Hogyan szoktassam le erről a kutyámat? (Bővebben lent! )
Kb egy hónapja van nálam a kutyus. Az utcán séta közben megugatja/megmorogja a kamionokat, buszokat, nagyobb autókat, bicikliseket és néha embereket is (inkább csak a pasikat). Nem félelemből teszi hanem inkább támadna szerintem. Eddig falun lakott, most városban elég forgalmas környéken. Szeretném mindenhova probléma nélkül magammal vinni úgyhogy kérlek segítsetek ki néhány hasznos tanáccsal. Falkavezérségen is nagyon dolgozunk.
Egyébként másfél év körüli beagle-foxi keverék. :)
A "falkavezérségen" hogy dolgozol? Miket próbálsz?
Ha megfelelő lesz a kapcsolatod a kutyával, elég tekintélyed lesz a szemében, ezek maguktól is elmúlhatnak. Ha biztos vagy benne, hogy nem félelemből viselkedik így, mindenképp tiltsd le erről.
Amit az első válaszoló írt, az jó ötlet. Kb. én is ezt tudnám tanácsolni. A tiltásnál annyi, hogy az én kutyám ha olyat csinál, amit nem kéne, akkor határozott "á-á" hangot adok ki. Ez elég erős és rövid, felfigyel rá a kutya.
Arra figyelj, hogy ha rászólsz, akkor utána ne dicsérd meg. De ha teszem azt 3x rászólsz és 4-re nem kell szólnod, akkor sok dicséret meg juti. :)
köszönöm szépen az eddigi válaszokat!
Rá szoktam szólni mindig csak az a baj hogy ilyenkor ha túl sok az inger általában figyelmen kívül hagy.
Falkavezérségnél: én megyek ki előbb, csak akkor ehet amikor engedélyt kap rá, mögöttem kell jönni sétánál. Ezeket szoktuk gyakorolni és elég jól mennek már. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!