Mit szóltok ahhoz, hogy pórázra kényszerülünk mindenhol?
44-es! Pontosan azért van szó az utcán való szabadon sétáltatásról, mert nagyon sok kutyatartó sétáltatja póráz nélkül a kutyáját nagyon forgalmas utak mellett is, és ez több szempontból sem helyes.
Az számomra pl kissé kétségbeejtő, hogy póráz nélkül elvileg nem lehet erdőt-mezőt járni a kutyámmal. Az egy logikus szempont, hogy az ember akkor tartson kutyát, ha megvannak a körülmények hozzá, van kutyafuttató a környéken meg minden. De mi van akkor, ha én 2011-ben vettem egy kutyát, előtte megnéztem az önkormányzat honlapját, ahol azt írták, hogy 2012-re kötelezték el magukat a futtató létesítése mellett, ezért elhozom a kiszemelt kiskutyát, mondván, hogy addig majd mégiscsak járunk erdőt-mezőt... Aztán elcsúsztatták egy évvel a kutyafuttatót... jelenleg pedig nem található információ arról sem, hogy egyáltalán valaha vállalt az önkormányzat olyan elhatározást, hogy épít futtatót.
sziasztok!
Nekem mudim van, 3 éves kan. Okos, jól nevelt, behívható, stb. sokat foglalkoztam vele 2.5 hónapos kora óta :).
Én azt gondolom, hogy ma Magyarországon a béka ülepe alatt van az állattartási kultúra. Eddig Kisvárdán éltem, most költöztem el 5 hónapja. Ha eddig el is mertem engedni a kutyámat a városban 1-2 helyen, most már biztos nem tenném. Ahhoz, hogy minden szép és jó legyen, először a kóbor kutyákat kellene eltüntetni minden városból. (a múltkor is egy kóbor, megtermett pitbull miatt futottunk 4 utcát halálra rémülve...)
Utána, ha már nincs kóbor kutya, igenis megkövetelni az önkormányzattól is, hogy legyen kutyasétáltató hely. Nem futtató! Legyen egy rét, vagy valami, ahol elengedhetem a kutyámat. Ha már vettem a fáradságot, és megtanítottam neki a nevét, meg hogy visszajöjjön, szocializáltam, akkor miért ne?
Viszont lakott területen nem engednék el kutyát.
Nemrég volt, kutyám egy spániel barátjával épp játszott, el voltak engedve. Egyszer csak kb 8.-os lányok mellé értünk, és nagy sikítás: az egyik lány nagyon félt mindenféle kutyától. Persze rögtön pórázra vettük a kuttyokat. Honnan tudhatja az ember előre, hogy aki szembe jön pl., hogy viszonyul a kutyákhoz?
Mikor még a járdáról is lemennek, ha a fekete mudimat meglátják, és hallom, hogy azt mondják a gyereknek, hogy ott a nagy kutya....(nem is nagy, 18 kg mindössze :)) )
Valahogy nem fér össze a társadalommal ez a sok kutya, és a kutyások által elvárt jogok a többi ember nyugalmával, biztonságérzetével, stb. Mondom ezt úgy, hogy kutya mellett tanultam járni...
"zonkívül ezzel azt érnénk el,h a kutya elengedése a tehetősek kiváltsága volna és olyan drága hobbi lesz a kutyatartás, mint a vitorlázás :)"
De miért? Rengeteg embert ismerek, akinek kutyaiskola nélkül is jól nevelt a kutyája, és simán letesz egy vizsgát. Egy BH vizsga díja konkrétan 6000 Ft, ennyit szerintem igazán ki lehet adni azért, hogy elengedhessem a kutyámat, már ha tényleg el akarom engedni.
Ha ez megterhelő, akkor marad minden a régiben, pórázon.
49. "Szerinted ezek a gazdik vennék a fáradtságot a vizsgára?"
Nem! De ezek a gazdik arra is tojnának, h vizsga nélkül engedik szabadon a kutyát. Ahogy egyébként erre a mostani szabályozásra is tojni fognak, ha nem lesz tényleges foganatja. akkor tartják be,ha a pénztárcájuk bánja. addig nem. hidd el, h jobban lehet hatni rájuk a bírsággal, mint a vizsgával.
"úgy sétáltatják, h a háztömbjük körül tesznek egy kört az utcákon és közben nem lesz rajta póráz"
nah én épp erre mondom tapasztalatból hogy az ilyesmi meg egy kalap kakit nem ér a kutyának. szinte alig van különbség aközött hogy póráz nélkül vagy épp pórázzal sétálnak. egyáltalán az ilyen kutyák mikor apportoznak? mi élvezete van a kutyának ebben hogy ilyen szinten kardoskodni kelljen a póráz ellen?
én pórázon elsétálok a tőlünk 15-20 percnyire levő részig, ahol apportozunk, a kutya ugrabugrálhat , szaladgálunk, h.lyülünk, maholnap lehet vele együtt fogok a földön fetrengeni, ha akar áshat, szabad élete van bizonyos szabályok betartásán belül. délutánonként meg kimegyünk kocsival a városból egy dombos sziklás tengerparthoz ami szintén 15-20 percnyire van. ha valaki igazán jót akar az ebének akkor a kutyáknak kijelölt zöldövezetekért kellene kardoskodni nem azért hogy a háztömb körül póráz nélkül mehessen.
jó, de nem mindegy a súlykülönbség...én nem mertem volna a pitbullhoz, vagy a másik nagy nj-hoz és a 2 nagytestű keverékhez elengedni a mudimat, mert nem egy harci kutya, az az igazság.
Legyen alkalmas a város kutyatartásra, és legyen kijelölve kutyasétáltató hely.
Addig míg ez nincs, csak a vita lesz. én már a múltkor egy jó nagy bottal indultam el, hogy ha megtámadnak, tudjak védekezni...Ez a városnak is a szégyene különben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!