Az lenne a kérdés hol lehet a kutyát poráz nélkül sétáltatni ebben a szemét országban? Erdőn, mezőn mg. Területen nem, a vadászok mindenhol baszogatnak a lakott területtől 200 métere minden vadászterület.
Elvileg minden városban van pár elkerített kutyafuttató.
Nálunk 1 ilyen van, oda nem tudom elvinni a kutyát, mert nincs autó, busztól meg fél. Gyalog meg messze van.
Van egy kertünk, ott szoktuk elengedni.
Hahaha... Bocsi első nem akarlak bántani, de jót nevettem azon hogy mindenhol van elkerített kutyafuttató...
Békéscsaba, megyeszékhely, és egyetlen zsebkendőnyi terület sincs ami kutyafuttatóként üzemel... Szar ügy.
Kérdező: Nincs a közeletekben valami park, tisztás vagy ilyesmi? Ha a kutya jólnevelt, akkor nem szólnak be ha lakott területen elengedve sétál. Csak ne csináljon galibát.
De beszólnak lakott területen is!
Én Miskolcon élek és itt rámszóltak a közterületisek, hogy tudom-e, nem szabad póráz nélkül futtatni kutyát?
Mellesleg ez egy nagy füves rész ahol sokan elengedik a kutyát mivel itt nincs elkerített kuyasétáltató sehol, azt pedig nem gondolhatják komolyan, hogy egy staffordot le tudok fárasztani pórázon...
3. válaszoló! Dehogynem szólnak!:) Itt van egy park előttünk és semmire sem használják, minden kutyát ide szoktak hozni a környékről. Nem is volt ezzel semmi probléma, amíg ki nem találta valami nagyon okos ember, hogy közterületesek járnak egész nap körbe-körbe és büntetik, akinek a kutyája el van engedve. Bezzeg, ha a szart nem szedi fel valaki az nem téma...
Kedves kérdező, ez egy nagyon jó kérdés! Mi is csak úgy tudjuk megoldani, hogy megpróbáljuk elkerülni a közterületeseket, illetve ha látom, hogy jönnek, vagy esetleg valaki más szólna, mert el van engedve a 4 kg-os kutyám, akkor megkötöm és ha látótávolságon kívül érünk, akkor megint elengedem. A környéken mindenki hasonlóan jár el!:)
10:02-es!
Miskolcon elég sok ebfuttató van, köztük olyan is, ami körbe van kerítve:
Ebfuttatásra kijelölt területek
1.)
Mónus Illés utca övárokkal határolt utcasoros ingatlanjaival szemközti és a DVTK salakos edzőpályája közötti, távvezeték alatti természetes terület.
Térmértéke: 7633 m2
Hrsz: 33935/2
2.)
A Szinva patak folyásirányának északi (bal) partja a Vas utcától a Thököly utcáig.
Térmértéke: 28744 m2
Hrsz: 22133/316, 22113/30, 22209/2, 22191/2, 22082/3
3.)
Majláth: Rigó utca aszfaltozott út és az 1-36. számig terjedő lakóingatlanokkal szembeni patak mederoldala közötti földsáv.
Térmértéke: 8213 m2
Hrsz.: 31347
4.)
Árpád úti lakótelep: Az Erdész utca – Jázmin utca – Előhegy utca és a mesterséges földsáv (szánkópálya) által határolt terület az északi tehermentesítő út megépítéséig.
Térmértéke: 42909 m2
Hrsz.: 30847/4
5.)
A Kuruc utca és az ún. „Hőközpont” közötti terület.
Térmértéke: 6933 m2
Hrsz.: 30519/2
6.)
Az északi tehermentesítő út Shell benzinkutat követő ÉNY-i szakaszának jobb oldala és a természetes partsáv közötti füves terület a Király pince gépkocsi feljárójáig.
Térmértéke: 4000 m2
Hrsz.: 20036/18, 20038/1, 1546/1, 1549/1, 1546/3
7.)
A Medinkás dűlő leendő Arborétum kerítésszakasza – Ruzsinszőlő dűlő – Adler K. utca és a Hajós A. utcától Ny-ra eső összefüggő terület természetes vonulata.
Térmértéke: 8000 m2
Hrsz.: 13093/2, 13069/2
8.)
Szentpéteri kapui lakótelep kelet: a KRESZ park és a vasúti pályatest védőidoma közötti terület
Térmértéke: 51637 m2
Hrsz.: 4425/472
9.)
Szentpéteri kapui lakótelep nyugat: A miskolci Honvéd SE sípálya kerítésének déli oldala és a Széphegy dűlőút közötti földsáv természetes vonulata.
Térmértéke: 3492 m2
Hrsz.: 3072/13
A Miskolci Honvéd SE sípálya kerítése északi oldala, a Széphegy dűlőút, valamint a Honvéd Sporttelep nyugati kerítése közötti terület.
5
Térmértéke: 6518 m2
Hrsz.: 3071/1, 3071/2, 3071/3, 3071/4
10.)
Miskolctapolca: a Hejő patak földúttal határos, folyásirány szerinti bal partja, a gyermekvárosi Szent Benedek dűlő bekötőúttal a Tapolcai Kemping kerítéséig (Az ebfuttató területet murvázott földút választja el a pihenés céljára létesült Hejő ligettől.)
Térmértéke: 10.000 m2
Hrsz.: 46628, 46630, 46632, 46634, 46636
11.)
Belváros I: Király utca – Vörösmarty utca – Bihari utcák által határolt terület
Térmértéke: 7077 m2
Hrsz.: 6571/110
12.)
Belváros II: Fonoda utca – a Miskolci Vízművek Zrt. kertészeti telephelye – a Szinva patak folyásirány szerinti bal partja – Sajó folyó közötti földsáv
Térmértéke: 4815 m2
Hrsz.: 4768/3
13.)
Hejőcsaba-Görömböly: Hejőpatak melletti zöldövezet
Térmértéke: 10417 m2
Hrsz.: 42166
14.)
Berekalja: A Fényesvölgyi utca 32674/2 hrsz. alatti ingatlanon lévő kereskedelmi egységek mögötti terület
Térmértéke: 3000 m2
Hrsz.: 32674/165
15.)
Komlóstető: Szeder utca É-i oldalától az erdőig tartó terület, a bitumenes, kerítéssel lehatárolt kosárlabdapálya kivételével
Térmértéke: 10826 m2
Hrsz.: 23835/31
szia!
Nekem ugyan ez a gondom, csak Kisvárdán. Eddig a lakótelepre hordtam a kutyámat, ott van a kutyabarátja is. De most már nem lehet elengedni ott, 30000Ft a bírság. Akkor kivittem a várhoz, ott sok a kóbor kutya, és a kullancs. Akkor kivittem a Báger tóhoz, ott is sok a kullancs (4 is belement nyakörv mellett), ráadásul beleivott a kutyám a vízbe, gyomor és bélhurutot kapott tőle. 7 injekcióval és 4 tablettával kezelte ki a doki.
Na, akkor hová vigyem? Tényleg marad a homokbánya, de ott meg sok a vad, őz, nyúl, ilyesmi. Ott meg vigyázni kell, nehogy üldözze valamelyiket. Amúgy nem egy vadászkutya, mert egy mudi, de sosem lehet tudni...Amúgy engedelmes kutya, mindenhol elengedném, ha lehetne...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!