Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Akkor én most szemét vagyok?

Akkor én most szemét vagyok?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Mostanában eléggé sokat olvasgatok itt a gyk-n és feltűnt, hogy nagyon ki van élezve a szaporító-tenyésztő téma.

Én vettem egy családtól egy kölyökkutyát, ami bevallom, szerelem volt első látásra, ha helyette azt mondták volna, hogy itt egy 500.000-res tk, x,y nyertes kutya, sem kellett volna, mert már megtörtént a nagy találkozás az én kiválasztottammal.

Nekem nem áll szándékomban őt tovább elletni, ezt mi sem mutatja jobban, hogy már ivartalanítva van.

Sok kérdésél írják, hogy ezzel rontom a fajta állományát.

De, nem értem, hogy miért, amikor én már ivartalanítottam, más kutyámmal se volt soha "véletlen almom"

A tőlem telhető lehető legjobbat adom meg a kutyámnak, sportolunk, tanulunk, bemutatózunk, szóval sok foglalkozást kap.

De, az itt olvasott kommentek szerint nekem az jön le, hogy lehetek én akármilyen gazdája a kutyámnak, egy felelőtlen rossz gazda vagyok, és nekem nem való kutya.

Alá írom, hogy menhelyről is lehet hozni kutyát, de nekem az én kutyám kellett, és ha pl én, és még rajtam kívül sokan nem vesszük meg a szaporított kutyát, akkor ő is vagy menhelyen lenne, vagy rosszabb körülmények között végezné.

Akkor ezért most én lennék a bűnös?

2013. márc. 25. 08:11
1 2 3 4 5
 1/41 anonim ***** válasza:
89%
Te nem azzal rontod, hogy rossz gazdája vagy a kutyádnak. Azzal rontod, hogy megvetted a kutyát egy olyan helyről ahol lehet, hogy évente 2szer ellik a szuka, és nem állnak le vele mert valaki úgyis megveszi, mert olcsó. De sokan nem értik az összefüggést, oké, hogy te ivartalanítattad, de voltak tesói a kutyádnak, és ha az gazdái nem, és tovább szaporításra használják a már így sem biztos, hogy egészséges kutyákat. Ezzel indul be a lánc. Aki szaporítótól vesz kutyát, az támogatja az állatok kizsákmányolását. Lehet h ő tök jól bánik a kutyával, de ha minden tüzelésnél vannak kölykök akkor már ez is kizárt.
2013. márc. 25. 08:20
 2/41 anonim ***** válasza:
20%
Nem vagy az! Tény, vehetted volna jobb helyről is de szerintem neked nincs ezen mit rágódni ;)
2013. márc. 25. 08:25
 3/41 anonim ***** válasza:
91%
Ha annak a családnak -akitől a kutyád van- elmondtad, hogy ne ellessék többet a kutyájukat, és a kiskutyát ingyen kaptad tőlük, oltva, chipezve, akkor ok.
2013. márc. 25. 08:34
 4/41 anonim ***** válasza:
88%

Én nagyon elítélem azokat, akik szaporítótól vesznek kutyát. Borzasztó hogy milyen sokan támogatják ezeket a kutyagyárosokat. Az első válaszoló nagyon jól leírta hogy mi a gond ezzel. Lehet hogy te jó gazda vagy, és mindent megadsz a kutyádnak, de attól még onnan származik ahonnan. A szaporító meg örül, mert megint eladta az összes kutyát, és minél hamarabb összehoz egy újabb almot, hogy megint legyen pénze. És az ilyenek mint te is Kérdező, megveszitek mert "jaj de édes kutya, ha én nem venném akkor úgyis a menhelyre kerülne"... Lehet hogy a menhelyre kerülne, de ha így lenne, és a szaporító nem tudná el adni a kutyáit, akkor előbb utóbb leállna a gusztustalan tevékenységével és nem szaporítana több kutyát. Érted? Olyan ez mint a bunda. Amíg van aki megvegye a drága igazi állat szőréből készült kabátot, addig ölni fogják a védett állatokat. A fogyasztók magatartása a mérvadó! Ha te nem vetted volna meg azt a kiskutyát anno, meg még x ember, ma lehet hogy a szaporító nem kínozná tovább az állatokat.

Én soha nem vennék ilyen helyről kutyát, elvből! Mert biztos hogy nagyon édes, meg szép, meg kedves, de ez nem számít akkor, ha tudom hogy honnan származik. Én pénzt nem adok egy pénzéhes szemétnek, akinek az állat egy eszköz, egy pénzkereseti forrás. Undorító és felháborító!

Szóval kérdező nem fogom azt mondani amit szeretnél hallani, mert nem így van. Aki igazán szereti az állatokat, az nem támogatja a szaporítókat!!!

2013. márc. 25. 08:36
 5/41 anonim ***** válasza:
94%
Kérdésedre kérdéssel válaszolok:ha én megveszem pénzért a tigrisbundát vagy elefántagyarat,de nem ölöm én meg az állatot,csak megveszem az árut,szemét vagyok??
2013. márc. 25. 08:40
 6/41 anonim ***** válasza:
59%

Három fajta ember van:

Szaporítótól az az ember vesz kutyát aki flancolni akar a világ/emberek előtt, hogy neki aztán milyen nemes/ fajtatiszta kutyája van de pénze az nincs hogy igazi jó vérvonalú állatot vegyen tenyésztőtől. Ez az ember nem szereti az állatokat, csak olcsón, gyorsan akar egy divatos szőrgolyót a lába mellé. Nem számít hogy mi mindent megad neki az életben, mennyire szereti, mert azzal hogy szaporítótól vásárolt már le van írva.

A másik fajta embernek szintén nincs sok pénze, elmegy a menhelyre és haza visz egy kutyát ingyen. (legrosszabb esetben az oltási költségek árát fizeti ki) Ez az ember valóban szereti és tiszteli az állatokat, megmentett egy életet. Érző szívű, erkölcsös, etikus, állatbarát.

És van az, aki gond nélkül megfizeti a nemes kutyát, (több 100 ezer forint) ha azt akar, mert van rá pénze.

Jó helyről vesz, jó kutyát.

Egyedül az első kategóriás emberekkel van a baj!!

2013. márc. 25. 08:51
 7/41 anonim ***** válasza:
90%

Ez közgáz.. Ha van kereslet lesz kínálat..

Ha a szaporító nyakán marad minden kutya 2ellésen keresztül akkor kezd majd el gondolkozni hogy abba hagyja a tevékenységét.. (persze először csak csökkenti a szaporulatok számát) azaz évi 1almot hoz nem kettőt.. de idővel felhagyna vele.. bár ez kis hazánkba álom. de ez van és ezért igen te is felelős vagy :/ és az sem kifogás hogy ha te nem akkor megveszi más ^^

2013. márc. 25. 08:52
 8/41 anonim ***** válasza:
100%
Nem vagy felelőtlen és rossz gazda. Ennek semmi köze ahhoz, hogy te milyen gazda vagy. Mindössze arról van szó, hogy akkor és ott hoztál egy rossz döntést. El se kellett volna menni megnézni azt a kutyát és akkor nincs szerelem első látásra. Persze, azóta imádod, okos, aranyos, egészséges és ez igazolja számodra az akkori döntésed helyességét. Ez lehet, hogy így is van, de nem a te egyéni döntésedről megy a vita, hanem az elvről. Ezt az elvet próbáljuk meg minél több embernek elmagyarázni, hogy megértsék. Soha se lesz olyan hogy mindenki megértse, de minél többen cselekszenek eszerint, összességében a kutyafajtáknak annál jobb lesz. Nap mint nap hozunk visszavonhatatlan, rossz döntéseket, de felelősségteljes ember nem kimosakodni akar az ilyenekből hanem tanul belőle hogy legközelebb ne történjen meg és igyekszik mások figyelmét is felhívni rá.
 9/41 anonim ***** válasza:
54%
O8.36-os.Elnézést kérek,ugyanazt a példát hoztam fel,mint te is.Csak most olvastam végig a kommenteket,s látom,hogy te már ezt a példát felhoztad...Töröltesd a válaszom.
 10/41 anonim ***** válasza:
19%

Szeresd és neveld boldog kutyának!

Ha egy falusi véletlenül lett keveréket vettél volna meg, akkor senki nem téged vádolna a kutyabiznisz marakodásáért. Mert az ugye tenyésztőkéim az úgy rendben van, hogy a teljesen szabályos, bármennyi egyedet tartalmazó alomra csak bizonyos számú törzskönyvet adnak ki, a többi meg mehet a "levesbe". De mivel azt nem "szaporító" csinálja, tehát - pusztán azért, hogy ne rontsa a kutybizniszben a kiskutyák árát- a sok nem törzskönyves kiskutya ott marad féláron. Ne álszentkedjetek itt.

2013. márc. 25. 08:53
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!