Hogy vegyem rá anyukámat hogy kapjak egy hullámos papagájt? Már mindenhogy próbáltam?!
Az a baj, hogy hülyeséget beszélsz, és mások meg képesek követni. NÉzd meg ausztráliában hogy élnek a hullámosok, aztán rájössz mi a helyzet. Mi az hogy sok foglalkozás? Napi 4 óra? Ki foglalkozik velük 4 órát? Mit lehet velük foglalkozni minden nap 4 órát? Az hogy mellette vagy 4 órát az foglalkozás? És mi lesz a többi 20 órával?
Nem robotokról meg ösztönlényekről beszélsz, hanem egy másik fajról, aminek ugyanúgy megvannak az igényei, mint neked vagy bárki másnak!!
Sziasztok!
Hát én nem mindenkivel értek egyet. Minden madár társas lény, ez igaz, jobb is ha legalább párban vannak, így ha nincs otthon senki, akkor sem fognak unatkozni.
Viszont sokan "házikedvencnek" szeretnének papagájt, akik szeretnék teljesen megszelídíteni, trükköket tanítani nekik stb. Nos ők sokan egy madarat vásárolnak, nem biztos, hogy helyesen. Viszont az biztos, hogy ha egy madár van azt könnyebb idomítani, és egy nagyon szelíd, az emberhez ragaszkodó madárka sokszor nem akar elfogadni egy másik madarat társául.
A legjobb megoldást elég nehéz kitalálni, ha szimplán egy madár van, azzal napi több órát kell foglalkozni, erre nem biztos, hogy mindenkinek van ideje. Viszont általában ha ott van melletted, akár ő bent van a kalitban és beszélsz hozzá mászkálsz a szobában azt ő nem érzi egyedüllétnek.
Ha két madarat vesz valaki, de idomítani is akarja, akkor lehet, hogy nehezebb dolga lesz, mert a madárkák egymással fognak törődni és nem a a gazdival, talán sose lesz olyan szelíd, mint egy egyedül tartott madár.
Ha vesz egyet, megszelídíteni, majd később vesz egyet, ez lehet a legjobb megoldás. A második papagáj könnyen tanul, mivel utánozni fogja az elsőt, viszont, nincs garancia arra, hogy elfogadják egymást, lehet, hogy két kalit kell majd, amit egymás mellett lehetnek.
A kérdésre válaszolva:
Anyukádnak igaza van szemetel. És hosszú életű minden papagáj, lehet, hogy megunnád.
Viszont nem tudom hány éves vagy, mennyire érett egy papagájtartásra.
Én is szeretnék papagájt, 22éves vagyok, most végeztem az egyetemen, de nekem sem engedik itthon, megvárom azt a kis időt ameddig külön költözöm és majd akkor lesz papagájom.
Értem,köszi szépen :)
egyébként 13 vagyok és lány!Régen volt pintyünk párba,egyiket apukám találta és vetünk mellé párt!imádtam öket de anyáék odaadták a szomszédnak aki ovónő volt és bevitte az oviba,pár hétre rá meg is haltak szegények!:(meg volt tengerimalacom,törpehörim,most aranyhörim van,halam,ékszerteknősöm és most papagájt szeretnék!És mielőtt megvenném lenne már neki ketrec meg minden és csak utána venném meg bele a papagájt(ami miskolcon a szinvába 2500)amit mondtam anyáénak h kifizetném,meg keterecünk lehet hogy lenne ingyen mert barátnőm ideadnű az övéket mert nekik nem kell,és már csak játékok meg pár más dolog kellen(kaja,játék meg ilyenek)!és rengeteget olvasok is mostanába róluk! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!