Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogy szoktassam pórázra 3...

Hogy szoktassam pórázra 3 hónapos csivavámat, egyéb kérdés is bővebben?

Figyelt kérdés

1.) 3 napja van nálunk és szeretném pórázra szoktatni, azt javasolták hogy tegyek masnit a nyakába, mert meg kell szoknia hogy van ott valami- későbbiekben a nyakörv- jólvan. rá is tettem, először keményebbet de láttam nem jó, lecseréltem puhább vékonyabb szalagra, mindkettőt leturta magáról kétségbeesés és stresszes remegés közepette. Aztán azt mondták, hogy adjam rá evés előtt, ráadtam, de annyira sokkolta hogy enni sem akart, csak úgy tudtam elérni hogy egyen hogy közben ott voltam mögötte. Ezzel teljesen el fogom rontani. Van valakinek tanácsa, hogy hogy csináljam hogy jó legyen? Nem akarok se ideggyenge, se problémás kutyát faragni a jó természetű, nyugodt csiviből.

2.) Depláne, hogy most itt alszik az ölemben, mert ilyen stressz után felkéredzkedett. Ez se jó, hogy felkapom ha valami problémája van. Erre is szeretném ha mondanátok valamit. Hogy kellett volna reagálnom?

2012. márc. 26. 13:47
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
sajat magad valaszoltal a kerdesedre.nem jo elkenyesztetni.olyat adj ra amit nem tud lekeparni,es ne foglalkozz vele ilyenkor.azt hiheti hogy azert adod ra hogy le e tudja venni.megszokja es kesz.a csivavak nagyon feltekeny kutyak,es ha elkenyeszteted azzal hogy egyfolytaban az oledben van,akkor abbol csak az lesz hogy a fejedre nol.ne engedd hogy mindig azt tegye amit akar.
2012. márc. 26. 14:11
 2/13 Bozsikrisz ***** válasza:
Szerintem nem kell ezt túlreagálni. Ráteszed, leviszed, és ő magától rájön, hogy a séta klassz dolog. Vihetsz néhány jutifalatot is, vagy valamelyik játékát, amit szeret.
2012. márc. 26. 14:22
 3/13 anonim ***** válasza:

Add rá a nyakörvet, de ne tudjon kibújni belőle. Hisztizik? Hadd hisztizzen! Ha megadod magad és leveszed róla, azzal csak azt éred el, hogy legközelebb is hisztizni fog. Csak akkor vedd le róla, mikor már teljesen nyugodt.

Ha megszokta a nyakörvet, rárakhatod a pórázt. Próbáld meg azt, hogy ne feszüljön. Csalogathatod pl. jutifalattal. Előfordul olyan kutya, amelyik elkezd vergődni. Nehogy elengedd ilyenkor! Tartsd a pórázt, pár perc alatt rá fog jönni, hogy nem tud szabadulni. Kénytelen lesz megszokni.

Én nem szoktam azt se hagyni, hogy rágja a pórázt, mivel ez azt jelenti, hogy nem akarja, hogy vezesd, ő akarja meghatározni az útirányt.

Mindez nem 30 perces mutatvány, hanem előfordulhat, hogy pár napig is eltart majd.

Egy idő után össze fogja kapcsolni a pórázzal a sétát és minden rendben lesz.

2012. márc. 26. 14:34
 4/13 A kérdező kommentje:
aham, és szerintetek a mai "extra élménye" után azért tartsak egy nap szünetet, vagy adjam rá most? a szalagot, vagyinkább egyből a pórázt, és vigyem is le? és mi a véleméynetek a kutya oviról?
2012. márc. 26. 14:36
 5/13 anonim ***** válasza:

Írtam, hogy nem 2 perc lesz a pórázhoz szoktatás.

A nyakörvvel próbálkozhatsz most is.

A kutyaovi szerintem sokkal fontosabb, mint az utána következő engedelmes képzések. A kutyus szocializálódik és Téged is megtanítanak helyesen viselkedni bizonyos szituációkban.

2012. márc. 26. 14:39
 6/13 Bozsikrisz ***** válasza:

A kutyaovi nagyon hasznos! Ugyanúgy, mint az embergyerekeknél, megtanul más kutyákkal normális kapcsolatot kialakítani, felügyelet mellett játszanak és elsajátítja az alapparancsokat.

És én tuti, hogy levinném még ma sétálni, mire várnál? Nem szenvedett lelki törést, a legtöbb kölyökkutyának ijesztő egy kicsit a póráz, de amint elkezdi élvezni a sétát, rögtön megfeledkezik róla:)

2012. márc. 26. 14:41
 7/13 A kérdező kommentje:

:D

okés. köszönöm a válaszokat. örülök h ilyen pozitív a hozzáállás.

De olyan picike... kis terrorista! vékony pilincka lábakkal... azt gondolnám h törékeny testben törékeny lélek...:))

ő az amúgy. Lilike.

http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__kutyak__2799612-hogy-..

és tudnátok ajánlani is kutyaovit? budapesten...

2012. márc. 26. 14:48
 8/13 A kérdező kommentje:

nem jó a billentyűm.

[url= [link]

A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. [url= [link]

ő az!

2012. márc. 26. 14:49
 9/13 A kérdező kommentje:
na mindegy. nem tudom megmutatni :(
2012. márc. 26. 14:50
 10/13 anonim ***** válasza:
Ne hagyd magad terrorizálni. Ha hagyod, akkor a következő 10ensok év katasztrófa lesz. De ha kölyökkorban megtanulja a viselkedési szabályokat, akkor boldogan fogjátok eltölteni az éveket.
2012. márc. 26. 14:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!