A morgás előrejelez valamit?
Figyelt kérdés
2 és fél hónapos kiskutyám ma rám mordult, mert el akartam venni a csontját. Nem volt mély morgás, és csak egyszer, nem is kapott a kezem felé. Inkább úgy láttam, hogy az volt a baj, hogy hátulról közelítettem meg (szerencsétlen helyzet). Ma már gyakoroltam vele (vagyis tegnap:) ), hogy eressze el a játékát ha kérem, a végén a morgás is megszűnt(előtte morgott, ha el akartam venni a szájából). Kérdés, hogy a morgás jelent valamit? Nem vagy elég biztos falkavezér, vagy még ezt is tanulnia kell? Köszi előre is a válaszokat!2013. márc. 21. 00:34
11/17 anonim válasza:
Amúgy az a (bizonyos) morgás egy figyelmeztetés is egyben.
Gyakorlatilag a "Vigyázz,harapok!" előjele.
12/17 A kérdező kommentje:
Nem, ez nem olyanfajta morgás volt, inkább csak nem tetszett neki, amit csinálok. Ilyen vigyázz harapok morgás egyszer volt, amikor szét kellett nyitnom a száját, hogy lenyelessem vele a gyógyszerét (azóta ezt okosabban oldjuk meg), akkor oda is kapott.
2013. márc. 21. 09:16
13/17 anonim válasza:
Kösd fel a gatyád, mert nagyon kemény kutya lesz, ha két és fél hónaposan már feléd kapott és többször megmorgott! Keményen kell majd fognod és a nevelésre hatalmas hangsúlyt kell fektetned! Alapvetően a gazda elleni bármilyen agresszió (a morgás is ilyen) a lehető legnagyobb szemtelenség és a legrosszabb viselkedési probléma a kutyánál. Ha nincs tapasztalatod ilyen téren, érdemes lesz szakértő segítségét is kérni.
14/17 anonim válasza:
Valószínűleg nem lesz egyszerű eset, de azért nem kell kétségbe esni, csak szépen következetesen nevelni. Habár lepontozták az egyik válaszadót, de igaza volt, ilyen korban a morgásnak nincs még komolyabb jelentősége, kb. olyan mintha egy l éves gyerek feléd rúgna. Ő sem lesz feltétlenül agresszív, csak nem ismeri még pontosan ezeket a jelzéseket.
15/17 anonim válasza:
Vidd majd el kutyaoviba, később pedig kutyaiskolába is. Nem olyan moooo morgás volt? Az a gazdinak jár, üdvözlés.
16/17 A kérdező kommentje:
Olvassátok el, nem kapott a kezem felé:) Másrészt azóta pár dolgot máshogy csinálunk, pl a kéremezés már akkor is működik, ha eléggé belelovalja magát a játékba. Az az igazság, hogy így utólag nem tulajdonítok neki nagy jelentőséget, főleg hogy nemrég került hozzánk.
2013. márc. 23. 09:13
17/17 A kérdező kommentje:
Mmint igen, a gyógyszernél igen, de az részben az én hibám volt, mert elég zaklatott idegállapotban volt ő is meg én is.
2013. márc. 23. 09:14
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!