Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Akkor én most szemét vagyok?

Akkor én most szemét vagyok?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Mostanában eléggé sokat olvasgatok itt a gyk-n és feltűnt, hogy nagyon ki van élezve a szaporító-tenyésztő téma.

Én vettem egy családtól egy kölyökkutyát, ami bevallom, szerelem volt első látásra, ha helyette azt mondták volna, hogy itt egy 500.000-res tk, x,y nyertes kutya, sem kellett volna, mert már megtörtént a nagy találkozás az én kiválasztottammal.

Nekem nem áll szándékomban őt tovább elletni, ezt mi sem mutatja jobban, hogy már ivartalanítva van.

Sok kérdésél írják, hogy ezzel rontom a fajta állományát.

De, nem értem, hogy miért, amikor én már ivartalanítottam, más kutyámmal se volt soha "véletlen almom"

A tőlem telhető lehető legjobbat adom meg a kutyámnak, sportolunk, tanulunk, bemutatózunk, szóval sok foglalkozást kap.

De, az itt olvasott kommentek szerint nekem az jön le, hogy lehetek én akármilyen gazdája a kutyámnak, egy felelőtlen rossz gazda vagyok, és nekem nem való kutya.

Alá írom, hogy menhelyről is lehet hozni kutyát, de nekem az én kutyám kellett, és ha pl én, és még rajtam kívül sokan nem vesszük meg a szaporított kutyát, akkor ő is vagy menhelyen lenne, vagy rosszabb körülmények között végezné.

Akkor ezért most én lennék a bűnös?

2013. márc. 25. 08:11
1 2 3 4 5
 31/41 anonim ***** válasza:
69%

nem akartam beleszólni a témába de úgyy látom mostmár nagyon elhajlott itt is a dolog afelé hogy most ki is pontosan a szaporító és ki nem.

a kérdezőnek már nagyon sokan nagyon jól megválaszolták a kérdését. kiegészíteném annyival hogy az én véleményem szerint az korántsem kedves család aki még arra sem képes hogy az általa "sokszorosított" fajtát a lehető legminőségibbé tegye ezt igazolván TÖBBEK KÖZÖTT egy törzskönyvvel. ezenfelül nem szabad elfelejteni azt a tényt sem hogy nagyon is jól tudják a szaporítók hogy a leendő gazdi szívéhez a kölyök látványán át vezet az út. akármilyen kiskölyökről is nézünk képet, mind meglágyulunk és akkor már nem gondolunk bele olyanokba hogy az a kisköyök meg sem akart születni, hogy az a kiskölyök még nem szeretett volna elszakadni a családjától 5-6 hetesen. stb stb stb.

reagálnék továbbá ahhoz a hozzászóláshoz ahol az illető kikéri magának hogy ő egy alom miatt szaporító lenne. akkor tisztázzuk hogy ki/ mi is az a "szaporító":

én csak felajánlanék egy linket, és azt hogy miután elolvasta bárki is legyen oly szíves és szálljon magába és jó alaposan gondolkodjon el hogy pontosan mégis melyik oszlop soraiba leírtak illenek rá, majd azután lehet megsértődni mert "ok nélkül" meg lett vádolva a szaporító jelzővel.

bárki akinek kiskutyái születtek és magát FELELŐSSÉGTELJES gazdának és TENYÉSZTŐNEK vallja, a bal oldal minden egyes pontjának igaznak kell lennie rá. ellenkező esetben tetszik, nem tetszik egy szaporító az illető. ezen meg lehet sértődni, lehet mocskolódni, ilyen olyan magyarázatokat gyártani (becsuszott, de szépek, nem kérek sok pénzt értük stb.) hivatalaosan akkor is egy szaporító lesz. tetszik, nem tetszik, ez a nagy igazság, A SZÁRAZ TÉNY! lehet észhez térni!

[link]

persze ezt egy másik igen elfajult kérdéshez írtam, ott csak 50%os igazságot találtak benne, itt is mindenkinek szíve joga lepontozni, nem érdekel. a lepontozás a tényen akkor sem változtat.

2013. márc. 25. 10:29
 32/41 anonim ***** válasza:
38%
Én nem értek a témához, de az biztos, hogy kutyáért még pénzt nem adtam. A legjobb kutyám egy keverék volt, amit az ecseri piacon talált a tesóm, mert kidobták mikor még ki sem nyílt a szeme. Fantasztikusan szép állat volt és nagyon okos. Úgy gondolom a jövőben sem fogok pénz adni kutyáért, sem sokat sem keveset. Akkor én most szemét vagyok?
2013. márc. 25. 10:47
 33/41 anonim ***** válasza:
30%

9:50-es vagyok.

Először is: Nem a magaméra értettem, hogy ha valakinek van egy szép példánya, akkor miért nem pároztathatja egy hasonlóval, úgy, hogy normális körülmények között tartja és neveli.

Az enyém kan, és ivartalanítva van!

És igenis a staffi személy és területőrzőnek megfelelő kutya!

Télen bent alszik a lakásban az általam varrt fekhelyén!

És ha menhelyről hozok kölyköt, akkor abból nem tudom mi lesz felnőtt korában, mekkora kutya, milyen igényekkel.

Igen, tetszett a fajta kinézete, ezért akartam ilyen kutyát, és valóban nem lett mintapéldány (felemásul állnak a fülei), de ettől még Ő a mindenem, ÉS MEGADOK NEKI MIDEN TŐLEM TELHETŐT!

És ha ennyire tenyésztőpártiak vagytok, akkor kezdjetek el inkább aláírást gyűjteni, hogy aki nem rendelkezik tenyésztői engedéllyel, az köteles legyen ivartalaníttatni a kutyáját! Inkább ezt kellene az állatvédelmi törvénybe beleírni, talán évek alatt javulna a helyzet.

Én is aláírnám...

2013. márc. 25. 11:52
 34/41 anonim ***** válasza:
84%
Akkor jól ismerheted a staffot, aminek tilos (lenne) emberre még csak csúnyán néznie is....
2013. márc. 25. 12:07
 35/41 anonim ***** válasza:
86%

Utolsó, nem. Egyszerűen csak nem kéne szaporítótól kutyát venni. Ilyen egyszerű.

A másik pedig mint már sokan említették, tudjuk és elhisszük hogy MINDENT MEGADSZ NEKI ÉS SZERETED, A MINDENED de nem erről van szó. Még mindig nem érted/értitek.

Az olcsó kutyátokkal a szaporítókat támogatjátok. Itt nem egy emberről van szó, rólad, aki megvette a kutyát, hanem arról hogy SOKAN megveszik ezeket a kutyákat és ez a szaporítónak jó, ezért újabb és újabb kutyákat fog elletni. Az anya kutya haláláig ell... azt hiszem nem kell magyarázni hogy milyen megterhelő a sorozatos ellés egy állat számára.

A másik pedig ezek a kiskutyák nincsenek semmire szűrve, gyakran pusztulnak el örökletes, genetikai betegségekbe, sokszor belterjesség van a háttérben..stb. 5-6 hetesen elvisznek egy szocializálatlan kiskutyát...és majd később jönnek a bajok.

Örüljetek ha nektek (még) nincs baj a kutyátokkal, de sokat nem mondhatják el ezt, egy szaporítótól vett kutyáról.

2013. márc. 25. 12:07
 36/41 anonim ***** válasza:
47%
Mindíg is voltak és lesznek szaporítók és tenyésztők.Kár ezen vitázni.Kérdező szered a kutyádat úgy ahogy van, nem kell ilyen marhasággal foglalkozni.
2013. márc. 25. 12:24
 37/41 anonim ***** válasza:
79%

Ha valaki fajtatisztát akar,és nem kiállítási célra,ott vannak a fajtamentők.A legtöbb fajtánál működik már ilyen csoport.

Van sok kutyájuk,lehet válogatni.Garantáltan egészséges,ivartalanított kutyákat adnak ki.És mivel felnőttek általában,így nem érhet később meglepetés,hogy teljesen máshogy fog kinézni,mint az adott fajta.

Akinek nincs takargatnivalója,azt nem zavarja,ha később kimennek ellenőrizni.Hadd jöjjenek!Engem még meg is nyugtatna,hogy mindent jól csinálok.Vagy ha valamit nem,tanácsokat kapnék.

2013. márc. 25. 13:09
 38/41 anonim ***** válasza:
100%

azt próbáljuk már megérteni, hogy az ilyen papírtalan, 15-20ezerért vett kutyák csak álmaitokban "vannak olyan szépek", mint a fajtatiszták! ez amolyan önkompenzáló wishful-thinking, de valójában, a standardhez képest millióból ha egy szaporított kutya tud olyan korrekt lenni, mint egy valódi, fajtatiszta.

becsapjátok saját magatokat, és nem vagytok képesek belátni... hamisítványért adtok ki pénzt és még érveltek is mellette. ugyanilyen keverék, és fajtajellegű keverék kutyákat vehettek a menhelyen is, pont ugyanannyira lesznek "fajtatiszták" mint a szaporítós kutyák, úgyhogy a "nem tudom milyen lesz felnőtten" duma is fölösleges.

aki nem akar drága, meg "flancos", meg törzskönyves kutyát, az a fent szépen ábrázolt szaporítóknak hála talál a menhelyeken bőven ingyen befogadható kutyát.

2013. márc. 25. 14:51
 39/41 anonim ***** válasza:
79%

[link]

Csak nézzétek végig ezeket a képeket, nem kell túl sokat hozzáfűzni...

Te egy ilyen embert akarsz anyagilag támogatni aki kis ketrecekbe zsúfolja az állatokat, sza.rban, pisiben vannak egész nap és egy jó szót nem kapnak.

Mondhatjuk, "á, ez már nagyon szélsőséges eset, van aki jobb körülmények között tartja az állatokat."

Hát, lehet hogy nem zárja őket ketrecbe, de hogy szeretet nem kapnak azok a kölykök az is biztos. 5-6 hetesen elválassza az anyjától, akkor hol beszélhetünk szeretetről?

Ezek a szaporítók LELKIISMERET nélkül végzik gusztustalan tevékenységüket. Ki durvább körülmények között, ki kevésbé, a lényegen nem változtat.

2013. márc. 25. 14:58
 40/41 anonim ***** válasza:
88%

Már néhányszor leírtam itt is, de úgy látszik, nem lehet elégszer hangsúlyozni.

Én is olyan helyzetben vagyok, mint a kérdező. Szaporítótól hoztam kutyát. Belátom, nem kellett volna, de az ember általában a saját kárán tanul.

"Csak egyszer hadd szüljön" alomból hoztam el a kölyköt olyan körülmények közül, hogy azt sok tenyésztő is megirigyelhetné, még indulócsomagot is kaptam mellé.

Akkor még azt hittem, marha nagy mázlista vagyok, hisz fullextrás kölyköt kaptam olcsón.

Nem nagyon jártam utána, mert ugye a törzskönyv csak a sznoboknak kell, szűrés? Ugyanmár!

Aztán teltek a hónapok. A kölyök egyre több olyan dolgot csinált, úgy viselkedett, ahogy a leírása alapján nem lett volna szabad. Hiába szocializáció, kutyasuli, ha megijed, a világból képes kirohanni.

Eltelt pár év... azóta kiderült, hogy diszpláziás, nem terhelhetem, nem futhat egy jót, mert az több szenvedést okozna neki, mint örömet.

Ráadásnak pedig 2 évesen epilepsziás lett, élete végéig gyógyszert kell szednie.

A szaporítós kutya lutri, mert lehet egészséges, de a beteget csak egyszer kell kifogni. A tenyésztős kutya is lehet beteg, ezt senki sem mondta, csak sokkal kisebb a valószínűsége.

2013. márc. 25. 15:38
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!