinte legyek -és félve merem leírni- szerintem likvidáltad azt a kiskutyát. hiszen ennyire felelőtlen tényleg nem lehetsz hogy egy kislány kezébe nyomsz egy ilyen nagyon jó, de komoly fajtát. ha tévedek annak még csak örülök ha felhúzod magad és jól lehordasz mindennek, mert az legalább azt jelenti hogy a kutya él és virul, és nem esett baja olyan dologért amiről nem is tehet szegényke.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!