Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Akkor én most szemét vagyok?

Akkor én most szemét vagyok?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Mostanában eléggé sokat olvasgatok itt a gyk-n és feltűnt, hogy nagyon ki van élezve a szaporító-tenyésztő téma.

Én vettem egy családtól egy kölyökkutyát, ami bevallom, szerelem volt első látásra, ha helyette azt mondták volna, hogy itt egy 500.000-res tk, x,y nyertes kutya, sem kellett volna, mert már megtörtént a nagy találkozás az én kiválasztottammal.

Nekem nem áll szándékomban őt tovább elletni, ezt mi sem mutatja jobban, hogy már ivartalanítva van.

Sok kérdésél írják, hogy ezzel rontom a fajta állományát.

De, nem értem, hogy miért, amikor én már ivartalanítottam, más kutyámmal se volt soha "véletlen almom"

A tőlem telhető lehető legjobbat adom meg a kutyámnak, sportolunk, tanulunk, bemutatózunk, szóval sok foglalkozást kap.

De, az itt olvasott kommentek szerint nekem az jön le, hogy lehetek én akármilyen gazdája a kutyámnak, egy felelőtlen rossz gazda vagyok, és nekem nem való kutya.

Alá írom, hogy menhelyről is lehet hozni kutyát, de nekem az én kutyám kellett, és ha pl én, és még rajtam kívül sokan nem vesszük meg a szaporított kutyát, akkor ő is vagy menhelyen lenne, vagy rosszabb körülmények között végezné.

Akkor ezért most én lennék a bűnös?

2013. márc. 25. 08:11
1 2 3 4 5
 11/41 anonim ***** válasza:
83%

Kedves 6os! ez nem egészen van így..

Vannak emberek akik nem gyakorikérdéseken élnek, vagy nincs kutyás ismerősük, tapasztalatuk a témába.. ezek a laikusok úgy látják jogosan, hogy mért venné meg a drága kutyát ha kap olcsón is.

Komoly probléma van kis országunkban a felvilágosítással is =/

2013. márc. 25. 08:54
 12/41 anonim ***** válasza:
54%

08:52 Semmi baj hogy ugyanazt a példát hoztuk fel! Legalább látják, hogy többen is így gondolkoznak...

Ez csak jó!

2013. márc. 25. 09:03
 13/41 anonim ***** válasza:
51%
Dehogy vagy bűnös.Szereted a kutyád ez a lényeg.
2013. márc. 25. 09:06
 14/41 anonim ***** válasza:
51%

A szaporítókat én is nagyon megvetem, az én kutyusom onnan lett 4 éves korában, nagy betegen kimentve. Egy pincébe bezárva élt húszad magával, a szabadban nem járt soha.

Viszont ha egy rendes családtól vetted, akik nem használják ki a kutyájukat, és nem elletik le évente, vagy akár évente kétszer, akkor szerintem az nem akkora gáz, ne érezd magad rosszul miatta. Légy jó gazdája, szeresd nagyon és ha emiatt bárki baszogat, szard le. Végül is nem egy állatkínzót támogattál, hanem egy tudatlan családot.

2013. márc. 25. 09:07
 15/41 anonim ***** válasza:
32%
Soha ne érdekeljen, hogy mások mit mondanak, úgyse tudsz mindenkinek megfelelni... Szereted a kutyád, ez a lényeg, jól bánsz vele, nem dobod ki az utcára, nem vered, ez a lényeg, a kutya szempontjából mindenképp.
2013. márc. 25. 09:10
 16/41 anonim ***** válasza:
72%

08:54

Nem értek egyet.

Nekem az a véleményem, hogy ha egy ember akar egy kutyát vagy macskát, akkor leül a gép elé (szinte minden háztartásban ma már van számítógép és internet) és beüti azt az egyszerű kérdést hogy "Honnan vásároljak kutyát?" vagy "Kutya vásárlás előtt" vagy "Kutyát szeretnék"

Csak olyan írások fognak előjönni ahol hasznos tanácsokkal látják el a leendő gazdikat. A kutyavásárlás nem egy olyan dolog(nak kéne lennie) hogy "Jaj de szeretnék egy kutyát, nézzük meg az aprod.hu-t, és hozzunk el egyet" Mert így valóban szaporító fog becsúszni.

Azzal van a baj, hogy az emberek nem készülnek fel. Nem olvasnak utána, fogalmuk sincsen az állattartásról, csak bumm, legyen kutyánk. Amellett hogy ők a szaporítók támogatói, mellett ők lesznek azok is, akik ide írnak ki kérdést hogy "ő, a kutyámmal ez meg az a baj van.. miért pisil be a kutya? miért nem tudom megnevelni? miért rohangál fel alá? miért ugat meg minden kutyát? stb" Ezek az emberek lesznek azok is, akik tovább adnak a kutyán, és a menhelyen kötnek ki.

Igen, a tudatlanság sok minden okozója lehet. Csak én azt nem értem, hogy lehet úgy venni egy élőlényt hogy a neten nem nézem meg hogyan kell nevelni, tartani, és honnan érdemes/kell vásárolni.

Ez lustaság, felelőtlenség, nemtörődömség.

2013. márc. 25. 09:12
 17/41 anonim ***** válasza:
65%

Ui: Ha nincs számítógépe, a könyvtárba ingyen és bérmentve beülhetne böngészni.

Igazából nincs lehetetlen.

Csak tehetetlen és buta.

2013. márc. 25. 09:15
 18/41 anonim ***** válasza:
86%

Az a baj hogy a számok világában élünk... ha egy autót veszek megnézem mennyit fogyaszt, milyen idős, mennyire ütött kopott stbstb.. akármilyen electronikai dolognál ezt szintén megnézzük hány wattot vesz fel milyen egyéb funkciói vannak.. Ha bemegyek egy boltba és nem értek valamit elmagyarázzák. De egyébként ugy mentem oda hogy akarok egy mikrót mondjuk nem tudom milyen hogyan csak akarok eggyet..

Ugyan ez van a kutyával is sajnos.. Mellete egyetlen szám áll az ára. Mivel az etetési ktgeit mi szabjuk meg hála a 2000/20kg tápoknak...

A keresőbe nem azt fogom beírni hogy honnan vegyek jó kutyát hanem azt hogy mondjuk yorkshire terrier..

Erre ki fog jönni az expresz az apród stb.. jó magyar szokás révén gyorsan meg is változtatjuk a mutatási sorrendet arra hogy az olcsóbb legyen legfelül.. az első pár 1ftos keverék után meg is látjuk életünk kutyáját 15-20ezer forintért. Mit lát a laikus? ugyan olyan cuki ez a kölyök mint a 100ezres(mert ugye miután kiválasztottuk az olcsó kutyát, meg kell nézni a legdrágábbat is, hogy nyugtázzuk hogy ez is van olyan szép sőt, milyen nagyon jók vagyunk hogy sokkal olcsóbbat veszünk mint a szomszéd vett de ugyan olyat) jó lesz az olcsóbb..

Mért van ez így? mert senki nem mondja el szegény vásárlónak hogy te barom ugyan úgy néz ki(vagy nem lásd hosszúszörű nagyon szép stafi valamelyik tegnapi kérdésben:D) de lehet a gatyád rá megy ha azt akarod hogy megérje az 5éves kort.. stbstb. Persze ha a vásárló megvette az olcsó kutyát akkor lehet elmegy kutyaiskolába ahol sok embernek van tks kutyája. Ott fog hallani először a szaporítókról(gyorsan akar majd szezni egy tkt a kutyájának lásd a rotis srác 2-3 napja :D)

Ha előbb menne el az iskolába, ahol előbb hall róla hogy van ilyen akkor nem vesz ilyen kutyát(persze van aki azt mondja hogy a másik szomszédnak se tks jó az) de sokan átgondolnák..

Mit kéne csinálni? jó magyar kormányunknak a az alkotmány módosítás mellet mondjuk lehetne 2perce arra, hogy kötelezővé tegye általános meg középiskolába 2évente egy osztályfőnöki órán.. vagy akár évente tarthatna egy felvilágosító napot 1-1 menhely.. de én ilyennel nem találkoztam amig eltöltöttem a 15évemet eme nemes intézményekben ^^

2013. márc. 25. 09:31
 19/41 anonim ***** válasza:
79%

5:53-as! Falusi keverékért senki nem ad pénzt. Max az oltások árát, de semmi több.

Szapinál még oltás sincs (nem mintha falusinál lenne). Mit fizetsz meg a szapison? Azt ne mondd, ha "működési költséget", mert t@k@n szúrom magam...

Megfizeted azt, h lesz egy szinte garantáltan beteg kutyád, ami még a standardnek se felel meg.

2013. márc. 25. 09:34
 20/41 anonim ***** válasza:
86%
jah 8.53ashoz annyit tennék hozzá hogy nincs olyan hogy csak az alom egy részét lehet tk-ztatni.. ha 12kölyök születik akkor 12nek lehet tk. max beleírják hogy tovább tenyésztésre nem javasolt a kölyök, esetleg ivartalanítási kötelezettséggel adják azt a kölyköt aki nem felel meg a standardnek már kölyök korba ránézésre :)
2013. márc. 25. 09:41
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!