Hogy szoktassam pórázra 3 hónapos csivavámat, egyéb kérdés is bővebben?
1.) 3 napja van nálunk és szeretném pórázra szoktatni, azt javasolták hogy tegyek masnit a nyakába, mert meg kell szoknia hogy van ott valami- későbbiekben a nyakörv- jólvan. rá is tettem, először keményebbet de láttam nem jó, lecseréltem puhább vékonyabb szalagra, mindkettőt leturta magáról kétségbeesés és stresszes remegés közepette. Aztán azt mondták, hogy adjam rá evés előtt, ráadtam, de annyira sokkolta hogy enni sem akart, csak úgy tudtam elérni hogy egyen hogy közben ott voltam mögötte. Ezzel teljesen el fogom rontani. Van valakinek tanácsa, hogy hogy csináljam hogy jó legyen? Nem akarok se ideggyenge, se problémás kutyát faragni a jó természetű, nyugodt csiviből.
2.) Depláne, hogy most itt alszik az ölemben, mert ilyen stressz után felkéredzkedett. Ez se jó, hogy felkapom ha valami problémája van. Erre is szeretném ha mondanátok valamit. Hogy kellett volna reagálnom?
Add rá a nyakörvet, de ne tudjon kibújni belőle. Hisztizik? Hadd hisztizzen! Ha megadod magad és leveszed róla, azzal csak azt éred el, hogy legközelebb is hisztizni fog. Csak akkor vedd le róla, mikor már teljesen nyugodt.
Ha megszokta a nyakörvet, rárakhatod a pórázt. Próbáld meg azt, hogy ne feszüljön. Csalogathatod pl. jutifalattal. Előfordul olyan kutya, amelyik elkezd vergődni. Nehogy elengedd ilyenkor! Tartsd a pórázt, pár perc alatt rá fog jönni, hogy nem tud szabadulni. Kénytelen lesz megszokni.
Én nem szoktam azt se hagyni, hogy rágja a pórázt, mivel ez azt jelenti, hogy nem akarja, hogy vezesd, ő akarja meghatározni az útirányt.
Mindez nem 30 perces mutatvány, hanem előfordulhat, hogy pár napig is eltart majd.
Egy idő után össze fogja kapcsolni a pórázzal a sétát és minden rendben lesz.
Írtam, hogy nem 2 perc lesz a pórázhoz szoktatás.
A nyakörvvel próbálkozhatsz most is.
A kutyaovi szerintem sokkal fontosabb, mint az utána következő engedelmes képzések. A kutyus szocializálódik és Téged is megtanítanak helyesen viselkedni bizonyos szituációkban.
A kutyaovi nagyon hasznos! Ugyanúgy, mint az embergyerekeknél, megtanul más kutyákkal normális kapcsolatot kialakítani, felügyelet mellett játszanak és elsajátítja az alapparancsokat.
És én tuti, hogy levinném még ma sétálni, mire várnál? Nem szenvedett lelki törést, a legtöbb kölyökkutyának ijesztő egy kicsit a póráz, de amint elkezdi élvezni a sétát, rögtön megfeledkezik róla:)
:D
okés. köszönöm a válaszokat. örülök h ilyen pozitív a hozzáállás.
De olyan picike... kis terrorista! vékony pilincka lábakkal... azt gondolnám h törékeny testben törékeny lélek...:))
ő az amúgy. Lilike.
http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__kutyak__2799612-hogy-..
és tudnátok ajánlani is kutyaovit? budapesten...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!