Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Az emberek miért nem tudják...

Az emberek miért nem tudják megnevelni a kutyáikat? Hogy tehetik ezt?

Figyelt kérdés

A kiskutyám csak játszani akart, farok csóválva, majd alázatosan közeledett egy staffi szuka felé, játszani akart.

Gondoltam hagyom, hiszen ott volt mellette a gazdája is aki nem figyelmeztetett, hogy a kutyája egy agresszív rohadt féreg.

Éppen nagyban mesélte a parkban a többieknek, hogy ő mekkora kiképző és szájba rúgással mutatja meg a kutyájának hol a helye és mutatta a kezét ami hogy fáj mert a kutyájának olyan kemény a feje (ez az előzmény)

hangosan nagyképűen mondta ezt a másik 2 stafford tulajdonosának akikkel körben álltak, és azon röhögtek, hogy milyen kemény a magát kiképzőnek nevező f*szi.

Közben az én kis kutyám (aki egy csupaszív, beagle) mindenki szereti, sosem volt agresszív nem kezdeményezett soha verekedést, és nem is keveredett verekedésbe.

Szal odament és játékra hívta az egyik kutyát. (történetesen a kérkedő emberét)

az egy pillanat alatt nekirontott és elkapta a torkát.

Rázta,cincálta szegényt. Rohantam oda, kiabál nekem az ember, hogy fogjam a kutyámat. Fogtam, de nem mertem húzni mert leszakadt volna a füle. (már azt is harapta az a sz*rrágó dög) közben keservesen sírt.

a végeredmény, egy halál rémült kutya, a fülében a porc belül felhasítva kívül a bőre szó szerint átlyukasztva.

Az ember mondta h miért nem fogtam hamarabb a kutyámat, nézzem meg a kezén sérülés lett... na pont leszartam. Vittem a kutyámat onnan el. Tudom, h rossz döntés volt, mert a nevüket sem tudtam, és be kellett volna rajta vasalni a holnapi állatorvosi számlát, ha lesz. Most betadinoztam a kicsim fülét, nem tűnik nagyon komolynak, de ok nélkül kapta és lógatja a fülét :( gondolom fáj neki.

már kisírtam magam, remélem reggelig nem lesz semmi, ha mégis megyünk az ügyeletre.

2013. márc. 11. 22:52
1 2 3 4 5 6
 41/59 A kérdező kommentje:

KEDVES OKOS DIESEL! ELég már ebből a rosszindulatú dumából amit nyomatsz.

Jóhogynem már így látatlanban ki tudod számítani ki ugrott kire.

Na de segítek:

A füle fölött kívül, belül a fülén, és az állkapocs csontja fölött kicsivel van lyuk.

nem rohant, csak normálisan ment felé, én kb 4 méterrel mögötte voltam, engedélyt kapott tőlem, h mehet.

A másik kutya felemelte a farkát dominánsan, erre ő hanyatt dobta magát, de az meg ezzel nem törődve elkapta a nyakát és a fülét.

Így érthető vagy vezessem le számításokkal?!

Komolyan mondom ilyen kevés infobol akkora történetet szőttök h jobbak vagytok mint Andersen.

még1x mondom a staff NEM VOLT PÓRÁZON... na remélem leírtam elégszer ahhoz, h tudatosuljon mindenkiben.

sajnálom, ha kissé érződik az h mennyire dühös vagyok a válaszokon, de egy két válaszoló provokatív és túl okos hangneme bosszantó.

2013. márc. 12. 20:09
 42/59 A kérdező kommentje:

Nem mancsolt, a játékra hívás annyi volt nála ha bepucsított, első 2 lába pedig lent volt. Közben farokcsóválás 1000rel

[link]

(úgy mint a PLAYFUL sziluett ezen a képen)

Aztán közelebb ment, ekkor látta h a másik domináns, meg is adta magát, de azt meg nem érdekelte.

2013. márc. 12. 20:15
 43/59 A kérdező kommentje:

Még egy fontos momentum, hogy a kutya nem mutatta, hogy nem akarja, h az enyém bekerüljön a személyes szférájába...

ELindult felénk ugyanis, ekkor kérdeztem h mehet-e, mondta a gazda h oké, szóltam a kutyámnak, h mehetsz, (ilyenkor is azt már tudja, hogy nincs ész nélkül rohanás, ha feloldom láb mellől) be is tartja, napi 4-5 séta és a rengeteg foglalkozás 7végéken túrázás megteszi a hatását, le van fárasztva és nincs különbség, h kint vagy bent vagyunk, ugyanúgy engedelmeskedik.

ami ezután jött már tudjátok, a kutyám ment, hívta játékra, nem ért hozzá egy ujjal sem, a másik dominált (olyan gesztusai voltak), az enyém megadta magát ahogy ezt meglátta, de a staffit ez hidegen hagyta, elkezdte rázni... na jó nemtom miért írtam le újra :D

2013. márc. 12. 20:23
 44/59 Szilvi & Argos ***** válasza:
100%
Érintheti lábbal, de nem a hátán és a farán, ahol például dominanciából, vagy udvarlásból teszi! Ugyanis látom a másik kutyán, hogy ilyen szitukban stresszelnek, visszaszólnak, vicsorognak...természetesen ha a másik kutyának ez nem okoz gondot, mert JÁTSZANAK, akkor hagyom a dolgot :)
2013. márc. 12. 20:36
 45/59 anonim ***** válasza:
16%
Kedves Kérdező.Ha akarod,írd meg privátban,hogy merre laksz.Esetleg elmegyek kutyámmal arra.Kíváncsi vagyok,hogy hívod vissza,amikor találkozunk.Mert én is azt mondom,hogy a kutyád abszolút nem visszahívható ilyen helyzetekben.Ha tévedek,bizonyítsd be,írj privátot és találkozunk.Csak azért,mert naponta járunk így mi is,hogy innen-onnan ránk szalad egy egy ilyen "visszahívható" kutya...Egy nagytestű,domináns kankutya gazdi...
2013. márc. 12. 20:39
 46/59 Szilvi & Argos ***** válasza:
100%

Kérdező, így, hogy szabadon volt az amstaff is, más a dolog fekvése, de ezt már írtam :)

Velünk most este történt a két órás séta során egy vicces mozzanat :D Kutyám pórázon láb mellett, baktatunk a sötét járdán. Sötét volt. Sarkon lát vmit a kutyám, kihúzza magát. Azt hittem, hogy egy macska. Közelebb érve látom, hogy egy kis szobakutya, havanese-shitzu féle ebzet póráz nélkül. Megállok előtte, látom normális...mondom oké, akkor megyünk tovább, és a sarkon szó szerint egymásba botlottunk a gazdikkal :D Első kérdés: "Megeszi?" Mondtam, hogy dehogy :D aztán közöltem kutyámmal, hogy "Tied, akarom mondani mehetsz" :D gazdik jót nevettek, kutyák szimatoltak és mentünk tovább :)

A séta során látott 8 kutyából 5 (!!!!!) pórázos kutya támadott ki a kutyámra azonnal: nj, westie, pulikeverék, buldog, és egy keverék...ennyit az idióta pórázkötelezettségről meg a tudatlan gazdákról...a kutyák tele vannak energiával, frusztráltak, mozgásigényük nincs kielégítve, gazdik kutyákkal sem engedik össze őket...itt az eredmény...

2013. márc. 12. 20:41
 47/59 A kérdező kommentje:

Kedves 45-ös!

Ez most remélem nem volt komoly :D

Bizonyítsd be? kérlek... Ma kezdte a tüzelést a kutyám. Újabb örömforrás :D

Szal amíg vége nincs, addig kan kutyák közelébe sem megyünk.

A másik dolog pedig az, hogy ha mondom, elhiheted, iskolázott a kutyám, nem véletlenül írom, hogy visszahívható, ahogy illik. Nem az ő hibája, leírtam mi történt olvasd el újra ha akarod, de ha vége a tüzelésnek állok elébe. Megláthatod élőben is, hogy milyen a kutyám. Azt hogy merre lakom azért nem fogom megírni, csak hogy hol találkozzunk BP-n belül. Azt sem tudom ki vagy szal, bocs ezért.

A stafford szuka kutya volt, (Linda névre hallgat)

2013. márc. 12. 20:57
 48/59 anonim ***** válasza:
100%
Semmi gond ha tüzel.Az enyém visszahívható tüzelő szuka mellől is.Nem háborgatja,mert nem engedem.S a fejberúgásos módszert alkalmazom :))A tied is az kellene legyen.Tehát?Természetes,hogy egy általad kiválasztott helyen találkozunk,amikor akarod.Nem sértegetni vagy provokálni akarlak,csak szeretném,ha nem csak az amstaffot és gazdáját látnád hibásnak.Írtad,hogy jelenleg nem alkalmas a meghívásom,mert tüzel.Akkor tüzelés alatt mégsem visszahívható vagy az enyémtől félted?Inkább pórázon vezetem majd,ha nem bízol a bennem és a kutyámban...
2013. márc. 12. 21:11
 49/59 anonim ***** válasza:
Kifelejtettem egy nagyon fontos szót az előbbi kommentemből: NEM!! a fejberúgásos módszert alkalmazom :)
2013. márc. 12. 21:13
 50/59 A kérdező kommentje:
A tiedtől félettem meg bármely más kutyától akiket bevonzhat az enyém.
2013. márc. 12. 21:14
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!