Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Vajon ki volt a "hibás"?

Bogyigazdi kérdése:

Vajon ki volt a "hibás"?

Figyelt kérdés

Van egy palotapincsi kev. kutyusom, és úgy gondoltam levisszük magunkkal a horgászós-sütögetős programunkra. A horgász-tó egy elég forgalmas ligetben van tele biciglisekkel, kutyásokkal. Igaz, nem ez volt az első alkalom.

Nagyon jól érezte magát, sok új és régi ismerőst talált, bár a végén fáradt volt, és morci.

Délután jöttek egy vizslával, akit annyira ismerek, hogy nem szereti a kutyákat, főleg a kicsiket. A pincsim persze már szaladt is hozzá üdvözölni, erre a másik elkezdtett morogni...erre felkaptam, mert nem akartam balhét,meg már én is kifáradtam, de alapvetően nem egy felkapkodós típus vagyok. Na erre azt érzem, hogy valami megfogta a karom. Nehezen kapcsoltam, de rájöttem, hogy a vizsla megfogott egy picit, gondolom a kutyámra fájt a foga... elkiabáltam magam anyumnak, hogy "megharapott ez a hülye kutya", de még fel sem fogtam igazán... a vizsla gazdija mintha észre sem vette volna, pedig ott állt 5-6m-re, és barátnőzött, bár gyorsan távozott, érdekes képpen.

Ha előbb kapcsolok, kapott volna egy taslit a kutyája az biztos...bár nem az én dolgom más kutyáit nevelni.

De kérdem én, ha valaki tudja, hogy a kutyája nem szereti a kiskutyákat, akkor mért sétáltatja póráz nélkül? Igaz az én kutyámon sem volt póráz a nap 50%-ában, de azért egy pincsi nem tud szétszedni senkit, és vigyáztam rá, ha jött egy kutya.

Szerintetek legközelebb megmondjam, hogy megharapott a vizslája, és vigyázzon rá jobban?

Amúgy csak egy kis púp, és fájdalom maradt utána, nem sújos.

2009. szept. 19. 21:36
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
Inkább beszélj avval a másik pitessel, mert olyan bunkón beszél, hogy tovább rontja a pitek hírét... Szóval lehetne figyelmesebben olvasni.
2009. szept. 20. 19:53
 22/29 anonim ***** válasza:
:D:D:D méghogy nem lehet pitet tartani itthol,mikor kennel is van nem is egy és törzskönyvesen is vehetsz pitbullt!:D:D:D Jah és munkavizsgás a kutyám,tényleg mekkora bunkó vagyok csak olvasni kellene első kommentemben egy rossz szó sem volt ti támadtatok egyből engem mert pitem van AKI NEVELVE VAN ÉS NEM VAGÁNYSÁGBÓL! de ezt itt le is zártam,és ha nekem lenne mudim és egy pit jött volna nekem akkor ha ráengedem az ugye nem baj??? Jah és számtalan olyan helyzetet láttam már h egy labrador egy fogással lenyomta a pitet a kutyasuliban ha én olyan buta vagyok nem gondoljátok h ez egyed függő??? és már nem azért ha de ha én veszélyeztetve érzem magam azt hagy tudjam már én és döntesme el mit csinálok egyik kutyának sem lett baja! a másik meg hogy kutya tulajdonosa ne úgy sétáltassa az antiszociális kutyáját h ő otthol tévét néz a kutyája meg oda megy ahova akar! Még jóhogy nem én vagyok a hibás,és ha már ki lett képezvae a kutyám ha ugy gondolom bajvan védjen meg akkor miért ne! Jah és ti honnan tudjátok ha vizsla már másnak is neki ment??? mert én anniyt tudok arról a kutyáról mint ti! és ha kivizsgálják a nagy támadást amit ha jól értelmezek nem is látszik sérülés mégis hogy bizonyítja be,arról nemis beszélek h az ember elleni agrasszióra való hajlam a vizslákban nagyon csekély! lehet veszekedni itt velem,lehet oltani a piteseket egész nyugodtan mert nagyon nem érdekel!!!:D:D:D Valszeg ha belerúgok a kutyába akkor meg állatkinzó lennék mert hoyg bánthatok egy kutyát?!? nem nem fogok belerúgni egy kutyába sem mert ez sztem jobban fájna neki! na mind1! gondolom jön a többi kedve shozzászólás úgyhogy várom szeretettel!
2009. szept. 20. 20:36
 23/29 anonim ***** válasza:

Értsd meg, hogy sz*rjuk le milyen fajta kutyád van. Egyáltalán nem érdekel a pit bullod. Az háborított fel, hogy ráengedted a másikra és az volt a legnagyobb bajod hogy megy az idő. Lehet hogy igazad van, de attól ugyanúgy büntetnek téged is... A labrador pedig egy nagy elhízott kutya, a mudi meg 12 kg-os kis jószág. Seninek nem nézném el, ha ráengedé veszélykor a kutyáját a másikra. Akármilyen fajta. Amúgy meg a kutyákat legfeljebb csibészelésre tasnítják emberekkel, nem támadásra másik kutyák ellen, de ha olyan tökéletes, akkor a tökéletes kutyád pórázon is ugyanúgy meg tud védeni. Gobdolom ha két nagy kaukázusi támadt volna rád akkor nem lett volna ilyen nagy széd, hogy itt ecseteleget milyen lassan múlt az idő.

És ha olyan okos lennél akkor nem a mudit szídnád és bántanád, hanem az agyas gazdáját. Mert csak ő a hibás.

2009. szept. 20. 20:50
 24/29 A kérdező kommentje:

Mindenkinek köszönöm. Én nem akarom feljelenteni, csak érdekelt, hogy jól cselekedtem-e.

Tudom, hogy nekem sem volt szabad póráz nélkül hagynom a pincsimet, és hogy felkaptam, de inkább én mint ő, sokkal kissebb, meg epilepsziás is, és ha pont akkor törik rá egy roham, akkor neki annyi.

Még annyit, hogy minden kutya olyan ahogyan a gazdája neveli. Ismerek sok olyan stafit, aki egy kis bohóc, aranyos, kedves, szelíd nagymaci. Még akkor is, ha a kezem 100% belefért volna a szájába, akkor sem harapott meg, csak nyalakodott. Szóval inkább szeretnék stafit, mint pincsit, csak a szüleim félnek tőlük, mert "pittbul fejűek".

2009. szept. 20. 23:54
 25/29 anonim ***** válasza:
most sincs nagy szám,csak elmeséltem egy történtetet ami idevág csak ti ezt nem szűrtétek le! a kutyám nem csak csibészel,nem ez a lényeg! És megtudom védeni magam:D:D:D és amúgy nem szidom a mudit,mert tetszenek nekem csak milyen dolog már az h én pórázom sétáltatom a kutyám a vénf@sz benn tvik a házba és a kedves kutyája meg kinn örjöngve megy rá azokra akik arra járnak,és nem voltatok ott nem tudhatjátok mi volt igazából leirtam a történet töredékét ti ezért köveztek,mondtam h nem is mentek igazán össze csak a füstje volt nagy mert mikor összemntek volna orditottam és ijesztettem rájuk,közbe a párom kiabállt a gazdinak aki percek mulva jött ki a házból h "karcsika hallom nem barátkozol gyere be" csak miután most nem a kutyám volt a célpont hanem MI igy találtam helyesnek! ez teljesen lényegtelen! Most akkro nekem is felkellene jelentenem!?! nem kartam az egész történet leirni most sem teszem mert nem fogok magyarázkodni,de ha legözelebb is ilyen van akkor is ugyanígy fogok cselekedni ha 2 kaukázusi ellen akkor is,és ha foxim van akkor is! Tudom nem a mudi hibája,de nekem ez a véleményem! a kutyám élesben dolgozik nálunk a cégnél(secutity)gondolom most ettől is vagány vagyok! neki ez a dolga magasan jól képzett kutya! nem veszekedést akartam szítani és az első kommentemben rossz indulat sem volt,sőt... nem fogok magyarázkodni senkinek ez van!
2009. szept. 21. 08:26
 26/29 anonim ***** válasza:
08:26, tudod, elegge nagy balfsznak gondollak a irasod alapjan, de azt be kell vallanom, hogy az, hogy a kutyad 4 >percen keresztul nem szedte szet a mundit, elegge nagy jopont a szememben. Ugyhogy velemenyt formalhatok rolad alig 100 mondatod utan, (jo nagy baromasag persze) de azt el kell ismernem, az hogy Karcsika a sajat laban tudott visszamenni a hazba, fenyes jopont a kutyadnak, es igy, bar nehezemre esik leirni, neked is.
2009. szept. 21. 09:01
 27/29 anonim ***** válasza:
0%
azt gondolsz rólam amit akarsz,nem barátokat keresek:D:D:D
2009. szept. 21. 09:50
 28/29 anonim ***** válasza:
Igen, mint mondtam engem meg roti támadott meg (vagyis sok kutya, de csaka roti volt veszélyes, mert agybeteg volt) és nem a kutyát mérgeztem le utána, hanem a gazdáját jelentettem fel, mert mi van ha más kutyáját meg is öli? Tehát tudom miről beszélek. A szeme láttára ölte meg félig a kutyám még sem őt bántottam (vagyis megpróbáltam elkergetni, de az csak önvédelem és ennyi többet nem tettem, csak utat nyertem hogy elmehessünk), Más ezért kinyírná a kutyát pedig nem ő a hibás.
2009. szept. 21. 13:52
 29/29 anonim ***** válasza:

Szerintem nem biztos, hogy jól tetted. Többet kellene tudni a dologról, hogy ne kelljen a 'szerintem'-et és a 'nem biztos'-t is szerepeltetnem ugyanabban a mondatban, de a leírt történet alapján 'ítélkezem':)

Ha rendszeresen szabadon (is) sétáltatott kutyákról van szó akkor gondolom nem szörnyetegek. A kutyád mutathatott dominanciára utaló jeleket, a vizsla jelezhette a morgással, hogy ne próbálkozzon. Lehet, hogy eljutottatok volna egy figyelmeztető (nem ártani akaró, nem véres, roncsoló) harapásig is, de inkább tartom valószinűnek, hogy a kutyád otthagyta volna, kissé csalódva. Nem tartalak hibásnak a történetben, de lehet, hogy rosszkor, rossz módon nyúltál bele egy normális 'vitába'. Az, hogy a vizsla a karodba kapott, kissé árnyalja a helyzetet, feszült pillanatok között megértem, gondolom fel sem fogta, hogy az már te vagy és nem a 'kutyád egy része', de mindenképp fegyelmezetlen, képzésen, szocializáláson át nem esett, elhanyagolt kutyának tünik. Talán figyelmeztetni kellene a gazdáját (ha nem első eset a vizslától, akkor mindenképp), a feljelentés sztem túlzott reakció lenne.

Ne érts félre, nem téged tartalak 'bűnösnek', és nem védem a másikat, a legjobb az lenne, ha ellenőrzött körülmények között megbarátkozna a két kutya (és a gazdáik :) is).

2009. szept. 22. 00:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!