Vajon a táp a hibás? Mi történhetett?
Szóval az volt, hogy tegnap délután elmentem itthonról, akkor még rendesen ki tudtam kapcsolni a gépet...
Hazajöttem ma este és semmi. Nyomom a bekapcsológombot és meg se villan.
Vajon mi lehet a hibás? Létezik olyan hogy kikapcsolt állapotban meghibásodik egy alkatrész? Mert a monitor és a többi cuccnak semmi baja, csak a gép nem kapcsol be.
Előre is kösz a segítséget.
Gondolom az alapokat megnézted. Például bevan dugva a tápkábel a gépbe és a konnektorba is? A gép tápja nincs kikapcsolva?az elosztó nincs kikapcsolva? Van áram a konnektorban? Mondjuk ugyan ezen a konnektoron van másik eszköz ami működik?
Nem lehet hogy a bekapcsoló gomb ami nincs bekötve van kimozdult?
Ha ezek után sem működik akkor érdemes megnézni hogy az alaplapon minden kábel be van e kötve.
Világít e valamilyen állapotjelzó led a bekapcsoláskor? Hátha az megmondja mi a hiba.
Ha nem világít semmi akkor próbáld meg lemérni hogy a tápban tényleg van e áram.
Érdemes megtudni hogy nem volt e áramszünet vagy villámlás amíg nem voltál otthon vagy nem öntött e valaki véletlen egy pohár teát a gépbe. Én ilyennek is találkoztam.
Azt hogy van e áram a tápban egy multiméterrel letudod mérni.
Ha van áram a tápban akkor érdemes megpróbálni a bios-t resetelni. Van amikor a jumper átdugása nem elég hanem ki kell szedni az alaplapból a gombelemet.
Kb fél órára hagy is úgy.
Ha utána sem ok akkor ha garanciális vidd szervízbe.
Alapokat megnéztem, ott semmi hiba és a tápot nem is lehet áramtalanítani, mert nincs rajta gomb.
Kábelek a helyükön, amint mondtam már, semmi jel arra, hogy áramot kap a gép.
Megnézem még, hogy kap e áramot a táp, vihar volt, de a gépem nem volt bekapcsolva..szóval nemhiszem hogy nagy hatással volt rá az a vihar, mert a tesóm gépe amiről írok meg be volt kapcsolva. A gépem közelében se járt senki, szal a tea is kizárva.
Van olyan, hogy a biostól nem reagál egyáltalán a gép semmire?
Mert egyáltalán nem kapcsol be. Megpróbálom a multimétert, de az nem elég ha belenyúlok amikor áram alatt van és megráz? Mert tudni kell a konnektorról hogy nincs jól leföldelve, lehet, hogy ettől lett valami baja? (már pár éve pedig így van, ezért nem hiszem hogy pont most..)
Mindegy, mert végülis bevittem szervízeltetni...szal majd eldől mi baja van.
De drukkoljatok, hogy nem kell lecserélni az egész gépet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!