Akkor most aggódhatok?
Milyen kutyafajta?
Azt tudom javasolni, hogy gyakran matass a szájában, a fülében, a szemét nyitogasd. Eleinte ahogy azt írtad is ellenezni fogja, de idővel meg kell szoknia, így felnőtt korában nem lesz odakapós. Sőt szoktasd meg vele, hogy amikor enni adsz neki, hébe-hóba abba is belenyúlsz, sőt akár el is veszed éppen a kajálása közben a szájából. Nem szabad hagyni, hogy el urasodjon. Ha rád hallgat, akkor mutasd meg neki, hogy te vagy a falkavezér és ez nem vicc. De a többi családtagodat is tisztelje, neki utolsónak kell lennie a sorban. Ha lefekszik előtted és feltárja a hátsó lábait, akkor behódolt.
Ha odakapós akkor pöccintsd meg ujjal az orrát, hogy azért megérezze. Ebből tanulhat. De 5 nap után még ne várj csodákat, be kell illeszkednie.!!
Szerintem egy állatorvos ne mondjon már véleményt a kutyámról, mert 10 hetesen nem engedi megnézni a szemét, száját. Ez hülyeség.
Ha következetesen foglalkozol a kutyával, akkor nem lesz gond, akármilyen fajtáról is van szó. Ne legyél vele erőszakos, de azért ne hagyj rá mindent. Egy kölyökkutya próbálkozik, feszegeti a határokat, ez természetes.
Foglalkozz vele minél többet és szoktasd hozzá, hogy vizsgálják, ismertesd meg minél több szituációval, emberrel, hogy később ne tartson az idegen dolgoktól. Ehhez hozzátartozik, hogy simogatják, áttapizzák, megérintik ott is, ahol esetleg kellemetlen neki. De mindent csak fokozatosan és türelemmel.
Szerintem nem lesz vele gond.
a féreghajtót meg minden gyógyszert mi úgy adunk be a doki javaslatára, hogy két kiskanál között porrá törjük és belekeverjük a kajájukba.
Ettől függetlenül tényleg csináld néha azt, amit az előttem író mondott, de egy 10 hetes kutyától még ne várja el szerintem, hogy mindent hagyjon.. Ha meg szorongani fogsz amiatt, amit a doki mondott, a kutya meg fogja érezni rajtad, és akkor valóban lehet, hogy nem fog hagyni dolgokat. Ne foglalkozz vele, hogy mint mondott a doki, szerintem tök alaptalanul mondta..
2. kommentelőnél a pont.
Nekem kölyökként nagyon problémás volt a kutyám. Ő aztán tényleg nem hagyta magát, de mégis betudta adni a lódoki a féreghajtót. És megvizsgálnia is sikerült.
Még szép,hogy nem hagyta magát. Gondolom nemrég óta van nálad és az orvosi rendelő a kutyák nagy részének stressz-forrás. Hiába takarítanak-fertőtlenítenek televan mindenféle szaggal.
Off. Néha úgy érzem (az itteni kérdésekből derül ki számomra), hogy sok állatorvos el van kényelmesedve. Ha egy kicsi probléma van, mint itt, ami még nem is olyan hű de nagy gáz kategória, akkor elkönyvelik a kutyát, hogy akaratos, agresszív.... Vagy ha esetleg hanyatt vágja magát a blöki a vizsgálóasztalon, akkor meg az a baj, mert gyenge, akaratszegény...stb. Nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!