Vajon ki volt a "hibás"?
Van egy palotapincsi kev. kutyusom, és úgy gondoltam levisszük magunkkal a horgászós-sütögetős programunkra. A horgász-tó egy elég forgalmas ligetben van tele biciglisekkel, kutyásokkal. Igaz, nem ez volt az első alkalom.
Nagyon jól érezte magát, sok új és régi ismerőst talált, bár a végén fáradt volt, és morci.
Délután jöttek egy vizslával, akit annyira ismerek, hogy nem szereti a kutyákat, főleg a kicsiket. A pincsim persze már szaladt is hozzá üdvözölni, erre a másik elkezdtett morogni...erre felkaptam, mert nem akartam balhét,meg már én is kifáradtam, de alapvetően nem egy felkapkodós típus vagyok. Na erre azt érzem, hogy valami megfogta a karom. Nehezen kapcsoltam, de rájöttem, hogy a vizsla megfogott egy picit, gondolom a kutyámra fájt a foga... elkiabáltam magam anyumnak, hogy "megharapott ez a hülye kutya", de még fel sem fogtam igazán... a vizsla gazdija mintha észre sem vette volna, pedig ott állt 5-6m-re, és barátnőzött, bár gyorsan távozott, érdekes képpen.
Ha előbb kapcsolok, kapott volna egy taslit a kutyája az biztos...bár nem az én dolgom más kutyáit nevelni.
De kérdem én, ha valaki tudja, hogy a kutyája nem szereti a kiskutyákat, akkor mért sétáltatja póráz nélkül? Igaz az én kutyámon sem volt póráz a nap 50%-ában, de azért egy pincsi nem tud szétszedni senkit, és vigyáztam rá, ha jött egy kutya.
Szerintetek legközelebb megmondjam, hogy megharapott a vizslája, és vigyázzon rá jobban?
Amúgy csak egy kis púp, és fájdalom maradt utána, nem sújos.
Pff... Semmilyen pitbullt vagy annak a keverékét nem lehet tartani engedély nélkül, az meg már nem is mondom, hogy utcára hogy szabad ilyen fajta kutyákat kivinni. Eléeg mucaa lehet az az iskola ahol így viselkednek a segéd kiképzők. Kb az a 100 éves- csak német juhászok járnak-verjük a kutyát módszerű iskola.
Nem vagyok fórumozó. Honnan veszed, hogy mudim van? Ha nincs akkor is tudom, hogy sajnos nem olyan erős mint egy pitbull. Te meg tudhatnád kiképző létedre, hogy a kutya nem tehet róla, hogy milyen, akkor sem ha mudi, akkor sem ha vizsla. Épp ezért nem őt kell büntetni. A gazdája legfeljebb szerez egy másikat ha kinyírod a kutyáját. Nem a mudikat védem, hanem azt hogy te is is ugyanúgy szabály sértesz ha ráengeded a kutyád másikra. Aki normális, tájékozott kutyás az nem tesz ilyet.
Igen képzed, napi szinten támadnak meg a kutyák minket mert itt nem dúl a kutyás kultúra. Kb olyan hülyén gondolkoznak az emberek mint te. Pl rámuszítják a bullterriert, meg amsafot mert a gyerek nem alszik, mert én a közterületen sétáltatom a kutyám az öv meg visít ettől. Közepes kutyáim vannak. Támadt ránk már rnegeteg néemt juhász, bull típusú kutyák, középázsiai, spicc, roti.. Hogy csak párat említsek amire emlékszem. És az általános gyakorlat az, hogy jár a szájuk és körbeugatnak, én meg ráparancsolok a kutyáimra, hogy ne foglalkozzanak vele. És akkor egy idő után elmennek, mert mi odafigyelés nélkül megyünk tovább. Sosem próbált nekem támadni kutya amikor az egyémet velem vannak, mert én nem vagyok olyan érdekes. Ha pedig túl közel jönnek, vagy utánuk kapnak akkor egyszerűen odalendítem a lábam, mert akkor már van rá okom, mert az enyémet pórázon vannak, az meg odajön és bántani akar. És olyan is volt, hogy roti majdnek megölte az egyiket. És tudod mit csináltam leszedtem róla a másik kutyáms egítségével és nyugodtan tovább sétáltunk mert ha kiabáltam volna meg uszítom a kutyáim akkor mindannyiunkat kinyír... De az a kutya is beteg volt, szóval kivétel mert minden mozgó kutyát ölt, még szukákat is, akkor is tüzeletek, kan létére. Szóval voltam már egy-két nehéz helyzetben, és nekem nem kell hozzá pitbull, hogy ott is megálljam a helyem.
Ha meg annyira lenézed a mudit, mert neked menő kemény kutyád van, akkor mit rettegsz attól, hogy bánt? Egy ilyen béna kutya nem képes erre... Amikor van veled egy kutya, akkor másik nem rád fog támadni, kár is ilyen egoistának lenni, hanem a kutyádra...
Kiemelek egy érdekes részt, hanem szeretnél olvasni :)
"A veszélyes és a veszélyesnek minősített ebet polgári jogi szempontból vadállatnak kell tekinteni. Tilos a pit bull terrier és keverékeinek bármely módon való szaporítása, tenyésztése - ideértve a vétlen szaporulatot is -, az Országba Való Behozatala, kivitele, elidegenítése, reklámozása, hirdetése, bármely formában történő versenyeztetése, őrző-védő feladatokra való tartása, képzése és alkalmazása."
Kedves importkutyas, segedkikepzo. Ezekszerint, az elso embertamadas/harapas az meg nem is emberre tamadas? -_-!
Es ha veletlenul agyonlolek egy fegyverrel, es tudom bizonyitani, hogy ilyet meg soha sem csinaltam, akkor a te olvasatodban nem is lottelek le?
( Es hogy a verbe tudod te azt, hogy az a vizsla most elosszor erint embert a fogaval? )
Nem értem hogy miért utálja már szinte mániákusan a pitbullosokat!! Nekem 1kan pitbullom van és az égvilágon senkit nembántana csak h augyérzi h őt vagy engem veszély fenyeget!!Valószinü h a mudis dolognál is ezvolt!Amugy meg lelehetne szállni ezekröl a tévhitekröl h a pitbull igy hamis meg agressziv meg ugy!!Egy németjuhász és annak keverékei lehet hamarabb szétkapnák a kis agyatokat mint 1 pit!!nemtünt még fel h a pitbullok és a Stafik nyugott természetüek...ha nem kötekszel őse fog!4 A nemétjuhászokat meg a kis sz*ros Yorkik meg egyböl meglátnak valakit ugatnak meg vicsorognak..akkor mi miért is apitek és azoknak kazdái vannak b***sztatva??
Ha nemtudtok semmit erröl a fajtárol inkább duguljatok el!! SZÁNALOM!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!