Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Vajon ki volt a "hibás"?

Bogyigazdi kérdése:

Vajon ki volt a "hibás"?

Figyelt kérdés

Van egy palotapincsi kev. kutyusom, és úgy gondoltam levisszük magunkkal a horgászós-sütögetős programunkra. A horgász-tó egy elég forgalmas ligetben van tele biciglisekkel, kutyásokkal. Igaz, nem ez volt az első alkalom.

Nagyon jól érezte magát, sok új és régi ismerőst talált, bár a végén fáradt volt, és morci.

Délután jöttek egy vizslával, akit annyira ismerek, hogy nem szereti a kutyákat, főleg a kicsiket. A pincsim persze már szaladt is hozzá üdvözölni, erre a másik elkezdtett morogni...erre felkaptam, mert nem akartam balhét,meg már én is kifáradtam, de alapvetően nem egy felkapkodós típus vagyok. Na erre azt érzem, hogy valami megfogta a karom. Nehezen kapcsoltam, de rájöttem, hogy a vizsla megfogott egy picit, gondolom a kutyámra fájt a foga... elkiabáltam magam anyumnak, hogy "megharapott ez a hülye kutya", de még fel sem fogtam igazán... a vizsla gazdija mintha észre sem vette volna, pedig ott állt 5-6m-re, és barátnőzött, bár gyorsan távozott, érdekes képpen.

Ha előbb kapcsolok, kapott volna egy taslit a kutyája az biztos...bár nem az én dolgom más kutyáit nevelni.

De kérdem én, ha valaki tudja, hogy a kutyája nem szereti a kiskutyákat, akkor mért sétáltatja póráz nélkül? Igaz az én kutyámon sem volt póráz a nap 50%-ában, de azért egy pincsi nem tud szétszedni senkit, és vigyáztam rá, ha jött egy kutya.

Szerintetek legközelebb megmondjam, hogy megharapott a vizslája, és vigyázzon rá jobban?

Amúgy csak egy kis púp, és fájdalom maradt utána, nem sújos.

2009. szept. 19. 21:36
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
100%

Ilyenkor ott helyben rá kellene szólni a kutya gazdájára, sőt kérni az oltási könyvet!

Amúgy az tuti, hogy nem te voltál hibás és nem is a kutyák. Hanem a másik gazda...

2009. szept. 19. 21:44
 2/29 A kérdező kommentje:

Igen?

Sajna nem mertem, apum a postása, és elvileg ismeri is a nénit, de még neki sem mondtam meg. Majd holnap elmondom, és szólok neki, hogy adjon neki fejmosást. Vagy már késő?

Azért örülök, hogy nem én voltam a hibás. A vizslát sem lehet hibáztatni, csak abban reménykedek, hogy a kutyám nem fogja-e a nagy tesű, vékony lábú kutyákat utálni. A közép göndör szőrűeket ki nem állhatja, annó összeacsarkodott egy pumival...:( bár a mudikat szereti, és a vizsla is a "kedvenc" fajtájába tartozik, azért rohant hozzá.

2009. szept. 19. 22:03
 3/29 A kérdező kommentje:
Jah, és köszi:)
2009. szept. 19. 22:04
 4/29 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nem te vagy a hibás, bár jobb nem odaengedni senkihez amíg nem tudsz biztosat. De ne is mondd, rengeteg ilyen ember van! Nem is értem őket... Én mindig figyelek, hogy jön-e valaki, veszem őket pórázra mint az állat, a másik meg nem csinál semmit... Van amelyik többször tapasztalta már, hogy a kutyáim pórázon nem szeretik az idegeneket túl közelről és mégsem fogja meg a kutyáját, az meg jön farkcsóválva és csodálkozik, hogy nem szeretik... -.-"
2009. szept. 19. 22:29
 5/29 anonim ***** válasza:
100%
Másidok vagyok. Amúgy pont mudijaim vannak xD
2009. szept. 19. 22:34
 6/29 anonim ***** válasza:
100%

1) A gazda kötelessége vigyázni a saját kutyája biztonságára és a környező emberek, kutyák biztonságára is (póráz, megfelelő nevelés, stb.)

2) Egy pincsi is nagyon brutális sérüléseket tud okozni, ha akar, nem a méret számít, hanem a nevelés és az idegrendszer (tapasztalat).

3) A vizsla gazdája a hibás, mert nem figyelt oda kutyájára, nem volt pórázon/nem volt rajta szájkosár/nincs megfelelően nevelve, szocializálva, de magában a szituációban te idézted elő a bajt azzal, hogy felkaptad a kutyát. (Az egy más kérdés, hogy ha nem kapod fel, akkor a kutya sérül meg, és lehet, hogy súlyosabban, mint ahogy te, mert összeverekednek).

Tehát attól függ, honnan nézzük a dolgot. Magát a problémát (szocializálatlan és/vagy félrenevelt harapós vizsla), vagy a szituációt (morgós kutya elöl felkapod a tiedet). Nyilván a problémát kell kezelni és helyrehozni, mert a szituáció egy adott pillanat, ami elsül, ahogy elsül. A vizsla gazdi felelőssége.

2009. szept. 19. 22:41
 7/29 anonim ***** válasza:
100%
Tetszik vagy sem, siman feljelentheted hogy a kutyaja emberre (rad) tamadt. Aztan atgondolhatja a dolgokat...
2009. szept. 20. 00:41
 8/29 anonim ***** válasza:
0%
hát én a vizslákat nem úgy ismerem mint,domináns verekedős kutyákat na de előfordulhat,szal nem kizárt! Am sok ilyen gazdi van például tegnap sétáltattuk a kutyánkat(pitbull) és látom h egy feket kan mudi akit ismerünk és tudjuk h nem szereti a mi kutyánkat jön felénk ellenségesen a mi kutyánk pórázon! na mikor már 3 méterre volt a mudi tőlünk és morgott,akkor gondoltam h a gazdija sehol nem szól rá senki hát ráengedem az enyémet,meg is történt nem volt olyan komoly balhé,meg persze nem is engedtük h igazán összemenjenek csak ugye ha az én kutyám pórázon van akkor esetleg én s sérülést szenvedhetek! NA már a csetepaté ment vagy3-4 perce és valljuk be h ilyenkor ez elég hosszú idő,és már azért látszott a kutyámon h kezd bepörögni! kijön a gazdija a ház kertjéből h "Karcsika gyere be hallom h nem barátkozol" na hát ennyi! Ja és nem tudod feljelenteni a vizslást,mert nem azt fogják nézni h téged harapott meg hanem azt h kit akart támadni,ráadásul téged is jól megbüntetnek mert nem volt a te kutyád sem pórázon,magyarán adsz a szarnak egy pofont!!! mert attól h neked kicsi a kutyád törvényben az van h kell rá póráz!!! meg valszega vizslásnak adnak majd igazat,mert nem tudod bizonyítan a te kutyád barátságosan lépet fel a vizslával szemben,mert a kis testű kutyák alapvetően vehemensebbek,sajna általában halál idegroncsok is! ezért nehéz lenne bármit is bizonyítani! De am a vizslás a hibás mert ha a te kutyád pórázon lett volan gondolom akkro is odamegy hozzád a vizsla! na szija
2009. szept. 20. 08:43
 9/29 anonim ***** válasza:
100%
08:43: szerintem nincs igazad. Baromira nem bizoynithato, hogy a vizsla nem az emberre tamadt - akar bosszubol is, hogy elvette tole azt a kutyat, amit meg akart enni. Szoval, igenis bizonyitsa a vizsla gazdaja, hogy nem tamadt a kutyaja ok nelkul emberre. (Megjegyzem, milyen mar, hogy egy kutya engedely nelkul hozzaert valakihez?)
2009. szept. 20. 11:00
 10/29 anonim ***** válasza:
100%

OFF. 08.43

Igazán sz*mét dolog kérkedni a pitbulloddal amit elvileg nem is lehet engedély nélkül tartani, meg ráengedni egy kis pásztorlutyára! Nem ő tehet róla, hogy kint van, meg arról sem ha ilyen természete! Mindenről a gazdája tehet! Hogy képzeled hogy verekedteted a kutyákat, és közben az a legnagyobb bajod, hogy tovább tart?!? Ó istenem még te is megsérülhetsz! Hát akinek kutyája van, főleg ilyen az tudjon megoldani egy helyzetet! Majd gondolom jót röhögsz ha te menő kutyád kinyír valakit! :@ Nekem 3! kutyám van és még sosem volt olyan, hogy közel jött volna valaki akit nem akarunk! Nem állni kell hanem elmenni onnan! Egy normális gazada sz*rja le ha megsérülhet, mert aki ráengedi a kutyáját másra, az ne papoljon arról, hogy kinek van igaza...

2009. szept. 20. 11:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!