5 kutyával sétáltunk a tesómmal 2kölyök,2szülő,1másik.egy másik kutyás jött szemből,mi leültettük a kutyáinkat mert járdához értünk.a másik kutyás olyan közel jött hogy majdnem rálépett az anyakutyára.a másik gazdi ebből nem látott semmit,mert a kutyája mögötte volt.az anyakutya és az apa is neki ment az idegen kutyának.nem lett nagy baj!
Az idegen túl közel engedte a kutyáját hozzátok. Szerintem ő a hibás. Ti végülis egyhelyben voltatok, ő közeledett, neki kellett volna kerülni.
2009. júl. 4. 18:09
2/16 anonim válasza:
A másik gazdinak kellett volna jobban figyelnie...
2009. júl. 4. 18:09
3/16 anonim válasza:
Ha a kutyáid támadni szoktak (mindegy mi okból), akkor szájkosárral sétáltasd őket. Mert az utcán többen jönnek mennek, akár mellettetek is. A "majdnem rálépett" nem ok a támadásra.
Szerintem te vagy a hibás, ha harcos kedvű kutyákat szájkosár nélkül sétáltatsz.
Arra is kíváncsi lennék, mit jelent a "nem lett nagy baj".
Gondolom nem a te ebeid sérültek, hanem a másik, aki merészelt (mit képzel, menjen a túloldalra ha ti ott vagytok) a nyílt utcán "túl közel menni".....
2009. júl. 4. 22:14
4/16 anonim válasza:
Nyilván a kölyköket védték. Ilyen szituban a szuka nagyon támadékony, a falkatárts, ebben az esetben a kan pedig falkában "dolgozott" a szukával. Szájkosárral kellett volna sétáltatni.
2009. júl. 4. 22:27
5/16 anonim válasza:
Te aki nem figyelmeztetted időben a bamba gazdit, hogy kerüljön el titeket, mert nem tudod megtartani a kutyád, ha kitámad.
Szólj rá legközelebb, hogy figyelj már haver a kutyádra!
Mond neki:nekem elég a sajátjaimat kézben tartani, nem figyelhetek a tiedre is!
2009. júl. 4. 22:48
6/16 anonim válasza:
Te vagy a hibás,alapból és jól nevelt kutya akkor támad ha te engeded és parancsot adsz neki erre. magától megsem fordulhat a fejében támadást indítani,sem emberre sem kutyára! és attól mert ül,fexik stb.. egy kuyta még nem jól nevelt mielőtt ezzel jönnél! támadást a falkavezér indíthat csak. aki ha jól tom neked kellene lenni,de ezek szerint nem így van! tehát határozottan TE vagy a hibás!
2009. júl. 5. 09:55
7/16 A kérdező kommentje:
Ha nem én lennék a falkavezér valószinüleg nem értem volna el ilyen eredményeket a kutyáimmal,illetve félthetném minden ismerősöm,rokonom a kutyák váratlan támadásaitol.egyébként az ösztönt-mármint az anyakutya reakcióját a kölykök védelmében-kinevelni?szerintem Te nagyon esélyes lennél egy nobel dijra.a többi jobban hozzáérőnek köszönöm a válaszokat!
2009. júl. 5. 11:31
8/16 A kérdező kommentje:
és még ami kimaradt:a kutya nem csak ül fekszik stb.,komolyabb feladatokat is szoktunk végezni.de még 1 dologban tévedsz:ha egy őrzővédő kutya csak parancsra támadna,kiváncsi lennék a Te kutyád csenben türné ha Téged leütnek és nem tudsz neki parancsot adni,vagy a támadás hátulról érkezik,és Pl.befogják a szádat,nem igen tudsz neki parancsot adni,de nem ilyen komoly eset:be vagy rekedve kapar a torkod,szinte meg se tudsz szólalni,de a támadás megtörténik a kutyának ebben az esetben is VEZÉNYSZÓ NÉLKÜL IS MEG KELL VÉDENI A CSALÁDOT?ÉS A GAZDIT!!!
2009. júl. 5. 11:40
9/16 anonim válasza:
nem azt mondtam h ösztönt vezérelnék,hanem azt h nem támadhat,engedély nélkül! és az h ilyen érveket hozol fel h megtámadnak teljesen más mint az h elmennek melletted az úton! mellesleg csak h tudd pitbullom van és parancsra fedez,megsem próbálkozik más kutyánál,jah és volt már ugy h tépte a kutyám egy dobermann és ő csak ült nem tett semmit,közbe engem nézett és várta h mikor adok parancsot,és csak utánna ment rá a kutyára! és az h tűl közel megy egy másik kutya a tiedhez még ha kölyök is van a közelébe,nem ok arra h támadjon miután a kutya a testbeszédből,testjelekből reagálja le a szituációkat! és az h elhaladtak mellettek abból semmi agresszióra utaló jel nincs,illetve ahoyg már irták előttem az h majdnem ráléptek a lábára is kevés ahoz h a kuyta támadjon! ezt hivják úgy h nyílt agresszió! gondold csak el ha az én kutyámnál lenne ez! gondolod lenne ember a közelben még??? mért baj az ha beismered h te vagy a hibás??? fordult már elő velem is ilyen egyből beismertem h az én kutyám hibája! nagy kaland!
2009. júl. 5. 11:54
10/16 anonim válasza:
Akkor ezek szerint még büszke is voltál, hogy ilyen ösztönösen tudják a dolgukat a kutyák!
Minek kérdezel, ha tudod, hogy csak neked lehet igazad?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!